Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení? Tenhle film? No to zas jednou čumím jak lemur 8-O. Lidi, lidi, já vás nechápu - z průměrných "96 hodin" čůráte do textilu, roztříštěný "District 9" taky sbírá kvanta pětihvězdičkových nadílek... a "Instinkt", přes veškerá klišé zajímavý, řemeslně dobře zpracovaný film, od vás dostává po jedné, dvou, maximálně třech hvězdičkách - tedy totéž jako megaultrahypersračka "Doom"... Polibte si elipsy, mně se tenhle kříženec "Přeletu na kukaččím hnízdem" a "Goril v mlze" líbil:-P. Pěkná hudba, vynikající herci, atraktivní prostředí blázince a pralesa, roztomilé gorilky, je to místy napínavé, není to hloupé, trochu to dojme, když se necháte dojmout... Pěkné, dobré drama. Chtěla jsem dát 4*, ale nasrali jste mě, takže plný počet:-P. 85% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Drama z vězeňského prostředí, kde vyniká ústřední dvojice Hopkins, Cuba Gooding Jr.. Emotivní situace ala Shawshank, Zelená míle nebo slovní přestřelky mezi oběma hrdiny nemají takovou údernost a scénář místy šlape tak na půl. Nicméně i přesto se příběh s filozofickým podtextem nad lidstvem uteče a chtělo to jen šikovnější realizaci.......6/10 ()

Reklama

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh, který řekne hodně moc o věcech o kterých společnost většinou mlčí, což ještě více než přístup člověka k přírodě a ke světu obecně. "Tento živočich nemyslí, řídí se jen instinktem." Ale co je to "instinkt"? Vždyť je to právě výtvor myšlení, produkt inteligence! Ano, instinkt je inteligence, instinkt je domyšlené poznání a vědění, zasunuté tvorem pro větší pohodlí do podvědomí. Hopkins a jeho ochranářský cit, mě naprosto učaroval a navíc pohled na úžasné primáty. Tento snímek je určený především těm, kteří stojí o to pochopit přírodu a živé tvory a jejich podstatu. Podle mě dosti nedoceněný film. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když si vedle sebe postavím ty archetypy postav (nespokojený obhájce, zlí bachaři, mírní pacienti), vychází mi jedno velké klišé. Jenže v této kombinaci mě výsledek nadchnul natolik, že tento nedoceněný snímek musím poslat i na pátou hvězdu. Pravá podstata lidskosti a životních hodnot si ke mně většinou nachází cestu velmi snadno a díky dech beroucím hereckým výkonům a slzopudným pointám to měl Instinkt ještě o něco jednodušší. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Hopkins jako vyšinutej típek vydělal a gorily taky zabraly. Takže se někdo rozhodl tuhle kombinaci spojit a vydělat dvojnásobně. Možná to byl slibný námět, kdyby ho nezpracovala do scénáře a režije třetí liga. Ani Hopkins neudělá z céčka áčko. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)
  • V roce 2000 film vyhrál cenu Genesis Award v kategorii "Hraný film". (PußyMagnet)
  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama