Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (144)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem viděl obě série, nemám v oblibě příběhy, kde jsou masově vražděni lidé. Líbil se mi svět, zajímalo mě prázdné Tokyo a příroda, která se ho stále silněji zmocňuje. Zajímaly mě hlavní charaktery kolem hlavního hrdiny (který byl sám jen ok). Ke konci první série mě vyloženě štvala jedna emocionální scéna, ale naštěstí se v druhé sérii ukázalo, že měla logický smysl. Úplný závěr měl logiku, dojem trochu vylepšil, na 4 hvězdy to však celkově není. Pokud bych měl doporučit seriál s hrami na život a na smrt, pak raději psychicky klaustrofóbní čínské Die Now. ()

samkko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to.. DOBRÉ, byly to velmi DOBRÉ. Teda řeknu vám, čekal jsem od toho mnohem míň a dostal jsem Japonský nářez! Laik by řekl: "ejhle, tohle je úplně stejné jako Squid Game." Noo není. A nejde říct co je lepší. Alice je zaměřená na rozsáhlost příběhu, na jeho velkolepost, na otázky sociálního dramatu, vývoje psychiky hráčů a volbu jejích rozhodnutí. A jedním z hlavních důvodů proč bude a je Squid game divácky přijatelnější je jak vztah k postavám (který máme i zde i ve Squid game) tak ten hlavní důvod je vztah k místu. V korejské vyvražďovačce máme celý děj točící se v jedné budově, vývoje charakterů v hangáru a vše je hezky barevné a veselé. Ovšem V borderlandu je to jiná. Protagonisti jsou každý díl - jiná lokace, každá hra - jiná lokace, každý vývoj charakteru každá emočně vypjatá scéna - jiná lokace. No, někomu by to mohlo vadit, já v tom vidím obrovskou výhodu a říkám to jen pro srovnání se Squid game. HRY: dámy a pánové, hry byly zábavné, napínavé, brutální a sem tam i pěkně krvavé. NAPĚTÍ: tím se zde nešetří, obzvlášť ke konci je vyhrocená co třetí scéna, jen musíte seriálu dovolit, aby vás mohl napínat (musíte si to prostě užívat). POSTAVY: postavy bylo napsané dokonale, chovaly se logicky, všichni měli mezi sebou potřebnou chemii.. co si budeme, Asiati prostě hrát umí. (jen bych podotkl, pokud se nechcete učit anglicky, pusťte si to v originále, anglický dabing je otřesný). VIZUÁL: vše co se vizuální stránky týče tak je úžasné, hudba, vzhled. První díl byl až moderně ARTově vypadající, paráda. Je tam taktéž spousta "EDIT ZÁBĚRŮ" - prostě záběry které by se daly použít do nějakého mega epického editu. No a co říct o samotném konci. Při nejlepším nic, jen řeknu, že bez pokračování možná trochu poupravím hodnocení. 9/10 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to mělo nějaký potenciál, třetí díl se dokonce povedl, ale jinak to je něco tak otřesného a stupidního, jako fakt máloco. Snaží se to být cool, ale je to jen neskutečně nudné, o ničem, s nesympatickými postavami a neexistující atmosférou a hromadou charakterů, které se skrze otravné flashbacky tváří promyšleně, ale ve skutečnosti jsou jen složené z těch největších klišé. Podrobněji u hodnocení jednotlivých dílů. 1* ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

Celý příběh staví na odtajňování základní otázky – „Na co se to vlastně dívám?“ – která se samozřejmě nezodpoví dřív než na konci. Takže až po úplném dokoukání můžu říct to hřejivé jo, zas tak to nezmrvili. „Alenka v bordelu“ názvem prostě sedí a ti, co čekali něco víc, maj v posledním díle otravnou řadu dalších variant, udělanou přesně pro tyhle otravy. Vyvrcholení je stejně jen třešínka, to hlavní jsou postavy (bílej mikiňák to nejvíc jistí) a ty vražedné (především srdcové) hry, u kterých si zadumáte, zadýcháte i zadojímáte. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.+2. řada: *** Kvalitou/zábavností neskutečně nevyvážené a roztříštěné. Díky tomu se hodnocení pohybuje po epizodách od odpadu až po maximum. Průměr jak první tak druhé řady (a i celého seriálu) proto končí na průměrných třech. Zcela zásadní je proto hodnocení u jednotlivých epizod. Jako celek ale oceňuji perfektní vysvětlení/ukončení seriálu. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)
  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama