Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Oujé! Dneska  zase dávali na Nově, kde jsme Spongeboba sjížděli už od školky. Tohle je prostě  moje dětství, dospívání a (snad) i dospělý život a staří v 75 minutách. A ukázka, jak  by měl vypadat 100 % Spongebobovský celovečerní film. Je pravda, že hodně prostoru dostávají hlavně Spongebob s Patrickem  (trošku chybí třeba sousedské popichovačky se Sepiákem), ale Patrick je má asi nejoblíbenější postava a tady svůj postor využívá masakrovitě (kdo by po tomhle filmu ještě nechtěl takového kámoše?) .K tomu třeba  životní role Davida Hasselhoffa,, Blbý burák se svou písničkou,  zabiják Dennis s děsivou motorkou, legendární týpci, co se plácaj před výtlemem do kolen za doprovodu country...No prostě, nalejvárna  ulítlých a bizarních momentů a hlášek, které jsou někdy na pohádku i docela odvážné a definitivní na odpověď na otázku, proč nemám rád pivo. Lepší je se přece opít zmrzlinou!:D Číšníku! A nezapomeňte: Každej malej prcek, kdo tady bude dělat bubliny, bude ostatníma členama týhle party, zmlácenej do bezvědomí!!! ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Jak někdo dokáže nemilovat tuhle žlutou, ujetou houbu, která nosí krabicové kalhoty ? A samozřejmě i Patricka, Squidwarda a další šílené postavičky, které mají podle všeho sledovat děti. O něco ujetější než seriál, ale i přesto o něco chabější, co se příběhu týče. Popravdě čekal jsem něco víc. Jinak jsem se docela solidně bavil a to i přes české znění. Velká škoda, že těch filmů není více. 77% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě naprosto brutální kreslenej nářez a já vůbec nevím, jak je možný, že Spongebob celou tu dobu šel mimo mě. Možná jsem si říkal, že nechápu, kam až tvůrci jsou schopní s pohádkami zajít, protože mluvící houba na mytí nádobí mi přišla už dost brutální nápad pro pobavení dětí. Přitom teď mám pocit, že to je spíš pro dospělý...i když děti se v tom asi taky nejdou. No nářez, fakt že jo. Tohle jednou budu pouštět svým dětem. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Toto být totální ptákovina, ovšem zábavná! Já děkovat prodejce v Gorila Bratislava, který mi toto DVD doslova vnutit. Já předtím neznat! Teď znát a tvrdit, že velmi těžké hodnotit. Průměr 70% (čtyři **** být za Hasselhoffa). Vy si přičíst nebo odečíst 20-30% podle toho, jak moc být nakloněni ptakovinám :). ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Úvod obstarají piráti, jež běží s popkornem do kina. Nepochopitelné. Prvotním problémem je vynechání plátku eidamu 30% v burgeru (díky bohu za správné umístění okurky - je důležité dbát na postup především!). Zloduchem je netradičně pan Plankton, jež zbrojí proti panu Krabovi. Plankton se vydává na svou temnou pouť jackpackem, což kluka jménem Houba nechává zcela v klidu (což se projevuje ládováním se trojitou burákovou zmrzlinou v Bikiny Landu). Posseidon nahradil zlatou korunu papírovým sáčkem z Wall-Martu a v návalu zlosti zmrazil pana Kraba. Chlapec Houba a chlapec Hvězdice (vypadá jak penis) se vydávají v burgermobilu vstříc zachráně čórnuté koruny. Kpt. Nemo po měsících nic nedělání vytáhl paty z Nautilu, a hned čapl Houbu a Penise. Naštěstí se jim podaří pláchnout a s pomocí boží (konkrétně pomocí Dejvida Házelhofa) získávají korunu nazpět. Na závěr si Houba zazpívá I Wanna Rock! a pan Plankton je umístěn do věznice pro pidi zločince. 65% Celosvětový výdělek k 6. 6. 2013: $140,161,792, což je 4,67 násobek budgetu ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol venovaný Julesovi Engelovi, umelcovi a režisérovi, ktorý dlhé roky pôsobil na Kalifornskom inštitúte umenia ako učiteľ a mentor začínajúcich animátorov. (HelenOfTroy)
  • Keď sa Spongebob a Patrik vydajú nájsť ukradnutú Neptunovu korunu, na ceste sa ocitnú v jednom bare, kde hľadajú kľúč od svojej káry, ich sprevádzala skladba "You Better Run" od Motörhead. (Dzusta)
  • Keď "Kyklop" chytí SpongeBoba a Patricka, môžeme si všimnúť, že potápač nemá žiadnu potápačskú výstroj na prívod vzduchu. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama