Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

kingik 

všechny recenze uživatele

Moc směšné to tedy nebylo, ale v závěru se to pokoušelo zaútočit na divákovi emoce. Rovina, ve které nepříliš známí herci ze sebe nedělají šašky, filmu svědčí lépe, a vůbec je škoda, že Kokosy na sněhu jsou označovány za komedii, protože má evidentně na víc, ale tvůrci nenašli odvahu místo laciných fórků divákovi naservírovat serioznější pohled na sportovce, kteří sníh znali jen z vyprávění, ale přesto to dotáhli až na Olympiádu. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že po těch letech a také potom, co jsem se dostal na třicet let věku, už mě tenhle film neosloví tak, jako když jsem byl dítě, ale zjistil jsem, že některé filmy prostě nestárnou, a to ani s tím, jak stárne sám divák. Pořád jsem se bavil a pořád jsem se dojímal. Tenhle film prostě pořád jede a jde mu to dobře. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zdařilá komedie s několika veskrze rodinnými momenty, ve které čtyři sympatičtí (ve třech případech skrytí) Rastafariánci s brilantním trenérem Johnem Candym úplně zboří zimní olympiádu v Calgary za doprovodu hudby autorské dílny Hanse Zimmera, tentokrát ve spolupráci s Nickem Glennie-Smithem. Pro moji generaci má tenhle film status legendárnosti srovnatelný s Vražedným Pobřežím:) Jednou provždy 80%. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o jednu z nejpovedenějších komedií toho žánru. Co se mě týče, tak dojemný začátek (tréning a nepostup na LOH) i dojemný konec mi vůbec nevadí. Ba naopak. Někomu to může připadat přehnané, sentimentální a bůhví co ještě, ale já si myslím že klidně i v té nejvtipnější komedii bych neodsuzoval takto procítěný závěr. Je to sice komedie, ale má moc hezký příběh na to aby se řadila do béčkových komedií! Celé je to moc hezky zpracované. Sprinteři, trénují, kvalifikace na olympiádu, zklamání po nedokončení závodu. Ze sprinterů jsou nejlepší bobsité a už to jede. Trenéra se povedlo přemluvit aby trénoval vůbec první jamajský bob, tak jak bylo dříve jeho snem. Malý problém je ovšem v tom, že Jamajka jakožto tropická a exotická země v životě neviděla led a sníh. ("Problém je v tom Sanko, že ten bob pojede po ledě." Sanka:"Led"? "No.." Sanka:"Jako zima a led??" No...." "Jako zima, tučňáci, iglů, eskymáci a led??") Zajímavý je také fakt, že na začátku filmu, se snaží ti ještě sprinteři probojovat na Letní olympijské hry (atletika) a když se to nepovedlo, tak se snaží získat trenéra a všemu se rychle naučit aby se jest stihli dostat a úspěšně se kvalifikovat na Zimní olympijské hry :) (čtyřbob). Moc doporučuji! Jednoduché, uvolňující vtipné vtipy ("Když ti namaluju na hlavu čáru budeš vypadat ty jako pr*del." "Sanko..." "Coe?" "Seš mrtvej?" "Joo vole..." Nestyděl bych se dát ani plný počet. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechcem byť hnusný, alebo vulgárny, ale skúste si zameniť jedno písmeno v prvom slove názvu a dostanete možno najlepšiu charakteristiku hlavnej štvorice. Ale tak to nemyslím až tak úplne vážne. Problémom, alebo možno pre niekoho výhodou filmu bude jeho voľné narábanie s realitou olympiády v Calgary. Škoda, že to tam nevyhrali, z toho by potom mohli byť Oscary. Alebo jeden kolektívny. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • V záběru na boby jednotlivých zemí je na jednom napsáno CCCP, představující Sovětský svaz. Při zahájení je ale vidět vlajka ruská. (jirijost)
  • Během tréninku na Jamajce, kdy se hrdinům poprvé podaří odstartovat pod 6 vteřin, upadne bobu kolečko. Na dalším záběru, kdy je vidět celý bob, však kolečko opět má. (jirijost)
  • Skutečné složení jamajského bobu na ZOH v Calgary 1988 bylo: pilot Dudley Stokes, brzdař Christian Stokes, Devon Harris, Michael White. Trenérem byl Američan Howard Siler. Christian Stokes byl jediným, kdo měl už dřív něco společného se světem sportu, jelikož ostatní členové posádky byli "jen" vojáci. (zdeny99)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama