Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nadějně vystavěné sportovní drama, které ale v několika aspektech na své předchůdce poněkud ztrácí. Tak nějak zhruba takto lze v jedné větě popsat snímek Creed III, jenž se tentokrát musel obejít bez legendárního Sylvestera Stallone. Bál jsem se, že zrovna absence tohoto stěžejního elementu bude velký problém, nicméně opak je pravdou. Tvůrcům se zde podařilo vystavět samostatně fungující sportovní a rodinnou mozaiku, která je nejsilnější v první polovině filmu. Do tohoto bodu si budete královsky užívat gradující osudové dějové oblouky, precizně lícující soundtrack, dravou kameru a především Jonathana Majorse, který si zápornou postavu zcela zjevně užívá plnými doušky. Bohužel, v polovině druhé je velmi bolestně znát, že se muselo hodně stříhat a dělat hodně kompromisů, pročež to celé najednou začne vypadat velmi zkratkovitě a uspěchaně, takže se celý feeling snímku začne povážlivě kymácet a rozpadat. Avšak i přes tento značný neduh se stále jedná o skvělý film s boxerskou tematikou, který v rámci svých možností dokáže vice než dobře zabavit. A já se už teď nemohu dočkat dalšího dílu společně s přáním, aby opět na režisérskou sesli usedl Michael B. Jordan, na jehož neotřelý režisérský styl se opravdu dobře kouká. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „It was really hard to accept my dreams didn’t turn out the way I wanted them to.“ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po výborní jedničce, vyčichlé dvojce, přišla do kin rozdávat rány creedovská trojka, poprvé zcela bez Slye, když nepočítám jeho jméno v závěrečných titulcích. Očekával jsem adrenalinové boxerskésouboje s dobrou hudbou a kvalitní tréninkové videoklipové dávky, to jsem dostal a za to jsem rád k tomu jsem dostal ještě prvky rodinného filmu, což teda není úplně můj šálek kávy, ale naštěstí to nebylo v nějak klíčové míře a pak samozřejmě hlavní pointu, kvůli který se nám chlapci slíknou do trenek, ukáží svou top postavy a udělaj si z držky prejt. Jo a právě ta pointa nakonec rozhodla, že se přikloním ke 4*, líbil se mě ten "chlapácký" závěr i obě hlavní postavy s jejich dostiženou minulostí. Michael B Jordan umí solidně i za kamerou, boxerské souboje s bradou nahoře, rukama dole a bombama na ksicht jak od koně nepůsobí příliš věrohodně, ale tak to bylo i s Rockym, je to tím, že působí zatraceně dobře filmově. V Imaxu jsem díky kameře a střihu měl pocit že tu držkovou chvíli schytávám já, naštěstí si hypotéku na zubaře brát nemusím, ale i tak, míra intezity boxerských soubojů je na absolutním maxu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Vnútorne som mal pocit, že "Creed III" sa stal filmom, ktorý som tak nejako vnútúrne potreboval vidieť. Mal som potrebu vidieť osobný príbeh, kde minulosť začne prenasledovať nášho hrdinu a bude sa jej musieť postaviť čelom. Kde sa ukáže, že dusiť v sebe minulosť a pocity krivdy alebo naopak aj pocity viny úplne nefunguje. Vždy človek narazí na prekážky, ktoré ho potom vedia stiahnuť ku dnu. V tomto smere ide pre mňa o absolútne unikátny zážitok, za ktorý musím Michaelovi B. Jordanovi pogratulovať. Primárne ako režisérovi, že sa k tomuto príbehu postavil týmto spôsobom. Pamätám si ako kritici po "Creed II" hovorili, že najlepšie by bolo asi ostať tu a nerobiť ďaľšie pokračovanie, lebo by to mohlo celú sériu pokaziť. Nuž, myslím si, že k tomu v žiadnom prípade nedošlo a to práve vďaka Jordanovi a rovnako úžasnému Jonathanovi Majorsovi, ktorý si po "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" vychytil ďalšiu vynikajúcu rolu a som úprimne zvedavý v čom ho uvidím nabudúce. Záverečný súboj medzi Creedom a Andersenom považujem za jeden z najlepších súbojov, aké som kedy mal možnosť v Creed sérii vidieť a absolútne nádherne v ňom vidno, ako veľmi osobný bol pre oboch aktérov celý tento súboj. Až všetko okolo nich zmĺklo a jediné čo existovalo boli dvaja bývalí priatelia, ktorí potrebovali uzavrieť roky trvajúci konflikt. Takže výsledok je viac než uspokojivý a ide o jeden z highlightov tohto mesiaca. Bez debaty. Hodnotenie: A ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější film ze série Rocky/Creed. Hlavní oponent je přitom asi nejcharismatičtější boxer z nové série. Ale je to vlastně jen profesionálněji udělaná telenovela (ale bez brečícího Rockyho). Opět je tu hlavní nosné a explicitně vyřčené moudro (jako ve většinu dílů), tentokrát o tom, že člověk si musí sám umět odpustit, aby mohl kráčet dál životem. A to je vlastně celé naroubované na nepravděpodobnou zápletku, která fungovala dobře v cheesy světě Rockyho, ale tady v tomhle nažehleném fancy světě smetánky z LA to působí spíš jako "toto se musí stát, aby se odehrál celý příběh". Jako správný boxer tak třetí Creed klame tělem, tváří se jako drama, ale je to nudná dialogová variace na Rychle a zběsile, hodně rodiny a upocených svalnatých chlapů, kteří se i přes averzi na konci stejně usmíří, protože si nejdřív dají do huby. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najslabší Creed kvôli nezaujímavej hlavnej zápletke. Michael B. Jordana som si za tie roky obľúbil a postava Creeda ma baví. Takisto sa mi páči, že v tomto diele už nie je za toho nerváka, ktorého rozhodí akákoľvek maličkosť. Konečne dospel. Bohužiaľ hen ten dilino s pohľadom večne zbitého psa ma sral od začiatku do konca. Jonathan Majors sa mojím obľúbencom nestane a budem rád ak ho už nikdy nikde neuvidím. Ten ich vzťah s Creedom u mňa vôbec nefungoval. Postava Damiana bola presne tak jednorozmerná ako záporáci v tých horších dieloch Rockyho. Rocky tu citeľne chýbal. Tentokrát ma nebavili ani boxerské zápasy. Vôbec som pri nich necítil zimomriavky z toho ako sa vyvrbí finále. Celkovo teda priemer, ktorý si asi už druhýkrát nepustím. 5/10. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Už pred premiérou tejto časti bolo oznámené, že sa plánuje štvrtý film a uvažuje sa aj o spin-offoch. (Arsenal83)
  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama