Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

Elio 

všechny recenze uživatele

Je to sice objektivně čistý průměr, ale tahle romantická komedie mi jednoduše zcela subjektivně přirostla k srdci. Krásná chemie mezi ústřední dvojicí zaplňuje celkem nerealistický příběh a pěkně zakončuje celé tohle pohádkové snění. No, co víc říct. Pro realisty spíš podprůměr, pro mě jakožto nenapravitelného snílka čistá dokonalost. Kéž by takových filmů dnes vznikalo víc. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice jednoduchý předvánoční příběh s romantickou atmosférou se Sandrou Bullock v hlavní roli. Klasická šablona typická pro romantické příběhy je však tentokrát kupodivu vynechána. Očekávaná svatba na samém konci vyprávění sice je, ale je tu také jedno velké ALE. Příběh příjemně ubíhá ve své roztomilosti kombinací pocitů dobré romance a úsměvnými situacemi Určitá odvětví ve vývoji děje může být pro někoho předvídatelná, ale filmový zážitek to nijak nekazí. Jedná se tedy o snímek skutečně pro všechny věkové kategorie. A dá se říci, že hlavně divačky si během sledování příjemně odpočinou. ()

Reklama

Joiner 

všechny recenze uživatele

Po posledním shlédnutí (a to už jsem fakt nevydržel v tahu) musím jít o hvězdu dolů. Bullockovou žeru od dob Demolitionmana a lecos jejim filmům odpustím, ale tahle romanťárna je tak americky naivní a sladká, až se mi z ní kazí zuby. A ta nepřetržitá hudba, která zní až parodicky romanticky.. "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!" ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

U romantických komedií je pro mě zásadní poměr mezi humorem a patosem. Občas se stane, že to pěkně ladí, to když je to třeba čistá komedie s romantickým koncem. Nebo když romantiku ředi nekorektní humorno, třeba v podání Sandlera. Zatímco jsi spal do výše uvedených kategorií nezapadá. Je to čistě romantický příběh okořeněný humorem. A trpí všemi neduhy, které vás napadnou. Je přeslazený i díky faktu, že se odehrává přes vánoce a hrdinka je osamělý sirotek. Spousta zavlasypřitažeností. Ale ...s výjimkou závěru je to všechno moc pěkně pospojované. Funkčně, místy i chytře a v první polovině i vtipně. Jednoduchá a milá zábava s fajn postavami. Za své to bohužel vezme v okamžiku, kdy ten humor vytlačí láskobolení. To už mi z uší tekl karamel. Za první půlku bych 4* klidně rubnul, ale ta poslední třetina to pohnojila. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická nenáročná romantická komedie se Sandrou Bullock. Až na nějaké trapné scény, například ta na ledě, je to pohodový film, na který se dá s klidem dívat. Kdyby tam hrála J. Roberts, tak bych hodnotil asi záporněji, ale Sandru můžu, je daleko přirozenější a příjemnější. Moje hodnocení: 65% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)
  • Původní scénář byl o ženě, která je v kómatu, a muži, který se vydává za jejího snoubence. Filmovým společnostem se tento nápad ale nepozdával. Poté, co byl scénář přepsán a postavy byly prohozeny, Hollywood Pictures se snímku ujalo. (ellegrey)

Reklama

Reklama