Reklama

Reklama

Neporazitelný

(seriál)
  • USA Invincible
Trailer 1
USA, (2021–2024), 13 h 42 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Robert Kirkman

Předloha:

Robert Kirkman (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Seth Rogen, Zazie Beetz, Mark Hamill, Walton Goggins, Jason Mantzoukas, Mae Whitman, Max Burkholder (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(17)

Neporazitelný je americký animovaný televizní seriál o superhrdinech pro dospělé, který vychází ze stejnojmenné série Image Comics od Roberta Kirkmana, Coryho Walkera a Ryana Ottleyho. Seriál sleduje sedmnáctiletého Marka Graysona a jeho proměnu v superhrdinu pod vedením jeho otce, Omni-Mana, nejmocnější bytosti na planetě. Během své proměny se Mark ocitá v rozporu mezi svým osobním životem a superhrdinskými povinnostmi, kdy bude nucen dokázat, že dokáže být takovým hrdinou, jakým je jeho otec. (LUKICKK)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (107)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

8/10. - Velice kvalitní kousek dílny Prime Video, který se opravdu vydařil. Premisa z razu připomínající kreslený The Boys s hlavní postavou připomínající Homelandera s dalšími LIDL DC supráky ke konci ukázal opravdu úžasnou a kurva originální premisu. Děj pojednává o otci a synovi, otec z planety Viltrum snažící se ochraňovat nebohé lidi na zemi a čeká dokud jeho syn nedospěje a dostane také své schopnosti. Miluju na tom to tu hravou kreativitu. Styl animace mi moc nesedl a nepřináší nic novýho v branži animáků. Ale svěží brutalita s touto animací mi připomněla animovaný filmy s Batmanem kde taky krev byla. To hlavní proč sem se vydal seriál sledovat byl hlavní scénárista Robert Kirkman, kterého především mám rád díky komiksům a také Živí mrtví, který sám napsal. Už v první epizodě sem opravdu viděl náznak toho Robertova stylu. Kdy opravdu se snaží podat situaci doopravdovou a "filozofickou".  A také ještě aby toho nebylo málo dabér hlavního protagonisty Steven Yeun též hrál v The Walking Dead :D ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Po slabučkom The Falcon and the Winter Soldier som sa už skoro na ďalší superhrdinský seriál vyprdol. A akú by som urobil chybu! Invincible je svieži, zábavný a brutálny prírastok do žánru stredoškolských coming of age vzťahových drám. O vychrstnuté vnútornosti ani originálne nápady tu nie je núdza. Asi po prvýkrát v živote mám chuť siahnuť po komiksovej predlohe, aby som si skrátil čakanie na ďalšie sezóny. ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi jak si to bere z kdejakých -nejen comicsových- zdrojů a vzorů a přitom nezapomíná na vlastní ksicht. Pomalu si už nevzpomínám kdy jsem si takhle užil superhrdinskou akci ..o těch klidnějších čistě konverzačních momentech škoda mluvit. Na to s kolika charaktery se tu pracuje je vše úžasně celistvé a přehledné. Jen doufám, že to Kirkman nepotáhne ´donekonečna´ jak s Walking Dead (!) pár řad určo ještě dám (a budu doufat v nepolevující nadstandard). ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Znám původní komiks, který má mezi nerdy velkou fanouškovskou základnu, co na něho nedá dopustit. Já komiks nedávno znovu zkoušel a nepřijde mi nějak zvlášť dobrý. Seriál je ale podle mě úplně jiný kafe. Asi bych měl tedy dodat, že komiks Invincible je dlouhatánská série (která vyniká v tom, že se lehko čte), a já nečetl samozřejmě všechny díly, když mě zase tak nezaujal začátek, ale dal jsem mu dost šancí. Přečetl jsem několik knih, které vrcholí stejným velkým zvratem jako první řada (a i v tomhle případě je jeho seriálové zpracování násobně lepší), takže mám určitě právo srovnávat. Na druhou stranu připouštím možnost, že v pozdějších číslech to autor komiksu Kirkman psal lépe. Ale třeba takový Walking Dead psal Kirkman skvěle hned od začátku... Invincible je hodně zajímavá adaptace - Autoři seriálu (v těsné spolupráci s původním tvůrcem komiksu, který napsal i scénáře k několika dílům) si vzali z komiksu nejdůležitější scény, ale zbytek je dost jiný. V seriálu jsou stejné postavy plus přidaly některé nové. Ty původní postavy jsou v seriálu lepší, nepůsobí tak jednoduše jako v komiksu, a ty nové postavy v sobě obsahují více diverzity. Působí to trochu až směšně, když nejlepší kamarád je najednou otevřený gay, maminka je najednou asiatka a za přítelkyni má černošku, mezi jejíž zájmy patří "čtvrtá vlna feminismu". Jsem levičák, ale tady tady jsem měl občas chuť zařvat na obrazovku "Já to chápu! Jste demokrati! Jste woke! Nemusíte mi to furt cpát". Na druhou stranu drtivá většina scén s nimi je za mě v pohodě. Našly se i scény, které mi přišly hrozné - z nějakého důvodu mě hodně naštvala scéna s odhalením Invincibleovy identity, kde nejspíš chtěli převrátit komiksové klišé a hlavně ukázat, jak jsou ženy silné a nezávislé osobnosti... Což ale v mých očích znamenalo hlavně to, že se holky chovaly jak krávy a bylo mi Invincibla líto. Nutno říct, že tady s kritikou končím, a tohle přepálené "woke" je asi tak 5 % seriálu. Zbylých 95 % je parádní komiksová jízda. Jedná se o takový superhrdinský seriál, který připomene staré animáky, ale s tím, že  se najednou postavy chovají poměrně reálně, děj je o taky chlup realističtější a hlavně superhrdinské bitky jsou pořádně brutální. Hlavní příběh je taky velmi dobrý. V komiksu za mě spíš rádobyšokující zvrat je tu zpracovaný skvěle, stejně jako vynikající vedlejší dějové linky (které jsou někdy opravdu drsné a dramatické). Animace je solidní, dabují tam samí známí herci a do seriálu je nastrkaná hromada stylové hudby. Tohle je opravdu vyvedený superhrdinský kousek. (8/10) ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakticky nejkomiksovější filmařský počin všech dob. A to i když jsem komiksovou předlohu nečetl. Postavy (superhrdinové a superpadouš) jsou dělány podle klasických komiskových šablon, kdy je o jejich historii známo jen a pouze to nejdůležitější a tím otevírají prostor pro sebevětší scénáristův výmysl, příběhy jsou dělány jakýmsi impulzivním a jednoduším stylem vyprávění, který povoluje jakkoliv experimentovat a ke konci se vše tak nějak spojí dohromady a vytvoří jakýsi nejistý celek, jednotlivé charaktery jsou zase na první pohled přímočaré, ale po důkladném prozkoumání se v nich skrývá genialita... ale občas se ta genialita hledá fakt špatně. Tím tomuto rozhodně nadprůměrnému seroši rozhodně nechci křivdit, stejně jako nechci křivdit komiksům. Zkrátka a dobře to je nejen díky věrné animaci své předloze extrémně komiksové všemi rysy. A opravdu se v tom skrývá moře geniality. Rozhodně oceňuji  mnoho drobností, které z těchto komiksových jatek rovnou dělají nadprůměrnou zábavu, ať už se jedná o litry krve, které nejsou bezúčelné, i když se tak zprvu mohou jevit (jak komiksové!!!), nebo o extra přesně zvládnutý soukromý život hlavní postavy, která balancuje na rohu geniality. Fakt nevím, jak to ti dozajista už starší tvůrci dělají, že dokáží vystihnout tu nepříjemnost, trapnost a nerozhodnost zlaté mládaže. Dokonce i soundtrack je trefný (a to tadytu muziku nějak nemusím). No, ale největší plus má ta promyšlenost a občasné filozofické myšlenky (ať už o životě klona nebo nesmrtelnosti) či kulturní podobenství (Viltrumani jsou jasný nacisti!!!), které sem tam padnou. Ale samozřejmě to není bezchybné. Ať už se jedná o pomalejší rozjezd, z počátku rozpačité postavy či styl animace, který skutečně není pro každého. I mě trvalo těch osm epizod než jsem si na ni zvykl, jelikož rozhodně není můj šálek kávy. Ale i přes tyto nepatrné minusy (v šesti epizodách, až musím srazit jednu hvězdu) se ale jedná o něco opravdu nevídaného a překvapivě chytrého, které mě dokázalo na další série vskutku nalákat. Tleskám. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (8)

  • Mark se měl v alternativní realitě potkat se Spidermanem, jako se potkal v původním komiksu, nicméně pro seriál se na to tvůrcům nepodařilo sehnat příslušná práva. V komiksu se také Mark potkal s dalšími postavami z marvelovského univerza, včetně Avengerů a Wolverina. (vojtaruzek)
  • Komiksová predloha vyšla prvý krát v nakladateľstve Image Comics v roku 2003. Vychádzala do roku 2018. Celkovo bolo vydaných 144 dielov. (toi-toi)
  • V každom diely sa zväčšuje krvavá škvrna na úvodnom titule epizódy. (toi-toi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama