Reklama

Reklama

Pepek námořník

(seriál)

Obsahy(1)

Najslávnejší rozprávkový námorník a konzument špenátu Pepek súperí zo zákerákom Blutom, ktorý sa vždy objaví v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Bluto a Pepek aj s priateľkou Oliv Oylovou a svojimi synovcami prinášajú v každom dieli dávku zábavy a ponaučenia. (Makky)

Recenze (121)

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Klasika, na které jsem vyrůstala... Nikdy nezapomenu na Oliin hlas a na to, jak si ohryzávala nehty, když byl Pepek v nebezpečí. A taky na výchovné pasáže mezi jednotlivými díly, kde Pepkovi synovci zjišťují, že alkohol je špatný a na elektriku se nemá šahat s mokrýma rukama. A díky Pepkovi jsem jako jedno z mála dětí ve školce jedla špenát... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Příběhy a dobrodružství Pepka Námořníka, jeho přátel i nepřátel patřili v dětství k tomu oblíbenějšímu, co jsem často sledoval. Až teprve nyní jsem zjistil o jak starý animovaný seriál a krátkometrážní epizody se vlastně jedná. Někdy jsou příhody na jedno brdo, někdy jsou ovšem velice originální, vtipné a poučné .. a špenát, ten je neodmyslitelnou součástí všech. Jo, mám rád špenát. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: King Features Syndicate, Famous Studios (1960-1962), Gene Deitch Associates (GDA) (1960-1962), Halas and Batchelor Cartoon Films (1960-1962), Jack Kinney Productions (1960-1962), Larry Harmon Pictures Corporation (1960-1962), Rembrandt Films (1960-1962), TV Spots (1960-1962) // ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

na tomto seriálu mě trochu vadí to, že každý díl se vyvíjí podobně, jednou je to na poušti, jednou pod vodou, jindy ve vzduchu, na lodi a pořád je to stejné dokola bez většího nápadu. Trochu ohraná smyčka, která jede pořád dokola, jen v nepatrně odlišném podání. Věřím, že nejmenším dětem se to může líbit... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neúnavná reklama na špenát, pokérovaný námořník Pepek bez své dýmky nedá ani ránu. Nešlo mně to nikdy moc dohromady propagovat zdravou výživu a současně nechat hlavního aktéra pobafávat z dýmky, ale přehlédnout svérázného námořníka bylo nemožné. Naturelem tento animovaný seriál padne do doby svého vzniku, 30 léta, opravdu dokonale. Námořnictvo a vojsko bylo tehdy neduživé a tak se přistoupilo k reklamní kampani tímto způsobem a špenát se dočkal propagace jako nikdy. K Pepkovi přibyly další postavy jako jeho vousatý a natvrdlý rival Blut nebo zbožnovaná Olive. Vidět všech 220 epizod opravdu nedokážu, ale to, co jsem viděl na mě působilo po čase stereotypním dojmem a ani po vehementním nucení jíst pravidelně zelenou listnatou rostlinu, jsem si na zdravou výživu nepřivykl. Dabing jednotlivých epizod není povedený. Starší Pepkovy příběhy jsou nápaditější a i lépe nakreslené než tenhle pozdější seriál. 60% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Jack Mercer, dabér Pepka námořníka, tuto práci vykonával celých 45 let. [Zdroj: didyouknow.org] (ČSFD)
  • Příběhy Pepka námořníka patří se svými 220 epizodami vůbec k nejdelším kresleným seriálům. (kapsomut)

Související novinky

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama