Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Těžkej fail, pustit si Silent Night na Vánoce v domění, že uvidím Vánoční Hororovou komedii. Ani hovno. Ukecaná sračka, s odpudivým castingem, kde každý přehrává, jak jen to jde. Nechápu smysl natočení takového filmu. Nedoporučuji, akorát si tím zkazíte na pár minut sváteční náladu. Hvězda za finální scénu, alias nebuď koště, že *Jakube* ? Dej si těčku pořádnou. (27.5. 2022 - zmizel žánr Horor) ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Tak touhle absurdní satirou jsem zůstal stoprocentně neoslovený, jen mi před očima vyvstal hrůzný přízrak von Trierovy Melancholie. A ani příliš nechápu její smysl, tedy smysl jejího natočení. Ale jelikož jsou její postavy přehlídkou výjimečně odpudivých kreatur (pochopitelně až na dva barevné, z nichž jedna je navíc lesba), tak tedy tipuju, že jí natočila nějaká jiná kreatura typu "angažovaná pokrokářka" s vizáží prasnice, a je určena jiným kreaturám typu "pokrytečtí snobští bílí měšťáci". Ti se v ní možná mají zhlédnout a z jejího nastaveného zrcadla si vzít ponaučení, či co. No vlastně je mi to úplně fuk, okamžitě do koše a rychle zapomenout (což nebude žádný problém). ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Do týhle "tichý noci" musíte vkročit bez předsudků, bez vědomosti, bez očekávání, pak na konci možná prozřete. Nečekaně zábavná a současně otravná vánoční komedie se před očima diváka mění ve strhující drama s plně funkční emocionální rovinou, slušným obsazením a perfektním soundtrackem. Mix žánrů, na kterej když přistoupíte, nebudete otráveni. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasicky suchý, Britský humor solídne naštartuje, pričom herecké obsadenie dodáva “Silent Night” celkom dobré vyhliadky. Kľudne by sa dalo skonštatovať, že toto je taká slabšia varianta Triérovej “Melanchólie”, kde sa na rozdiel od Vianocovania svadbilo, pričom kde bola dejova línia pobratá vážne, tu je skôr odľahčená. Človek sa musí naozaj veľmi vcítiť do takéhoto druhu filmu, aby ho plnohodnotne zasiahol, no a keď sa mu to rozdanými kartami, ako napríklad príbehom, postavami či spôsobom vývoja deja nepodarí, len tragicky mávne rukou. Ja osobne som tak na pól ceste, pričom úplne záver je fakt čisto tragikomický, teda presne taký, aký sa od hororu tohto druhu žiadalo. Gore ani nič obdobné neočakávať, toto je snímok pre vizuálne nenáročných .. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházejících finálních deset minut v žádném případě nevykoupí bezduché žvásty na začátku. Konverzačky mi rozhodně nevadí a také jsem si ihned vzpomněl, jak parádně proběhl Secret Santa na podobné téma. Zde však nenaleznete jedinou sympatickou postavu a rozhovory jsou přinejmenším ubíjející. Přestože jsem fanda, tohle byl jeden z nejhorších apokalyptických filmů. Klady tohoto díla vyvážím dvěmi hvězdami a opravdu nejsou nijak velké. Zaprvé jsem to byl schopen dokoukat (i když místy na telefonu) a za druhé oceňuji vcelku humorné scény s dětmi. 40% PS: Jakožto reakce na komentáře mnohých mi přijde úsměvné v tom hledat antivaxerství a odkazy na covid. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno