Reklama

Reklama

Ostrov rybích mužů

(neoficiální název)
  • Itálie L'Isola degli uomini pesce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trosečníci zjišťují, že ostrov, na kterém se zachránili, není ve skutečnosti tak opuštěný, jak se z počátku zdálo. Skupina přeživších se bude muset vypořádat s uctívači voodoo, vodními nestvůrami a mnoha dalšími podivnostmi. (koval45)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

topi 

všechny recenze uživatele

Sergio Martino prolítl snad všemi filmovými žánry a v každém zanechal svou nesmazatelnou stopu. Stejně je to u tohoto mixu Ostrova doktora Moreaua a dobrodružstvím bájné Atlantidy. Mělo by to být podle povídky "The shadow over innsmouth" od Lovecrafta, v titulcích ale uveden není. Je to chvílemi hodně obskurní záležitost, hlavně když se začnou vynořovat zmutovaní "rybáci" :). Děj je zasazen do roku 1891 a příběh začíná na moři, kde kapitán převáží trestance, ale "něco" zapříčiní tomu, že ztroskotají na tajuplném ostrově. A pak začíná trashová jízda, kde se fantazii meze nekladou. Zdůrazňuji trashová, čili když se nějaká scéna odehrává v noci, vzápětí je den plný slunce, atd, atd, zkrátka klasickej brak. Závěrečných asi dvacet minut je mega nátěr :D. Já jsem se pobavil dobře a užil jsem si i krásu ostrova a v širokoúhlém formátu to byla vskutku nádherná podívaná. Jen pro doplnění, viděl jsem původní nezkrácenou verzi, která má 99 minut. Amíci pak udělali svoji verzi, kde vystříhali spoustu materiálu a nahradili svými scénami a film přejmenovali na Screamers. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná "pohádka" na mé milované téma rybích mutantů v režii žánrového kulináře Sergia Martina. Takový mix Ostrova dr. Moreaua od H.G. Wellse, Stínu nad Innsmouthem od H.P. Lovecrafta a Zombi 2 od Lucia Fulciho. V hlavních rolích sympaťák Claudio Cassinelli a krásná Barbara Bach. Před pár lety jsem viděl US verzi pod názvem "Screamers", která byla delší asi o deset minut, obsahovala několik vystřižených/přetočených záběrů, dotočených scén, celou úvodní sekvenci s hercem Melem Ferrerem a několik dalších pozměněných detailů jako je trošku jiný závěr, hudba v titulcích a podobně. Američané asi potřebovali film více zaškatulkovat do hororu, protože přidané scény jsou hlavně děsivé a gore. Což o to, natočeny jsou atmosféricky a samy o sobě fungují dobře (na svědomí je má režisér Miller Drake), ale do celkové nálady a Martinova pojetí vůbec nezapadají. Film mě bavil, ale pamatuji si, že jsem si tehdy při hodnocení nebyl těmi čtyřmi hvězdami, které jsem udělil, úplně jistý a film mi připadal lehce nedomrdlý. Ale teď, po shlédnutí italské verze, naopak zvyšuji na pět, jelikož jsem zjistil, že to nebyl film nedomrdlý, nýbrž zmrdaný. Italská/evropská verze drží mnohem lépe pohromadě a celkově mi připadá prostě lepší. V jádru je to samozřejmě ten samý film, ale tu romantickou Martinovu vizi odlehlého ostrova obývaného šíleným vědcem a roztomilými rybími humanoidy ten brutální zásah producentů Rogera Cormana, Joe Danteho a spol. prostě trošku pokazil. Takže hodnocení US verze 4*, italská verze 5*. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Dejová premisa z Ostrova doktora Moreaua, rezaná fantasy rozmerom Julesa Verna a vytunená dobrodružným nášupom v duchu Indiana Jonesa - to všetko v optike naivného, krásne snaživého eurotrashu s americkými hviezdami. Efekty a masky tradične smiešne, hudba príšerná, ale každá scéna tu má svoje miesto a celé to príjemne odsýpa. A bez vyslovene stupídnych momentov. Kúzelné ultimate guilty pleasure. Vstup na vlastné nebezpečie! ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Dovod preco som to vobec zapol: Barbara Bach ma svojou krasou opila uz v Jamesovi Bondovi. Dobra sprava: Je tu prinajmensom rovnako krasna. Zla sprava: Film uz taky zazivny nie je.. tie prisery z jazera by mali vyzarovat nejaky strach, ale skor mi z nich bolo do smiechu. Ale je to prijemne naivne a o akciu tiez nie je nudza.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rozhodol som sa pre americkú verziu pod názvom SCREAMERS, pretože som chcel hlavne dobrodružný horor a vedel som že tento re-cut, produkovaný Rogerom Cormanom bude pekne gory. A naozaj, taká úvodná scéna je pekne šťavnatá, so skvelými makeu-up trikmi. Takže spokojnosť. Svižne ubiehajúci dej, síce lacnejšie vizuálne efekty, ale o to lepšia výprava. Na veľkom plátne, to muselo vyzerať ešte podmanivejšie. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama