Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eddie Murphy v akční sci-fi komedii o Měsíci plném hazardu.  Píše se rok 2087. Na Zemi byly zakázány všechny druhy hazardních her, a tak se novým rájem všech vášnivých hráčů stal Měsíc, kde začaly růst kasina a herny jako houby po dešti. Jeden z mála prosperujících podniků, kde je hazard zakázán, provozuje dobrodruh a pašerák Pluto Nash. Když však odmítne návrh Rexe Cartera, který chce jeho podnik koupit a proměnit v doupě hazardních her, dočká se odplaty. Podnik exploduje a v následné přestřelce se podaří uniknout jen Plutovi, zpěvačce Dině a starému robotovi Brunovi. Rozhodnou se odhalit pravdu o Carterovi a jeho zločinech, současně však musejí prchat před jeho zabijáky. Ani úkryt na odvrácené straně Měsíce jim nepomůže, a tak skončí v Carterově sídle. Pokud Pluto něco rychle nevymyslí, zemřou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tohle je blbina podle mého vkusu. Vydržel jsem se dívat v jednom kuse, žádné pohledy na čas, kdy už bude konec. Ptákovina na ptákovině se na diváka valí plným proudem, a to je něco pro mne. Hodnocení snižuji za nevyužitý potenciál, například u efektů, a trošku se mi nelíbil závěr. Ale jinak je to nakládačka, skoro bez hluchoty, s občasnými drobnými vtípky.(Mimochodem se zde píše o roku 2087. V kopii co jsem měl já je ale jednoznačně v úvodu napsán letopočet 2080). ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Je to špatný film. Příšerné sci-fi, ještě horší komedie. Na druhé straně mi to přišlo rozhodně vtipnější a lepší než oba Zamilovaní profesoři. Po vizuální stránce je film celkem pěkný. Jenže scénář musel napsat opravdu duševně chorý člověk. Spoustu stupidností, naprostá nenávaznost, žádná logika a to vše téměř bez vtipu - výstižná slova k scénáří filmu Pluto Nash. Já osobně Murphy nesnáším (až na Osla ze Shreka) a v tomto filmu mé antipatie vůči němu ještě zvýšil. Zůstává rozum stát nad tím, proč role v tomto filmu přijali takoví herci jako Pantoliano, Guzmán nebo Cleese. Jedinou odpovědí na tuto otázku je zřejmě tučný rozpočet. No, nezbývá než dodat, že znovu bych tento film nechtěl vidět ani za prachy, byla by to opravdová ztráta času.. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pluto Nash (Eddie Murphy) je veleúspěšný podnikatel, který vlastní jeden z nejnavštěvovanějších barů na Měsíci. Když dostane nabídku od majitele sítě kasín Rexe Cartera na odkoupení jeho baru, samozřejmě odmítne - a od té chvíle začíná tvrdý boj o život, protože Rex Carter nesnáší odmítnutí. Se svojí servírkou Dinou a robotem Brunem se musí dokonce opustit obydlené oblasti Měsíce, aby se nakonec postavili samotnému Rexi Carterovi v jeho největším kasínu ... Ježiškote to byla ptákovina. Ale ukrutná. Nevím jestli to bylo úmyslem, nebo součástí Murphyho plánu na zruinování Hollywoodských studií, ale tento film určitě žádné velké prachy nevydělá. Tak hnusné efekty jsme neviděli dobrých 30 let (zvlášť odporná je přestřelka a pronásledování v otevřené měsíční krajině). Murphy se pitvoří a pitvoří, takže je chvilkama jen dobře, že navlíkne skafandr a není ho vidět. Rosario Dawsonová tam jen tak postává a kouká, kdyby místo ní k Murphymu dali psa, dopadlo by to nachlup stejně. A robot Bruno je kapitola sama pro sebe - Kryton z Červenýho trpaslíka hadr. Prostě typickej představitel kategorie Odpad!....... A nebo jsme to nikdo nepochopili, a tohle měla být parodie na všechny sci-fi filmy - pak je to na 5*. Než se rozhodnu, dávám polovičku - 3. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pluto Nash je nielen názov trochu bláznivej akčnej sci-fi komédie Rona Underwooda, odohrávajúcej sa v atraktívnom prostredí na Mesiaci, ale aj meno titulného hrdinu v podaní Eddieho Murphyho. Eddie Murphy bojuje na Mesiaci s mafiánmi, v žánri, ktorý mu vyniesol popularitu aj majland v akčnej komédii, ktorá opäť stavia úplne na jeho komediálnych schopnostiach. Tentokrát ide však navyše o sci-fi, čo je zrejmé z prostredia, kde sa príbeh odohráva. To, že sa dej filmu odohráva na Mesiaci, snímku síce ozvláštnilo, ale to je asi tak všetko. Inak kopíruje iné vesmírne snímky. Eddie Murphy tradične veľmi hovorí a tentokrát aj veľa nastrieľa, ale ani jeho komediálny talent nezakryje trochu chabú zápletku a nedomyslenosť scenára. Ale ja som sa bavil a budete sa aj vy. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy byl počátkem 80. let považován za výrazný talent na poli americké komediální scény, měl dar bezprostřednosti, improvizace a pohotovosti. Působil jako nezkrotný živel a zdálo se, že má zaděláno na dlouhou hvězdnou dráhu ve filmovém průmyslu. Jenže ouha, po několika úspěšných snímcích přišla účast ve filmech, co způsobovaly spíš rozpaky a posléze i útrpné úšklebky. Eddie neprokázal dobrý úsudek a ochotně se hrnul do projektů, které na dálku zaváněly průšvihem, a jeho sebevědomí hraničilo s arogancí. Pluto Nash je dokonalá ukázka toho, co pohřbilo jeho ambice. Nevtipná komedie, kde se přeplácanost setkává s nevkusem a kde není čeho se chytit. Zoufale nefunkční, nudný film. Celkový dojem: 10 %. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Vo filme sa objavil aj Alec Baldwin, ktorý však v záverečných titulkoch nefiguruje. (Svadbos)

Reklama

Reklama