Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

tombac 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení. Slušné a přehledné martial arts bitky s minimem zpomalených záběrů a dalších matrixovských serepetiček, několik komorních a pěkných momentů, solidní režie, dobří herci (zejména Morgan Freeman) a vynikající hudba a zvuky. Dohromady nadprůměrný film, který sice není nějak extra cool, ale spolehlivě pobaví a vzhledem k žánru přidá ještě něco navíc. 7/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Jednoznačným kladom filmu je výborná bojová choreografia. Naozaj? Ale kdeže!!! Súboje sú síce na veľmi slušnej úrovni (hlavne duel v stiesnenom priestore záchoda), ale čo nakoniec zdrvujúco vyhráva na body su emócie. Chladná obrazová štylizácia a veľmi citlivá hudba v kontrapunkte so zbesilosťou Massive attack počas súbojov vám veľmi presne navodí tie správne pocity. Rovnako milo ma potešil fakt, že aj napriek jednoduchému príbehu a predpovedateľnému odvíjaniu deja, postavy sú plastické - od Jeta, cez mentorského Morgana až po diabolského Hoskinsa aj s jeho užvatlanou írštinou. Každopádne ide podľa mňa jednoznačne zatiaľ o Jetov najlepší neázijský film, ktorý si u mňa vyslúžil minimálne ešte jedno zhliadnutie. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo nieco ine, ako predchadzajuce filmy s Jetom Li. Pacilo sa mi, ako spoznaval aj dobrych ludi v podani M. Freemana a ucil sa nebyt iba psom, aby na rozkaz svojho pana zabijal ludi. Bob Hoskins zahral zaporaka vynikajuco. Upozornujem vsak tych, ktori ocakavaju podla traileru iba nekonecne mnozstvo kvalitnych bitiek, je tu aj dost dialogov. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luc Besson .. Zuřící pes Danny, jeho pán, drsný výběrčí výpalného Bart a slepý ladič pian Sam ve výborném příběhu scénáristy Luc Besson protkaném výtečnou akcí (choreografie Yuen Woo-Ping je místy dech beroucí) a zároveň emocemi na téma výchovy a rodiny. Ústřední herecké trio je bezchybné. Jet Li je málomluvný, ale výtečný bojovník a zabiják zato Bob Hoskins je tvrdý a surový drsňák. Ovšem úplně nejlahůdkovější je Morgan Freeman a byl pro mě velikým plusem! Cool režie obohacena několika málo triky, hodně profiltrovaná kamera a dokonalý hudební doprovod, ať už ten klavírní či elektronika od Massive Attack. Neskutečné překvapení!! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek plný klišé, který díky zajímavé režii, hercům, střídmé stopáži a slušnému tempu funguje, byť je vlastně jen okatou variací na Leona. Docela dobře funguje střídání "lidských" pasáží (byť jste všechny již v x podobách viděli) s akčními, ale jen samostatně - celkově nepůsobí, že patří do stejného celku, což je zároveň i největší problém filmu. Akce zde je sice poskrovnu, ale stojí za to. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Tento akčňák stál 45 mil. amerických dolarů a za první tři dny (13.–15. 5. 2005) promítání si v severoamerických kinech vybojoval 10,9 milionu. Celkové tržby byly 24,5 mil. dolarů, ty celosvětové pak v součtu 50,9 mil. (imro)
  • Když jede gang v autě a Bart (Bob Hoskins) mluví o rodinách, Danny (Jet Li) otočí volantem doprava, ale auto přitom zatočí doleva. (BloodMax)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama