Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (253)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Duo Macourek-Vorlíček predstavuje bezpochyby talentovaných rozprávačov, no tento film sa im vymkol z rúk. Neobsahuje totiž žiadne kúzlo, žiadnu atmosféru, ba dokonca ani jednu scénu, nad ktorou by sme sa vyložene pobavili, čo je z hľadiska ich predchádzajúcej filmografie veľkým prekvapením. Nemôžu sa ale na nič vyhovárať. Mali k dispozícií zaújimavý námet a ak vynechám detských predstaviteľov, ktorý pôsobia dosť neprirodzene, mali aj vynikajúcich hercov. Väčšina z nich však nepodáva taký výkon, na aký sme zvyknutí a jediný, kto vo mňe dokázal vyvolať ako taký úsmev, bol Jiří Lábus ako psík Jonatán. Deťom sa film asi bude páčiť, no pre nás ostatných predstavuje každá minúta jednu malú filmovú tragédiu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Možno už fakt blbnem, ale celkom ma to chytilo. Začala som pozerať a bavilo ma to. Na úrovni detského filmu to bol príjemný oddych a zasmiala som sa aj na niekoľkých slovných vtipoch, ktoré ale asi nepochopia deti. A v rámci detských filmov to bolo aj celkom napínavé. Nie je to Harry Potter, ale ani som sa neunudila k smrti, ako to pri otrepaných rozprávkových námetoch býva. ()

Reklama

Blacker94 odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesné zprznění mé oblíbené animované klasiky. Film se snaží vymyslet nějakou skvělou moderní zápletku a přiblížit starou klasiku dnešním dětem, ale vyjdou z toho jen nekoukatelné blbosti. Nejvíc mě asi štval ten malý záporňák co se zmocnil sluchátka (už nevím jak se jmenuje), který musel být zlý za každých okolností, ale zahrát to moc neuměl. Na filmu se podle mě asi podílel nějaký číňan, protože kde by se tam vzal ten malý šikmooký tlusťoch, který hned po příchodu Macha a Šebestové do Číny uměl bezchybně česky, a jeho kamarád, čínský bojovník vypadající jako smeták? Zkrátka hrůza! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vorlíček podle mě točil dobré filmy naposledy v sedmdesátých letech. jistě pak přišel ještě s dvěma úchvatnými seriály. Ale ruku na srdce. Co je na jeho filmech nejzajímavější? Samozřejmě vždy na nich makal československý herecký výkvět ale hlavně jsou to dokonalé a i po letech kouzelné triky. Kouzelné sluchátko je velmi levná produkce která nemůže výpravou oslnit. Hodně ji ještě schazuje zoufalá kamera na úrovni téměř domácího videa. No naštestí se na to dá koukat. pořád se něco děje a málokdy to sklouzává vyloženě k trapnosti. Takže ucházející oddechovka na jedno odpoledne. 50%. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o jeden z nejhorších českých filmů, nemám to srdce dát odpad něčemu, kde vystupuje malej asijskej chlapeček, kterej pochopitelně umí bojový umění a jde ruku v ruce (doslova) po chodníku se svou oživlou asi arabskou (?) akční figurkou. A ten tlustej chlapeček je záporák rozměru Arnieho v T2. Must watch guilty pleasure. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Film navštívilo 238 718 diváků a celkový výdělek činil 16 769 186 Kč. Statistika vydaná 1.11.2008. (Valsadora)
  • Scéna, kdy proměněný Jonatán (Jiří Lábus) pronásleduje kočku až do domu pana ředitele (Petr Nárožný) a kočka před ním vyskočí na skříň, měla pro účinkující kočku nejprve tréninkovou průpravu. Její majitel ji naučil skákat na skříň, protože tam se nacházely její oblíbené pamlsky, ovšem když pak došlo na ostré natáčení, jak to u tohoto zvířete bývá obvyklé, stejně si postavila svoji hlavu a neskočila tam, kam se očekávalo. (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno