Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Černě humorné psychologické drama s očekávanou globální katastrofou lehce připomínající i aktuální světovou situaci je docela originální i bizární, ale zároveň né příliš záživné a zábavné.Potěší slušný herecký cásting, kde mě nejvíce bavila drzá Annabelle Wallis, ale zbytek herců byť odehraje svůj standard, tak ničím vyloženě nenadchne. Film je podán komorní formou, odehrává se během jednoho večera v jednom domě a s minimem postav a příliš to negraduje, humorný mi film nepřišel, dialogy obyčejné a atmosféra je dusnější lehce až v závěru a to mi ke spokojenosti moc nestačí.Díky originálnímu námětu to na průměr vyjde, ale nejsem cílovka, takže film možná více potěší jiné fanoušky.Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 5/10. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bleh, to byl ale hnusnej film. A hnusnej myslím ve smyslu, že se tu ty postavy chovají otravně, divně a jsou naprosto nepřirozené a schválně napsané jakože "originálně". Mě tady ale sral snad každý jedinec, co se tu objevil. Když se pak postupem času zjistí, oč běží, možná se tím jejich chování dá lehce ospravedlnit, každopádně to nemění fakt, že je ten námět takový moc povrchní a řeší se jen tak letmo a spíš se to právě soustředí na ty postavy, se kterými jsem nesoucítila ani vteřinu. Nevím, celkově mi to prostě ničím nesedlo. Přišlo mi to jako nevhodně smíchaný humor s depresí. Na Británii to tentokrát nějak moc smrdělo. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházejících finálních deset minut v žádném případě nevykoupí bezduché žvásty na začátku. Konverzačky mi rozhodně nevadí a také jsem si ihned vzpomněl, jak parádně proběhl Secret Santa na podobné téma. Zde však nenaleznete jedinou sympatickou postavu a rozhovory jsou přinejmenším ubíjející. Přestože jsem fanda, tohle byl jeden z nejhorších apokalyptických filmů. Klady tohoto díla vyvážím dvěmi hvězdami a opravdu nejsou nijak velké. Zaprvé jsem to byl schopen dokoukat (i když místy na telefonu) a za druhé oceňuji vcelku humorné scény s dětmi. 40% PS: Jakožto reakce na komentáře mnohých mi přijde úsměvné v tom hledat antivaxerství a odkazy na covid. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tady nemůžu nesouhlasit s J*A*S*M. SilentNight by byl skoro až perfektní film velmi šikovně mixující všechny žánry od komedie se suchým humorem přes globální katastrofu, existencionální drama až po hutné psychologické nahlídnutí do mysli postav, ale ta okatá a očividná podobnost se současnou covid-antivax situací mi neskutečně lezla na nervy, a to v průběhu celého filmu. A narozdíl od výše zmíněného kolegy nesdílím jeho optimismus ve smyslu “možná to mysleli tak, a nebo jako never give up motto”, ale jsem si téměr stoprocentně jistý, že tvůrci film vytvořili konkrétně jako alegorii na celou současnou pandemii. A to je ostuda a sakra škoda, protože jinak bych filmu téměř neměl co vytknout, a to přes perfektní nápad, casting, stopáž i prostředí. Tři roky zpět bych filmu dal sladkou čtyřku, ale díky podvědomému otravování (zas a znova) antivax námětem nemůžu jít výše než na tři… ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zábavné, hororový je akorát univerzální škleb Keiry Knightley (děsivého cosi) a pokud se oprostím od událostí posledních dvou let a zohledním fakt, kdy scénář vznikal, vychází mi, že  by tahle apokalyptická taškařice vypálila u publika mnohem lépe, však nejpozději o Vánocích 2019. Nabíjení alobalovým hlavám nepěstuji ani omylem, jen si říkám, že nebýt situace, která nás ovlivňuje, film bychom chápali jako velmi zdařilou černou komedii, a to s chutí pochválím. Mě to pobavilo, navíc abych si brala mustr z komedie na reálný život, na to jsem fakt velká, čili není o čem... Ono se těch Čapků v sukních tolik nerodí, takže klídek. Obsazení skvělé, Roman i v druhém svém velkém angažmá naprosto vynikající, skvělý kluk, talentovaný, přirozený v každém záběru, těším na jeho další filmy. M. Goode perfektní. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama