Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S válkou nechtěl mít nic společného, ale najednou stál před ním židovský chlapec. Pan Batignole má zavedené řeznictví a žije poklidně s manželkou, dcerou a zetěm v Paříži. Židovská rodina, která bydlí v bytě nad nimi, prchá před deportací. Snaživý zeť je udá gestapu a celou rodinu zatknou. Batignoleovi se nastěhují do krásného bytu a vše "podědí". Jednoho dne u dveří zaklepe malý Simon, kterému se podařilo na nádraží uprchnout. A pan Batignole, který chtěl jen přežít a trochu si přilepšit, se dostává do situace, ve které rozhoduje svědomí a morálka. Před "malým" člověkem stojí velký úkol - překonat sám sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Hořko-sladká komedie i drama. O lidských charakterech. O slušných lidech i krysách. O hamižnosti a prospěchářství primitivů. Tady zrovna z WWII a okupované Francie. Ale takové příběhy jsou staré jako historie celého lidstva.  Čekal bych, že s kreaturami naší domácí provenience, které pro pár drobných také udávali za války Židy, se jednou filmově vypořádáme stejně tak břitkou a současně vtipnou, inteligentní formou.... ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Nenapadny film, a tak veliky lidsky pribeh. Nejsou tady zadni hrdinove, ale obycejni lide, kteri nesjou cernobili, ale maji sve svetle a temne stranky. A svetle v hlavnim hrdinovi nakonec prevladnou. Doporucuju, francouzsky film, ktery umi i z tak narocneho tematu chvilema nechat divaka se chechtat. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pohled na válku jinýma očima. Základ je podobný jako v Obchodu na korze. Loajalita pana Batignole ovšem končí s příchodem Simona. Při prvním setkání je Batignole jako Goldoniho sluha dvou pánů. Přestože má divoké sny (podříznutí řezníka působí morbidně), dokáže se rozhodnout správně. Hledání cesty pana Batignole k židovským dětem a jejich společná pouť do vysněného Švýcarska nabízí přes tragiku doby a příběhu i humornější scény ze života. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je krásné, jak je podán. Hlavní hrdina je vystaven několika vyjímečným životním situacím, kdy vzhledem k době a okolnostem jedná tak, jak by normální člověk bez přemýšlení jednal. Ale na konci, když si zrekapitulujete, co všechno vlastně dokázal a čím si prošel, musíte smeknout. Filmařsky je to ale lepší průměr. 70% = 4-/5 ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení! Celkově dramatický snímek s mnoha komediálními prvky vcelku působí jako zdařilý protiválečný snímek. Zvláště Češi musí najít ve snímku mnohé styčné body s vlastní zkušeností s protektorátem a kolaborací. Zpočátku je osůbka pana Batignola skoro až nenáviděníhodná, když zapříčiní zánik celé židovské rodiny. Ba co víc, ještě jim zabere jejich byt! Avšak nečekaný útěk z transportu chlapce této židovské rodiny zpět do jejich bytu postupně mění názory a myšlení pana Batignola natolik, že se dokonce sám v obhajobě prohlašuje na četnické stanici být Židem! Svědomí mu nakonec ukázalo správnou cestu navzdory potenciálnímu udavači zeti, prospěchářské manželce, navzdory okupaci a válce... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama