Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (592)

choze 

všechny recenze uživatele

Technicky precizní velkolepé retro dobrodružství za relativně skromných 70 mega, které je narvané akcí, ale zoufale mu chybí větší drajv. Vizuelně se mi to moc nelíbilo, ale jen při pohledu na všechny ty vzducholodě, roboty a rakety jsem se tetelil blahem a Gwyneth Paltrow vystřihla rozkošnou zvědavou reportérku. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Podívaná v retro comicsovém stylu, která vizuáliemi a duchem odkazuje na filmy jako METROPOLIS, KING KONG, ZTRACENÝ OBZOR, trilogie s Indiana Jonesem (a určitě spoustu dalších, které jsem neviděl). Úvod je úchvatný - variace na předválečný New York a černobíle "kovová" patina ala 30-tá léta jsou fakt sexy a pastvou pro oči. Potom ovšem začne vizuální náboj filmu postupně chřadnout. Další prostředí, která Conran střídá s prchlivostí (a prchavostí), s jakou se díváme na fotky z dovolené, jsou většinou zklamáním. Navíc hlavně v druhé půlce nabývá na intenzitě barevné tónování, které svým banálním vyzněním připomíná technologicky okolorované černobílé filmy. A sexy Jolie s britským přízvukem ve filmu jenom párkrát štěkne - ostatně stejně jako (exhumovaný) sexy Olivier. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film me docela zklamal, jediny kuli cemu stoji za to se na nej podivat je vizualni stranka. A to mluvim jen o takovem tom retru, ruzny nasviceny a zabery byli fakt perfektni, ale jinak ostatni triky jako jsou roboti a nebo auta se mi moc nezdali, prisli mi jako z animovanyho filmu. Herci sou docela v pohode, ale jak uz tu bylo zmineno Angelina mela dostat vetsi prostor. Jude Law se na pilota celkem hodil, ale nehodil se na typka co ma zachranit svet, neni to ten hrdinskej typ, navic ani nemel zadny poradny hlasky. Pribeh je vcelku jednoduchej, ale nijak zvlast nudnej neni, cemuz taky napomaha vcelku slusna hudba. Skoda, ze ze zacatku kdy to vypadalo dobre, vzdusny bitvy a roboti ve meste, se film dostane do druhe casti a zacne se podobat Indiana Jonesovi. Pak uz je to slabota, protoze postavy furt jen nekam jdou a kecaj a klisoidni zaver kdy se vse zvladne na posledni chvily. No nakonec dam 4*, ale je to jen tak tak. No tak po druhem skouknuti, kdy uz jsem od filmu tolik necekal, jsem se daleko vic bavil, sice vetsina vytek plati, ale tentokrat sem se ani na chvily nenudil, takze s klidem muzu dat 5*. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

FIlm disponuje opravdu luxusním retro lookem, ale toho si po půl hodině přestanete všímat a je před vámí totálně nudný a hloupý příběh, který vyvrcholí do docela šměšného finále, který není poctou v podstatě ničemu. Hvězdička za vzhled, druhá za poměrně dobrou atmosféru a třetí za ten štěk Angeliny, která tam je vážně jen pár sekund. Ale je na posteru, to je mílý! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kerry Conran .. VIZUÁLNÍ A STYLOVÝ NÁŘEZ!! Že já si tohle nechal uniknout v kině.. Animátor a nyní už i celovečerní režisér Kerry Conran ve své prvotině ukázal, že se do budoucna máme na co těšit! A ukázal to nejen tím, jak svůj celovečerní debut pojal a natočil - ve studiu před modrým pozadím, jen za pomocí několika herců a předmětů, zato se spoustou počítačů na dotvoření výrazné vizuální podívané. K hercům jen malá poznámka - jiskření mezi dvojící Gwyneth Paltrow-Jude Law bylo zajímavé a díky několika dialogům velmi vtipné, zato obsazení Angeliny Jolie mi přišla dosti zbytečné. Giovanni Ribisi byl docela přesný a „restaurovaný“ Laurence Olivier je jakási pomyslná třešnička a vrchol výtečně dobré chuťovky.. Příběh se možná zdá slabý, ale mě přišel taktéž velice stylový a do tvořeného celku bez větších problémů pasoval. I kdyby to bylo ještě slabší, pořád je tu ona úchvatná podívaná – pochodující roboti, viditelné rádiové vlny, město Gotham City, letecká základna s hangáry, velehory, překrásný prales i tajná ostrovní archa - téměř vše je přesná trefa do mého vizuálního vkusu. Při sledování se mi vybaví trilogie Indiana Jones, King Kong, noir detektivky, Metropolis atd.. Cornan si tedy splnil svůj sen a jsem opravdu zvědavý, jaký bude jeho další film. Napoprvé totiž opravdu nastínil možný (filmový) svět zítřka... ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Režisér sa pri návrhoch robotov, kostýmov a celkového dizajnu inšpiroval umelcami z 30. rokov, ako boli napríklad Hugh Ferris alebo Raymond Loewy. (Greenpeacak)
  • Natáčení samotné trvalo 29 dnů. Další rok trvalo dotvoření v počítači. (Petr23)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama