Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o jeden z nejhorších českých filmů, nemám to srdce dát odpad něčemu, kde vystupuje malej asijskej chlapeček, kterej pochopitelně umí bojový umění a jde ruku v ruce (doslova) po chodníku se svou oživlou asi arabskou (?) akční figurkou. A ten tlustej chlapeček je záporák rozměru Arnieho v T2. Must watch guilty pleasure. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V dobách totalitného režimu bol Václav Vorlíček výnimočný režisér, ktoré diela boli plné fantázie, humoru a dobrodružstva. Stačí spomenúť snímky ako napríklad "Dívka na koštěti", "Jak utopit Dr.Mráčka", "Tri oriešky pre Popolušku" alebo úžasne televízne seriály "Arabela", "Létajíci Čestmír" a "Křeček v noční košili". To sú výborné filmové diela, ktoré si vždy rád pripomeniem. Po roku 1989 začala Vorlíčkova tvorba viditeľne upadať. No do úplnej krízy sa dostal až v novom miléniu. Filmová adaptácia animovanej, rozprávkovej série "Mach, Šebestová a kúzelné sluchátko" je jasnou ukážkou jeho neschopnosti natočiť kvalitný, komerčne úspešný kinofilm. Václav Vorlíček bol výborný režisér, ale už dávno mal odísť na zaslúžený odpočinok, do dôchodku. Tú jednu hviezdičku dávam asi len z ľútosti nad tým ako fušersky ukončuje svoju dlhoročnú kariéru. * ()

Reklama

Macejko 

všechny recenze uživatele

Chápem, že tento film všetci označujú za blbosť iba preto, že im je proti srsti už len samotné prevedenie klasického seriálu do hranej podoby. Ja však nie som fanúšik pôvodného večerníčku, takže podľa mňa sú hraní Mach a Šebestová príjemnou komédiou s niekoľkými vtipnými hláškami ("Zajímavý. Chutná to jako autobaterie."). ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Mach a Šebestová je film vyloženě pro děti. Už jen slyšet Lábuse (proměněného psa Jonatána) jak před učitelem říká "Ale já nejsem pes, já jsem tatínek...podívejte se, vždyť mám klobouk.." je jasnej důkaz, že lidem starším deseti let, tenhle snímek do rukou nepatří. Dávám za dvě, na tohle jsem už asi opravdu starej.. ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Jako teenagerovi se mi tento výtvor líbil. Po osmi letech však mohu zodpovědně prohlásit, že se Vorlíček s Macourkem na stará kolena dočista pomátli. Z filmu, který měl obrovský potenciál stát se klasikou, se vyklubal paskvil s nesympatickými dětmi a totálně se znemožňující starou hereckou gardou. Scénář je totálně šílený, režie neexistuje a "filmu" jako celku chybí nadhled. Humor je totiž určen pro nejmenší publikum, pro nás, kteří jsme vyrostli na večerníčkovské klasice, tu nic není. Velký problém navíc spatřuji v čínské koprodukci, která do do projektu vstoupila uprostřed realizace a na výsledku je to dost znát. A co ta zprzněná úvodní a závěrečná písnička?! Luboš Fišer se obrací v hrobě. Strašně dementní film, který dělá ostudu geniální předloze. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Zvukovou stránku filmu tvoří variace známé písničky „My jsme žáci z 3.B“ a dokonce jsou k ní přidané i další čínské sloky. (ERTik)
  • Ve filmu uvidíte na padesát triků. (HappySmile)

Reklama

Reklama