Reklama

Reklama

Chramst!

  • Kanada Food of the Gods II (více)

Doktor Neil Hamilton experimentuje s růstovými hormony. Dojde ale k nehodě a pokusná zvířata utečou. Jsou to odporné, zákeřné příšery, které rostou a rostou... a mají hlad! A než doktor Hamilton přesvědčí ostatní, že vůbec existují, může být pozdě... (Guild Home Video)

Recenze (25)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tenhle film viděl s bratrancem tajně v noci jako dítě na satelitu a německému dabingu jsem nerozuměl ani slovo. Proto jsem pár souvislostí tenkrát nepochopil. Film mi nějak zapadl v paměti a z podvědomí se mi dostal až při spuštění dvd s ripem z vhs... Pořád jsem tušil, co tam bude, ale nikdy si nevzpomněl přesně, dokud jsem onu scénu neuviděl. Náhodou jsem se u filmu docela slušně bavil. Jak film pokračuje, nabírá na obrátkách, má spád, občas dobré a vtipné nápady, dostačující gore ... Občas slušné triky s obřími krysami. Prostě taková oddechovka. Vlastně celou dobu jsem se u filmu bavil, i když nejde o nic extra. Všechno prostě v pohodě. Navíc je to kanadský horror a ty bývají často takové zajímavější než běžné USA mainstreamové... Obří krysy požírají lidi a masakrů během filmu přibývá až do úplného finále v podobě hromadného útoku na slavnostní otevření jednoho ze školních komplexů. Do toho věděc s milenkou, kteří se snaží přijít na kloub principu zmutování krys a na to, jak je zastavit. Dobré je, že film se nebere příliš vážně a proto pobaví i dnes. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zmutované krysy útočí. Já tady zrovna tento typ hororů z ranku zmutovaného hmyzu/pavouků/plžů/plazů/savců a satanvíčeho ještě moc nemusím, ale tohle bylo fajn. Celý film byl prodchnutý zvláštně úchylnou atmosférou a brutalita byla vytažená o nějakej ten level výš než v podobných filmech. Slušná troječka. ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Béčkový brak o zmutovaných potkanoch, ktorí utečú z laboratória a začnú terorizovať okolie univerzity. Ďalej sa vo filme nedostanú, pretože na väčšie dobrodružstvo nemali tvorcovia dostatok peňazí. Práve nízkorozpočtový pôvod filmu silno bije do očí a v spojení s otrasnými (ne)hereckými výkonmi sa film mení na ťažko pozerateľnú záležitosť. V podstate mi bolo úplne jedno ako film skončí, hlavne aby už skončil. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ale proč ne... Kousek o zmutovaných obřích krysách, který se naštěstí nebere příliš vážně, takže člověk nemám problém se na něj kouknout a chvílemi se i dobře bavit... Je fakt, že by se našlo docela dost hluchých míst, klasické romantické zápletky (vědec/studentka) mi v hororech hodně vadí, ale ne druhou stranu jsou triky hodně dobré, krve a jedné nechutnosti ala Troma se divák taky dočká a závěrečný masakr je hodně výživný... Prostě pohodový kousek, na který se za čas s naprostým klidem podívám znova... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování původního The Food of the Gods z roku 1976 toho se svým předchůdcem příliš společného nemá. Tedy kromě obřích krys, nepatrného množství černého humoru a laciných triků. Býti zábavnou podívanou však dozajista nebylo v plánu ani jednoho z filmů, leč jejich zpracování asi jen málokoho vyděsí. Přesto i zde se dá narazit na několik docela vydařených situací a místy se tu skutečně objeví i několik záchvěvů hororové atmosféry. Ani zde se však v žádném případě nejedná o žádný klenot, co se krysí tématiky v hororu týká. Na druhou stranu však nejde ani o žádný odpad. Největším problém u podobných filmů je to, že samotné krysy v akci vidíme jen zřídka kdy a když už, tak jsou pohyby chlupaté makety dost nereálné. Což samozřejmě znamená, že ve většině případů se vše důležité odehraje mimo záběr kamery a nebo musí zapracovat střih. Což je však taky způsob, aby si divák alespoň částečně vychutnal i nějaké ty gore scény. Moc jich tu sice nebylo a většinou šlo jen o zakrvácený krk či končetinu obětí, ale dočkáme se zde i jednoho rozkladu lidského těla (profesora). No a když už se krysy objeví v celé své kráse, jde opět jen o zvětšené záběry přes speciálně upravenou kameru, které hrůzu určitě nikomu nenaženou a nebo jde jasně rozeznat makety aut,objektů, věcí – což vám výsledný dojem rovněž příliš nezvedne. Zde mě kupříkladu iritoval několikrát opakovaný záběr na krysu vylézající z bazénu. No když už jsme u toho, tak by mě zajímalo jak se tam ty krysy nepozorovaně dostaly, když do filtračního systému by se při své velikosti nedostaly. Ale podobných nelogických kiksů, je tu k vidění celá řada...50% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v novembri a decembri 1987 v kanadských mestách Toronto a Mississauga. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno