Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pilot poměrně slušně nalákal na seriál, i když chyba byla, že tohle začínám sledovat až po Stargate: Universe, která je doslova klonem BSG, takže mám určité obavy, aby se z toho seriálu nestala nehorázná nuda. Oproti SG-1 bych ale vyzdvihl parádní hudbu a všechny scény z vesmíru, které vypadají naprosto k uvěření a propracované do nejmenších detailů. Na druhou stranu mě nějak neberou postavy. Tricia Helfer kráska k pohledání, Katee Sackhoff z 24 a Jamie Bamber v pohodě ale to je vše a v porovnání s O'Neillem, Sheppardem, Pickardem a dalšími se se sympatiemi nemohou ani trochu rovnat. Váhám mezi 3 a 4*. Zvolím nižší hodnotu s tím, že radši přidám samotnému seriálu ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Co když se Bůh rozhodl, že udělal chybu? Pilotní díl Galacticy je pořádným tříhodinovým mackem, který by při určitých dějových úpravách klidně mohl být samostatným velkofilmem, ale naštěstí mi bylo souzeno se s touhle (ne)sympatickou posádkou nějaký čas setkávat. Od úvodu bylo jasné, že tvůrci mysleli na všechny aspekty správného seriálu a silná psychika postav je zde umocněna zvláštní aurou, když v důsledku daných událostí prochází každý hrdina opravdovou zkouškou ohněm. Druhým triumfem je atraktivní a poutavá mytologie. Protivníci jsou zahaleni rouškou tajemství a přesto dodávají realistickému vyznění velmi temný podtón. Třetí klíčovou výhodou je pak téma. Myšlenka "co bych dělal, kdyby to dopadlo takhle" se dostane do hlavy snad každému divákovi a je jenom na něm, zda chce sledovat, jak budou reagovat Starbuck, Apollo, Bill Adama a spol. Já do toho šel s nimi a nikdy nelitoval. ()

Reklama

Magneto 

všechny recenze uživatele

Úžasný, priam realistický seriál.A keď hovorím seriál, myslím tým seriál, ktorý si berie to najlepšie z filmov aj seriálov...Z filmov spracovanie,výpravu,kameru,hudbu,herecké výkony a zo seriálov možnosť rozvinúť dej do "monštróznych" rozmerov...Len si spomeňte na LOST..... TRICIA HELFER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OH MY GOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Poněkud "znepokojivá" stopáž pilotního dílu, se kterou jsem se opravdu zatím nesetkal - 180 min mě lehce vyděsila. K mému překvapení ovšem tento čas byl zejmě nezbytný pro otevření základního "okruhu témat", kterými se v Galactice budou zaobírat. Už v pilotu je zřejmé, že prohánění tvůrců špejlemi v akváriu hlavních postav bude natolik komplexní, že vesmír přestane s rozpínáním. Každá z načrtnutých avšak i prokreslených postav nabízí plno ambivaletních otázek. Nejde o nějaké ploché figurky, ale o plastické charaktery, které si věru musí poradit v "nelehké situaci" a jejich rozhodování není bezduchým plácnutím, ale problematickým řešením bez ideálního východiska. Naladil jsem se na příběhovou frekvenci a jsem napjatý, kam se Galactica vrhne... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mě tříhodinový předkrm nijak zvlášť nefanatizoval do nutnosti okamžitého spořádání seriálu, i tak do něho půjdu. Hlavně proto, že tomuhle úžasnému vesmíru u mě unikla pátá hvězda jen kvůli nesympatickým postavám a trošku televizně lacinnému vizuálu. Proto doufám, že po shlédnutí první série více přivyknu posádce i zvolené formě, budu se sem moci vrátit a tu pátou definitivně udělit. See you later ;-). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama