Reklama

Reklama

Pepek námořník

(seriál)

Obsahy(1)

Najslávnejší rozprávkový námorník a konzument špenátu Pepek súperí zo zákerákom Blutom, ktorý sa vždy objaví v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Bluto a Pepek aj s priateľkou Oliv Oylovou a svojimi synovcami prinášajú v každom dieli dávku zábavy a ponaučenia. (Makky)

Recenze (121)

Renton 

všechny recenze uživatele

Příběhy a dobrodružství Pepka Námořníka, jeho přátel i nepřátel patřili v dětství k tomu oblíbenějšímu, co jsem často sledoval. Až teprve nyní jsem zjistil o jak starý animovaný seriál a krátkometrážní epizody se vlastně jedná. Někdy jsou příhody na jedno brdo, někdy jsou ovšem velice originální, vtipné a poučné .. a špenát, ten je neodmyslitelnou součástí všech. Jo, mám rád špenát. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: King Features Syndicate, Famous Studios (1960-1962), Gene Deitch Associates (GDA) (1960-1962), Halas and Batchelor Cartoon Films (1960-1962), Jack Kinney Productions (1960-1962), Larry Harmon Pictures Corporation (1960-1962), Rembrandt Films (1960-1962), TV Spots (1960-1962) // ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal porozumenie a sympatie pre ľudí, ktorí sa dopujú rôznymi legálnymi či nelegánymi produktami, aby nadobudli sebavedomie a nadľudskú silu. Niekto užíva anabolické steroidy, niekto frčí na kdeakých metamfetamínoch, no a Pepek americký námorník bol závislý na špenáte. Bez toho aby zožral plechovku tejto zelenej sračky, nedal ani ranu. Avšak keď sa nastrelil špenátom, tak sa z neho stala mašina, ktorá prevalcovala každého, kto sa mu postavil do cesty. ** ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem v mládí. Ale jinak víc pochval už asi nebude, protože už si z toho moc nepamatuji (například to, že hlavní postavu nadaboval můj oblíbený dabér Stanislav Fišer), což není, ale taky nemusí (Ruská ruleta) být zárukou kvality. Nicméně musím i po letech uznat, že Pepek je výborná & hlavně klasická postava, na kterou se nezapomene. Stejná slova mám i na úvodní znělku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neúnavná reklama na špenát, pokérovaný námořník Pepek bez své dýmky nedá ani ránu. Nešlo mně to nikdy moc dohromady propagovat zdravou výživu a současně nechat hlavního aktéra pobafávat z dýmky, ale přehlédnout svérázného námořníka bylo nemožné. Naturelem tento animovaný seriál padne do doby svého vzniku, 30 léta, opravdu dokonale. Námořnictvo a vojsko bylo tehdy neduživé a tak se přistoupilo k reklamní kampani tímto způsobem a špenát se dočkal propagace jako nikdy. K Pepkovi přibyly další postavy jako jeho vousatý a natvrdlý rival Blut nebo zbožnovaná Olive. Vidět všech 220 epizod opravdu nedokážu, ale to, co jsem viděl na mě působilo po čase stereotypním dojmem a ani po vehementním nucení jíst pravidelně zelenou listnatou rostlinu, jsem si na zdravou výživu nepřivykl. Dabing jednotlivých epizod není povedený. Starší Pepkovy příběhy jsou nápaditější a i lépe nakreslené než tenhle pozdější seriál. 60% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Příběhy Pepka námořníka patří se svými 220 epizodami vůbec k nejdelším kresleným seriálům. (kapsomut)
  • Jack Mercer, dabér Pepka námořníka, tuto práci vykonával celých 45 let. [Zdroj: didyouknow.org] (ČSFD)

Související novinky

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama