Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Vorlíček nám po temných německých pohádkách předložil toto. Kvality tohoto filmu jsou rozporuplné, ale myslím si, že způsob, jakým s tímto filmem naložili zdejší uživatelé, není správný, protože film je určet především pro děti. Dávám tomu 4 hvězdičky s tím, že přehlédnu to, o čem se tu za chvíli zmíním. Zde se totiž v nejtvrdší formě ukázaly všechny neduhy polistopadové kinematografie. Vorlíček se při honbě za financemi spřáhl doslova s ďáblem. Tím satanem je Čína. Čínská ko-produkce ten film totálně zdevastovala a tak se místo na zloduchy Voráčka a Pažouta musíme koukat na záběry z Pekingu, velkou čínskou zeď a další čínský sračky. Když už se Vorlíček potřebuje s někým spojit, měl by to udělat se starými dobrými Němci, protože se celkem osvědčili a alespoň je jejich kultura nám bližší. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to s představou, že uvidím další zpackaný porevoluční film z české provenience a pobavím se nad tou hrůzou. Techno remix hitovky z Večerníčku mě slibně naladil na blížící se terror. Jenže, trochu jsem pány Macourka a Vorlíčka v důchodovém věku podcenil. Kouzelné sluchátko je šílený mišmaš stvořený podle pravidel starších kultovních hitovek zmíněného týmu a i když mi chvílemi přišlo, že autoři vykrádají svá stará díla a děj zas tak nefungoval (nemluvě o očividném sponzorství ze strany Číny, to byla haluz!), tak tohle dílko s bohatým obsazením rozhodně nespláchnu kategorií odpad. Technická úroveň byla profi a herci dělali co mohli. Film nepřetáhl kouzlo kreslených postav Adolfa Borna a zprznil se odkaz kultovního večerníčku - no a co? Tak se dívejte na večerníček a nechoďte na film. Hraný Mach a Šebestová. Pohodový průměr - 2,5 hvězdičky. ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

Duo Macourek-Vorlíček predstavuje bezpochyby talentovaných rozprávačov, no tento film sa im vymkol z rúk. Neobsahuje totiž žiadne kúzlo, žiadnu atmosféru, ba dokonca ani jednu scénu, nad ktorou by sme sa vyložene pobavili, čo je z hľadiska ich predchádzajúcej filmografie veľkým prekvapením. Nemôžu sa ale na nič vyhovárať. Mali k dispozícií zaújimavý námet a ak vynechám detských predstaviteľov, ktorý pôsobia dosť neprirodzene, mali aj vynikajúcich hercov. Väčšina z nich však nepodáva taký výkon, na aký sme zvyknutí a jediný, kto vo mňe dokázal vyvolať ako taký úsmev, bol Jiří Lábus ako psík Jonatán. Deťom sa film asi bude páčiť, no pre nás ostatných predstavuje každá minúta jednu malú filmovú tragédiu. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Šebestová vypadá jako jeden z těch kluků, co ho na základní škole nikdo neměl rád a Mach mi připomíná drobet jetou českou emo holku. No tvářilo se to docela dost slibně, ale bohužel, naproti veškerým očekáváním, se žádný bizzar sex ani po hodině a půl filmu nekoná a celou dobu se děj dost nepochopitelně točí kolem prapodivného kusu starého telefonního přístroje. A všichni se zcela schizofrenně tváří, že skrze něj lze vykonávat jakési prapodivné magické rituály, jež mají reálný dopad na svět kolem. Kupodivu u tohoto až příliš nevinného fetišismu vše končí a dokonce ani zřetelně se rýsující potřeby čtyřnohého stvoření, mylně zaměňovaného za psa, nedojdou naplnění. Vpravdě poněkud nedomyšlený počin... ()

Marquis odpad!

všechny recenze uživatele

to uz je sakra kumšt umět natočit dle večerníčku Macha a Šebestové celovečerák- hranej. Už výběr herců- děs. Příběh? Děs. Kde je ten humor i pro dospěláky, kde je tan neuvěřitelná ukecanost. Když už , měla to být groteska ala Skřítek od Vorla a možná by to natočit šlo s tím, že by tam hodně mluvil Nárožný. To by mohla být sranda. Takhle si je určitě nikdo nepředstavoval. Nechápu Vorlíčkovu dlouhodobou ztrátu vkusu. Prostě přišla revoluce a ten člověk pracuje bez invence ztratil svůj rukopis. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Když jdou děti spát, i když za oknem je světlo, použijí sluchátko k přesunu do Číny. V Číně je o 7 hodin více, než u nás. I kdyby bylo u nás třeba už 9 večer, v Číně by byly i tak teprve 4 hodiny ráno, nikoli den. (rakovnik)
  • Ač se to možná nezdá, celý film byl sice natočen zvukem kontaktním, ale finální verze byla postsynchronovaná. Úryvky z verze se zvukem kontaktní byly užity pouze pro „Film o filmu“. (mnaucz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno