Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Paralelní světy vypráví zdánlivě obyčejný příběh ze života, jehož variace možná prožil kdekdo z nás. Je to film o našich partnerských vztazích; v této době a na tomto místě. Asi to budete znát. Architekt Kryštof žije již několik let s Terezou. Zatímco pro Kryštofa je nejdůležitějším tématem života jeho práce, Tereza vidí život trochu jinak

Na půdorysu téměř vzorové studie vztahu mezi mužem a ženou se režisér Petr Václav pokusil zachytit postoje své generace a zkratkovitě naskicovat atmosféru naší doby. Neefektní komorní příběh je režírován neklidně a nekonformně, obrazy jsou působivé, ale zároveň jakoby přítomné v každodenní realitě. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Šandík

Šandík (hodnocení, recenze)

Je to především film o neschopnosti komunikace. A ta deprese tam byla taky, ne,že ne...

Heretic

Heretic (hodnocení, recenze)

Sorry, ale tohle nebylo o depresi. Asi se dotyčný pozorně nedíval.xxxx Tak nějak nevyužité vedlejší postavy. Karel Roden vynikající, Lenka Vlasáková stejná jako všude, přijde mi že má všude stejný výraz.

 (hodnocení, recenze)

Kdo si nikdy neprošel depresí, film nedocení. Přišel mi spíš jako dokument o nepochopení člověka, který touto nemocí trpí. Chybí tu okaté vysvětlení. Na venek se může zdát že ta holka je jen nějaká divná. jojo, dobrej psychologickej film.Taková ta vztahová sonda. Nic moc zábava. Spíš pro lidi co se rádi hrabou v sobě, ve vztazích a snaží se ty kolem sebe pochopit...takže asi nic pro chlapy :)

Reklama

Reklama