Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 2
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Animace, animace. Je zajímavá a vidím v ní velké pozitivum. V jiných novodobých "po Raynovských" válečných filmech a seriálech je spousta krve a spousta brutálností. Díky animaci jsme tomu u Liberatora ušetřeni. Místy působí až pohádkovým dojmem. I bez brutálností mají příběhy ale neskutečnou sílu. V prvním dílu jsem si vážil jedné jediné scény se střeleckým instruktorem. Přišla mi neotřelá a hodně prohloubila vztah k jednotlivým postavám. To přesně si na této miniserii cením oproti mnohem slavnějšímu Bratrstvu neohrožených. Další díly měly už mnohem více silných momentů a hlavně Anzio jimi bylo přímo protkané. Když dojde na osvobozování koncentráku, které bylo vidět už tolikrát, zase se seriál zaměří na něco trochu jiného, co jinde k vidění nebylo. Jestli měl být seriál delší, je škoda, že nevyšly peníze. Jestli měl být celý hraný, mě možná ani tolik nemrzí, protože by v jiném vizuálu možná zapadly postavy a jejich osudy. ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Zase další skvělý počin Netflixu.Skvělá noir animace, se kterou tvůrci velmi zdařile pracovali, jak se jim to hodilo.Hodně mě bavily záběry ze shora a práce s detaily prostředí.Líbila se mi celá dějová linka zajimavě složené skupiny vojaků v čele s genialním velitelem Sparksem.Jediný nedostatek byl, že to hrozně rychle uteklo a nebylo víc dílů. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

První věc, která Vás na tomto počinu zaujme je jeho nezvykle vtahující animace, jež mi po většinu času připomínala tu, co byla užita ve snímku "Spider-Man: Into the Spider-Verse". Dále je tu samozřejmě fakt, že celý seriál je založen na skutečných událostech a postavách, což ještě více prohlubuje divácký zážitek. Jediným nedostatkem zde tedy zůstává jen to, že série má pouze čtyři díly. Pokud se tedy zajímáte o události z Druhé světové války, tak je The Liberator pro Vás jako stvořený! (Netflix) ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se podíval především jako někdo, kdo se zajímá o vše, co je o druhé světové válce. Nic jsem v podstatě nečekal a taky se žádný zázrak nestal - jde o čistý průměr. Nestihnete si v podstatě ani nějak vybudovat vztah k postavám, jako třeba v bratrstvu neohrožených. Styl vizuálu někomu sedne a jinému zase ne - to už je zcela individuální. Za mě 5/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když bych byl mnohem raději za klasický válečňák a v tomhle případě jsem se navíc bál oné poloanimované formy,která nevypadá zrovna vábně,nakonec mi Liberator celkem sednul.Jde sice o klasický příběh,který zase nepřináší nic nového,ale ty čtyři díly jsou tak akorát na to aby seriál zabavil na jedno odpoledne a nezačal nudit.Co mě trochu mrzelo je přehršel postav ve kterých sem se - až na pár výjimek - ztrácel a přišly mi snadno zaměnitelné...70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Originální název seriálu The Liberator je na českém Netflixu doplněn o poněkud zavádějící podtitul Operace Avalanche, což bylo kódové označení pro vylodění Spojenců v okolí italského města Salerna. Této týdenní vojenské akci ze září 1943 se však seriál věnuje jen na začátku první epizody. (Duoscop)
  • Celý seriál mapuje skutečné události, kterých byl 157. pluk 45. divize z Oklahomy přítomen. (UncleMorty)
  • Celých 500 dní 157. pluku 45. divize bylo zmapováno a detailně popsáno z pamětí veteránů v knize „The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey from the Beaches of Sicily to the Gates of Dachau“, ze které tvůrci čerpali. (UncleMorty)

Reklama

Reklama