Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 1
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová a hodně zkratkovitá variace na Band of Brothers. Není to vůbec špatné a polo-animovaný formát bylo asi mnohem snadnější dokončit během součaného stavu (pandemie). Pokud jste neviděli Band of Brothers, není důvod se na toto koukat. Pokud ano a máte absťák po válečných filmech z WW2 tak tohle celkem funguje. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hm. Vlastne ma to príliš neoslovilo - ani tým akože animovaným vizuálom, ani príbehom. Mohlo to byť niečo ako realistické Inglorious Basterds, ale dej je rozhádzaný, epizodický, nedokáže vtiahnuť a dostatočne spojiť diváka s postavami, nemá to ten epický ťah ako napr. Bratstvo neohrozených. Paradoxne, naozaj zaujímavá dráma to začne byť až po ukončení bojových akcií - scény s objavením Dachau a postrieľaním nemeckých zajatcov sú najlepšie z celej série. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

1) nechapu koho napadlo (když už museli natočené scény prohnat filtrem a hrát si na animaci) nacpat do obrazu efekt “špinavé sklo”. Veškeré záběry vypadají jako když se díváte na umatlanou TV. Obzvlášt tmavé záběry to doslova ruší. 2) občas jsem ml pocit že koukám na Pattona, občas na Tucet špinavců. Pak chvilku to byla Velká červená jednička a Bratrstvo neohrožených atd. Já chápu, že být originální je těžké. Tohle ale je buď nuda nebo pocit “kde jsem tohle už viděl”. 3) je celkem dobře vidět co je natočené a dopatlané filtrem a co dočmárané v PC. Úroveň detailu, stínování, kontrast se příliš lisí. prostě se šetřilo. 4) Znatelně patlané ve východní Evropě za minimální rozpočet... nejen díky faktu "made in Poland" ale i díky přítomnosti "zetkových" herců. Poznal jsem jen jedinou "povědomou" tvář - Vinzenze Kiefera (Německého velitele z Legenda jménem T-34) a i to není žádná superstar. Pokud nemáte prachy, tak se do něčeho podobného nepouštějte. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když bych byl mnohem raději za klasický válečňák a v tomhle případě jsem se navíc bál oné poloanimované formy,která nevypadá zrovna vábně,nakonec mi Liberator celkem sednul.Jde sice o klasický příběh,který zase nepřináší nic nového,ale ty čtyři díly jsou tak akorát na to aby seriál zabavil na jedno odpoledne a nezačal nudit.Co mě trochu mrzelo je přehršel postav ve kterých sem se - až na pár výjimek - ztrácel a přišly mi snadno zaměnitelné...70% ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by mě to neoslovilo, ani že by se mi to líbilo. Ztotožňuji se s některými recenzemi, které nechápu použití daného vizuálu. Když si vzpomenu třeba na Valčík s Bašírem, tam mě to trhalo oči mnohem méně. Nevím, nemohu se rozhodnout, jestli bych něco takového chtěl vidět znovu. Spíš ale asi ne. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Originální název seriálu The Liberator je na českém Netflixu doplněn o poněkud zavádějící podtitul Operace Avalanche, což bylo kódové označení pro vylodění Spojenců v okolí italského města Salerna. Této týdenní vojenské akci ze září 1943 se však seriál věnuje jen na začátku první epizody. (Duoscop)
  • Celý seriál mapuje skutečné události, kterých byl 157. pluk 45. divize z Oklahomy přítomen. (UncleMorty)
  • Celých 500 dní 157. pluku 45. divize bylo zmapováno a detailně popsáno z pamětí veteránů v knize „The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey from the Beaches of Sicily to the Gates of Dachau“, ze které tvůrci čerpali. (UncleMorty)

Reklama

Reklama