Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

larelay 

všechny recenze uživatele

A sakra, som ani netusila, ze nemam tento film ohodnoteny. To je snad prva komedia, ktoru si pamatam este z pubertalnych cias, a ktora ma dokaze aj po stykrat rozosmiat. Nezabudnutelne hlasky, ktore nemaju chybu: "Sanko, ty kouříš?" "Ne, vole, já dejchám."_"Sanko, jsi mrtvej?" "Jo, vole."...Cooooooooool :D ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po ZOH Calgary 1988 bylo největším komerčním trhákem tričko s "Orlem" Eddie Edwardsem a čtyřbobem Jamajky. Orla Eddieho neviděl nikdo z přítomných skákat na lyžích, protože se svými asi deseti dioptriemi dopadal nahoře do emblému olympiády a když se kopec začal naklánět, tak Eddie už jen odvážně plužil dolů. To byl můj hrdina, ale tyhle mírně netypické bobaře netrénující ve Švýcarsku taky nebylo možno přehlédnout. A na tomhle filmu já prostě žádnou chybu vidět nechci. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Velice příjemně mne překvapil konec filmu, kde se nekoná klasický happyend (zlý Němčour prohrává na celé čáře, zlato pro Jamajku), který je u tohoto typu filmu naprosto očekávatelný. Jinak se jedná o klasickou oddechovou komedii, jen je škoda té přemíry výlevů srdcí, moralizování a podobných emotivních sraček. Suma sumárum - slabších 70% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych se tak trochu vžít do všech, kdo se objevili buď jako samotná závodníci, nebo jejich trenéři, či diváci na ZOH v Calgary v roce 1988. Přecejen vidět na zimní olympiádě jamajský tým, notabene bobový tým, nemohlo mít chybu, ale Jamajčani všem vytřeli zrak a ukázali jim, že i oni z tropických oblastí se mohou rovnat těm nejlepším národům, které se můžou pyšnit SNĚHEM, v tomto sportu a že jedním z nejdůležitějších faktorů je přátelství, jež vás může dostat pořádně daleko. Ale zpátky k filmu. Líbil se mi po všech stránkách. U hlavní herecké eskvadry musím pochválit kasting, každá postava nabídla jiný charakter, tím pádem se i nastolovaly jinak vtipné situace. Film kombinuje více žánrů, což by většinou dopadlo spíše katastrofálně, ale v konečném výsledku se mu to podařilo namixovat bez problémů. V jednu chvíli to na vás vypálí parádní vtípek, pak přijde vážné poselství, v některých momentech se divák dočká i dramatických okamžiků. Já jsem se vžil naplno do bobistů a všechno jsem s nimi prožíval. Všemu pomohl úžasný český dabing, který dokázal již tak zábavné momenty posunout na úplně jiný level. Málokdy se vydaří komedie, ale tady tato se v mém žebříčku postaví na piedestal společně s pár jinými. Závěr docela emocionální, od reality trochu odlišný, ale komu by to vadilo, že ? Za mě dávám 90 % ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Někteří lidi nevěří, že Jamajskej bob zvítězí :) povedená partička 4 mladých černochů, kteří milují běhání a touží se dostat na olympiádu.. samozřejmě, že letní... co by taky Jamajští atleti děli na zimní :-D omyl.. při hromadném pádu, se tam nedostane ani jeden.. a co je nenapadne.. zůčastnit se zimních her jako Jamajští bobisté :-D zdařilá komedie, kde se zasmějete minimálně jednou u černocha v ledničce a kde si zafandíte, protože jim přejete, aby to dokázali... polib šťastný vejce ;) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • V původním českém dabingu jsou na začátku filmu nesprávně uvedena jména dabérů. Například Jan Pohan nemluví Johna Candyho (Irv) ale Winstona Stonu (Coolidge). (baroko16857)
  • Skutečné složení jamajského bobu na ZOH v Calgary 1988 bylo: pilot Dudley Stokes, brzdař Christian Stokes, Devon Harris, Michael White. Trenérem byl Američan Howard Siler. Christian Stokes byl jediným, kdo měl už dřív něco společného se světem sportu, jelikož ostatní členové posádky byli "jen" vojáci. (zdeny99)
  • Na OH v Calgary bol najlepší čas Jamajčanov 58.04. Vo filme je ich najlepší čas 56.53. (megajalec)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama