Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Seriál byl vždycky přiblble eggcelentní a já jsem byl opravdu nadšen, když jsem zjistil, že k němu byl vytvořen i doprovodný 'celovečerák'. Sice mi několik málo minut trvalo si zvyknout, že tu nejbláznivější mycí houbu nemluví Jan Maxián, díky němuž především je pro mě Schwammbob takovým fenoménem. Ale jinak si tohle roztomilé podmořské dobrodružství se správnou špetkou humoru nejen pro ty nejmenší našlo v mém srdci místo. A tím je splněno vše, co by od tohoto snímku kdo kdy očekával. ()

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Takhle ujetej film pro děti jsem asi ještě neviděl. Měl jsem tu čest shlédnout českou verzi, takže nemůžu srovnávat kvalitu dabingu, ale teplej uvaděč mě docela dostal :D. Jinak Bob a Patrik jsou fakt 2 nejbláznivější animované postavičky jaké můžete potkat. Pod vodou odehrávající se dobrodružství, kdy naši hrdinové putují v hamburgerovém vozítku oceánem vstříc neznámu, se vám ale bude líbit. Film je napěchovaný úžasnýmy gagy a bláznivými postavami. Nudit se nebudou ani malý, ani velcí. 80% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

tak tohle bylo krutý, retardovaná houba a vymaštěná hvězdice se spodkama s panem burákem, to jsem fakt ještě neviděl a k tomu nejvostřejší scéna filmu s Davidem Hajzlhofem, kterej se tady sice objeví jenom na pár minut, ale i přesto se to stává jeho nejlepším filmem ve kterým hrál, teda jestli se tomu tak dá řikat. Děj je samozřejmě stejně dementní, jako hlavní postavičky, ale že by to mohlo být jinak, to se ani nedalo očekávat, ale to nevadí a tady je to jenom a jenom dobře, navíc to dokonale paroduje různý drsný scény z jiných filmů. Nicméně mi ale bohužel někdy nepřipadlo tak vtipný, jak toasi mělo být, takže zas tak dobrý to neni, aby si to zasloužilo 5*, ale kvůli Hajzlhofovi prostě nemůžu jinak ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Šílené, bláznivé, crazy, leč vtipné. Ale co na tom, když je to patlanina jednoho přez druhé. Abych řekl pravdu, tak film působí dost divoce. Žlutá houba prochází spoustou nástrah a úskalími, aby se svým věrným kamarádem zachránili osud svého šéfa v podmořském obchodě s krabími burgery, kterého vládce moří Neptun, mylně označil za zloděje, který mu ukradl jeho královoskou korunu, co ve skutečnosti zakrývá Neptunovu pleš, a kterého na šéfa obchodu poslal zlý a zákeřný leader jisté konkurence bez přijmů a zákazníků. (Uf, to byla věta.) Film určitě stojí za to vidět a radím u filmu nic nejíst - může totiž snadno zaskočit neočekávaným podpásovým vtipem. Příjemnou zábavu. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Jak někdo dokáže nemilovat tuhle žlutou, ujetou houbu, která nosí krabicové kalhoty ? A samozřejmě i Patricka, Squidwarda a další šílené postavičky, které mají podle všeho sledovat děti. O něco ujetější než seriál, ale i přesto o něco chabější, co se příběhu týče. Popravdě čekal jsem něco víc. Jinak jsem se docela solidně bavil a to i přes české znění. Velká škoda, že těch filmů není více. 77% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Během závěrečných titulků hraje píseň „Best Day Ever“. Podle této písně byla pojmenována epizoda Best Day Ever, kde píseň také zazněla. (Freddy22)
  • Film bol venovaný Julesovi Engelovi, umelcovi a režisérovi, ktorý dlhé roky pôsobil na Kalifornskom inštitúte umenia ako učiteľ a mentor začínajúcich animátorov. (HelenOfTroy)

Reklama

Reklama