Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mnohé situace jsou sice extrémně nereálné, na druhou stranu čiší z filmu pozitivní emoce, štěstí a naděje. Na Vánoce ideální kombinace. Obsazení mě více než potěšilo, v sebemenší roli zajímavý či známý herec nebo herečka. Navíc i děti zahrály uvěřitelně, což u nás nebývá zvykem. Rád se podívám opět. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Česká verzia filmu "Listy Do M." nakoniec vôbec nie je žiadna katastrofa. Je pravda, že "Přání Ježíškovi" pre mňa veľmi veľa prekvapení nemalo, no ak nič iné, aspoň to žiadnym spôsobom nepokazilo solídnu poľskú vianočnú klasiku. Povedal by som, že je to spracované fajn a v rámci možností to funguje. Problém tu osobne vidím len jeden. Bohužiaľ ale je to celkom závažné a súvisí to s tým, že tu ide o remake. O čo ide? Aj keď urobíte dvakrát to isté, nikdy to nebude úplne to isté a v prípade tohto filmu by som povedal, že Marta Ferencová nie je zrovna najlepšou režisérkou. Veľa z toho čo funguje zachraňuje scenár, ktorý ale už poznám a nemá žiadne výraznejšie prekvapenia, ktoré by som vedel oceniť. Zato ale je treba uznať, že v poľskej verzii som tento problém nikdy nemal. Ten je zrežírovaný kvalitne, jednotlivé scénky dokážu vyniknúť a srdce filmu je zachytené kvalitnejšie. Ak by som vám mal úprimne odporúčať, tak by som vás skôr nasmeeroval k poľskej verzii filmu, ktorá pôsobí úprimnejšie a menej hraná. Ak ste poľskú verziu nevideli, možno vás to zaujme viac, pretože koniec koncov príbehové línie nemajú žiadne väčšie odchýlky a spracované sú celkom dobre. Jediná, ktorá ale podľa mňa funguje rovnako dobre ako v originále sú časti s Táňou Pauhofovou, Matějom Hádkom a Valentýnou Bečkovou. A som rád, že práve tieto časti fungujú najlepšie, lebo tie sa mi aj v origináli páčili najviac. No sklamanie je najciteľnejšie v scénkach s Langmajerom a Annou Polívkovou, ktorí rozhodne nevedia to krachujúce manželstvo predať tak ako to spravili Piotr Adamczyk a Agnieszka Dygant. Tá chémia tam bola oveľa lepšia. Takže je to pre mňa dosť mix, ale sám o sebe je film celkom dobrý. Viackrát sa už k nemu ale nevrátim, kým poľskú verziu pozerám rád každý rok počas decembra. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Druhý listopadový týden roku 2021 je ve znamení prvního letošního vánočního filmu, který je silně inspirován tradičními americkými fláky Láska nebeská či Šťastný Nový rok a líčí osudy několika láskou neukojených postav v průběhu Štědrého dne. Narozdíl od výborně napsaných postav z americké produkce, dostává český divák psychicky narušené a labilní jedince, kteří by více než pozornost filmařů ocenili pozornost kvalitního psychologa. Úplnou vánoční katastrofu zachraňuje dějová linka Mikuláše v podání Richarda Krajča, zbylé příběhy jsou takřka nekoukatelné. Tento melodramatický kousek ve Vás tou správnou vánoční atmosférou dýchne až ve svých závěrečných 20-ti silně patetických minutách, v nichž se vše násilně a nepřirozeně otočí o 180°. Silně doporučuji věnovat Váš čas ověřeným vánočním kouskům před Přáním Ježíškovi. Jedna hvězda za výkon herecké dvojice Krajčo (postava Mikuláše) - Maximová (postava Nely). 👎 (11.11.2021) ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Absolútne neoriginalne, komplet odkopirovane od poľského: Listy do M. Rovnaký scenár, scény, dialógy..... v komentároch viacerí prirovnávajú k Love actually, ale to ani náhodou s tým má naozaj veľmi málo spoločné. Čo v Čechách nepoznáte tento krásny poľský film? Kupodivu sa mi to ale páčilo. Originál je originál, ale táto verná kópia mi naozaj neprekážala, ani výber hercov. Takže hodnotím nadštandardnej dobre. Ja mám na tieto vianočné slabosť ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Bylo nás na tom v kíně nanejvýš třicet přesto musím přiznat, že film je fakt dobrý! Připadá mi až evropský než klasicky malo český a díky za Brno. Pravda, poněkud zneužitá deus ex machina (ale jak jinak): zdrhající papírek s adresou a čtvrt metrem chvojí v korbě zachráněný kaskadér Lanoš, ale budiž – jsou (tam) Vánoce. Překvapil mě proti úkol Langoše a Pauhoufové, ale holčina (viděli jsme ji u p. Šípa) byla dokonalá. Další dětští herci rovněž. Myslím, že film byl stran zápletky a peripetií postav vyvážený. Našel se tam polepšený hříšník (a ne jeden), věrný psif a ti praví se našli… Zdá se, že korporáty a jejich praktiky naplňované nešťastníky v jejich vedeních, nám začínají vadit. ODSTAVEC Letos jsme se po sto letech zbavili komančů, kdyby to vzdal hlavní zmrzlinář, mohl by být příští rok příslibem lepších časů. Film vřele doporučuji – my jsme se báječně bavili. ODSTAVEC Edit: Námitky, srovnávání polského filmu s tímto? Bať bať, moje řeč - poté, co jsem viděl porno film, věru nikdy jsem se o něco podobného sám nepokusil, abych nebyl za plagiátora… ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Točilo se v Praze, Brně a Josefově Dole. (Duoscop)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)

Reklama

Reklama