Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Isabelle Fuhrman vyzerá vo svojich dvadsiatich šiestich rokoch na tridsať a to je problém, keďže hrá, že úspešne hrá desaťročnú. Tentokrát naša sirôtka skončila v novej rodine za zaujímavých okolností. Esther si opäť presekáva, prebodáva, prevražďuje cestu za šťastím a keďže má isté potreby, tradične sa jej nevhodne zapaľujú mini lýtka. Zvrat naozaj zvráti smerovanie dobrodružstiev estónskej trpaslice a sama bude mať čo robiť, aby sa dožila adoptívnej rodiny z jednotky. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak. Ač se kameraman snažil sebevíc (hlavně optickými efekty, detailními záběry či rovnou dosazováním jiné dětské herečky), zakamuflovat skutečný věk hlavní hrdinky se mu zkrátka vůbec nepovedlo. Místy to totiž vypadá opravdu blbě. Pokud bych se od téhle skutečnosti dokázal oprostit (nedokážu, bije to do očí), stejně mi z tohodle prequelu vychází jen průměrný psychothriller, který si svou existenci obhájí pouze tím zábavným twistem v polovině filmu. Téměř geniální originál měl radši zůstat sám, bez pokračování. 50% ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pochopili že je naprosto zbytečný zkoušet v sequelu (tady v prequelu) po hromadě letech navodit tu stejnou atmosféru, či zkusit dát copy paste a jen to přenést na to co se stalo před jedničkou. Místo toho aby se vykrádali, tak nám tu dali vtipnější, více "self-aware", ale i tak dost atmosférický prequel. Kamera, hudba, nasvícení a celkově režie je tu zmáknutá skvěle a i jak si to občas hravě hraje s některými tropami duchařským horor klišé apod. Fakt ten film vypadá skvěle a herecké výkony jsou taky fajn, hlavně Isabelle Fuhrman, ta herecky vyzrála a předvádí tu ještě lepší výkon než v jedničce. Co je ale na celém tomhle filmu to best, je zvrat uprostřed filmu, který mi sedl prostě neskutečně. Takže jo, fakt super, jsem rád že si uvědomili že když už herečka z jedničky zestárla, tak že nemá cenu se brát moc vážně a upustili uzdu, díky tomu tu má Esther i docela pár vtipných hlodů! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ester vypadá i po 13 letech stejně - sakra, jak to ta Isabelle dělá? Než jsem si pustil dvojku, podíval jsem se ještě jednou na jedničku z roku 2009 a udělal jsem dobře, protože ten, kdo ji neviděl, vůbec nemůže chápat oč jde. Škoda jen, že se to tady trochu zvrtlo, protože já více fandil Esther, než rodině ....a tím film přestal být horrorem. ⭐⭐⭐ ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Věřím, že po Orphan (2009) klesl počet adopcí. Od pokračování jsem si toho ale už moc nesliboval. Jelikož moment překvapení (alespoň pro diváka) je už nenávratně v prdeli. Čekal jsem ale přinejmenším průměrnou nervydrásající podívanou která pojede v x krát viděných kolejích. K mému překvapení ale po necelé hodině přichází zvrat, kterej se mi zdál být ale hodně přitaženej za vlasy. Tahle dějová klička je hodně nešťastná a sráží (v mých očích)film do kolen. Co se dělo dál už mi tak bylo úplně fu(c)k. Za mě naprosto zbytečný  pokračování/prequel. Případné další trampoty téhle 31leté siroty už raději vynechám. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)
  • Z neznámých důvodů se na filmu nijak nepodílelo studio Warner Bros., které stálo za prvním dílem. O distribuci tohoto prequelu se nakonec postaral Paramount. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama