Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (624)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Neil Davidge a Massive Attack: 1. Opening Title ,2. Atta' Boy ,3. P Is For Piano ,4. Simple Rules ,5. Polaroid Girl ,6. Sam ,7. One Thought At A Time ,8. Confused Images ,9. Red Light Means Go ,10. Collar Stays On ,11. You've Never Had A Dream ,12. Right Way To Hold A Spoon ,13. Everybody's Got A Family ,14. Two Rocks And A Cup Of Water ,15. Sweet Is Good ,16. Montage ,17. Everything About You Is New ,18. The Dog Obeys ,19. Danny The Dog ,20. I Am Home ,21. The Academy ,22. Baby Boy ,23. Unleash Me, ()

petero 

všechny recenze uživatele

Našťastie film má prekvapivo slušný dej, potom aj tie boje majú svoj význam. Bitky sú veľmi zručne nasnímané, no miestamy dosť sterilné, ale čím sa blíži koniec tým sa zlepšujú. Jet Li to zahral skvele, na neho skvele; no keby tam hral nejaký iný herec tak by jeho výkon bol dosť trápny. Bob Hoskins a jeho hláška "Čo mi funíš do ucha...!?" sú stobodové. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasná kombinace všech znaků lidské osobnosti. Hláška Jeta Liho "No killing anymore" vejde do dějin filmu. Režisér vynikajícího Kurýra nám naservíroval další neuvěřitelně kvalitní snímek, který budete mít rádi. Stává se z něj sakra skvělý režisér! Každý charakter je zde něčím vyjímečný a to je jen a jen dobře. To ani nemluvě o choreografii soubojů, které jsou ty nejlepší z poslední doby. Dobrá práce!!! ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Film rozdeleny na dve casti: na film akcni a film rodinny mezi nimiz se pohybuje Jet Li. Akci cast je bezvadna (ani nemuze byt jina kdyz choreografii vytvoril Yuen Woo-Ping…) a rodinna cast me tak nebrala, ale film nekazila…tech akcnich scen mohlo byt vice ale i tak patri mezi ty lepsi akcni snimky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokážete si představit fungující příběh o člověku vychovaném jako pes, kterého se po ztrátě „páníčka“ ujme slepý ladič pian se zálibou ve vaření? A dokážete si to celé představit jako akci? Hlavně díky dobrým hercům se nejvíc líbila prostřední, poklidná část filmu. Vlastně jsem si ani nepřál opětovné probuzení Dannyho zvířecích pudů a tudíž návrat k akci. Je to paradox, že vás akční film odradí od své podstaty. O Utrženém můžeme s jistou dávkou nadsázky mluvit jako o komiksově nadsazené pohádce s jasně diferenciovanými stranami dobra a zla, kde jen Danny stojí kdesi uprostřed a vnáší do děje eticky velmi nejednoznačný prvek. Je to o vztazích, o dospívání i o stárnutí, je to o zběsilé, dravé akci i o vaření, je to vtipné, romantické i lehce kýčovité, nepůsobí to příliš americky, soundtrack od Massive Attack občas vystřídá Mozart, má to výbornou kameru, střih, režii… 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, Marius, tron, Le_Chuck, InJo, Fr, Bobek15, El Loco, dawe04 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • O krátké přestávce mezi natáčením si Bob Hoskins (Bart) a jeden ze členů štábu zaskočili na kávu do nedaleké pobočky řetězce Starbucks. Pro (v Británii beztak velmi slavného) Hoskinse bylo nemožné neupoutat pozornost, protože měl na sobě oblek, celý pocákaný umělou krví. Příštích deset minut pak tedy rozdával jeden autogram za druhým, než jej povolali zpátky na plac. Ale obě kávy byly na účet podniku. (NIRO)
  • Za choreografií akčních scén stál Woo-ping Yuen, čínský mistr, mezinárodně proslulý prací na hitech jako např. Matrix (1999, 2003, 2003), Tygr a drak (2000) či Kill Bill (2003, 2004). (NIRO)
  • Při natáčení v Glasgowě se kolem štábu zásadně zvýšila koncentrace okounějících usedlíků čínského původu, kteří toužili využít nečekané příležitosti spatřit ve své nové domovině Jeta Li (Danny), jednu z největších hvězd té staré. (NIRO)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama