Reklama

Reklama

Papírový dům: Korea

(seriál)
  • Jižní Korea Jongieui Jib: Gongdonggyeongjeguyeok (více)
Trailer 1
Jižní Korea, 2022, 14 h 2 min (Minutáž: 64–78 min)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tajemný Profesor dá dohromady partu šikovných zlodějů ze Severu i Jihu. Jejich úkol? Ukrást čerstvě vyraženou měnu budoucí jednotné Koreje. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (11)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Originál jsem si zamiloval a od tohoto seriálu moc nečekal, ale nakonec příjemně překvapil. První půlka dílů je skoro jako přes kopírák. Postavy sice mají jiný background, ale jinak se v mincovně děje úplně to samé, až na pár kosmetických změn. To je v kombinaci s únavnou délkou dílů velká škoda. Pak přijde druhá polovina a Korejci si to pořádně rozjíždí po svém. O dost víc tu máme do toho všeho zamotanou politiku, sjednocení Severní a Jižní Koreje je samo o sobě dost zajímavé téma, ale zde je podáno opravdu skvěle a v kombinaci s heistem funguje výborně. Přestože i ve druhé polovině série je dost podobných momentů, převažují odlišnosti a seriál je tak o dost víc baví. ___ Na jednotlivé postavy byli vybráni dost typově podobní herci a většinu z nich jsem si nakonec oblíbil stejně jako ty původní. Určitě by bylo zajímavé podívat se na pokračování. Závěr vypadal, že s ním tvůrci trochu počítají. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Kúskovaná neproporčne náhodná špirála podmanivej akcie dejových prvkov a prozaicko obligátno konvečného stereotipu,ktorá hojdá s divákom ako neplánovaný kolotoč, senzoricky senzuálne dávkovaná doza zabalená do pomernej stopáže,čím defacto nahráva finálne k efektu neúplného exkluzívne lineárneho zážitku,naopak rozducháva spomínananú monotonosť,no nie šedivosť! ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jestli sem si z tohohle seriálu něco odnesl, tak to že slouží jako varování, jako strašák, před tím co by se mohlo stát, v reálu. Nevim jak moc, se tohle probírá v originálním seriálu, ale tahle verze nám kromě loupeže a napravení starých křivd, taky přednáší určitou míru antiutopie, něco jako V jako Vendeta. Ale zatímco V, nám ukazuje již svět který je plně pohlcen autoritářským režimem, tak tenhle seriál nám ukazuje zárodky toho všeho a lupiči se pokouší tomu zabránit. A nutno uznat že od šestého dílu, to nabere velice temný ton, až sem si říkal že tady ti špatní, prostě vyhrají a nepůjde s tím nic dělat. A ono to skončilo, tak nějak mezi, což je asi nejlepší řešení, kdyby totiž seriál skončil ať už moc dobře a nebo špatně, tak by seriál ztratil svoji myšlenku kterou představuje a to by byla škoda. Lupiči sou výborně zahraný a napsaný, dá se snimi velice lehce ztožnit a fandit jim, protože motivace každého z nich, je realistická. Navíc akce je super a to že se seriál snaží vyhnout klasickému masakru, o to větší váhu má úmrtí některých postav. Tenhle seriál možná neni originál, ale to nezmená že je to špatný seriál, takže se k tomu musí tak přistupovat. ()

Kebabkony odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je opravdu velký omyl. Viděl jsem 3 díly a jako stačilo mi to. Celý je to okopčený z původního seriálu. Postavy mají stejná jména i charaktery, každá scéna, která příběh posune někam dál je úplně stejná opět jako v původním seroši a i ta blbá loupež je stejná WTF. Tohle je fakt jeden velkej korejskej průser, který chce milkovat značku, jenž se stala tak úspěšnou a populární. Rozhodně to za váš čas nestojí. Čekal jsem, že si pojedou vlastní cestou a přinesou originální příběh a postavy, ale ono hovno. Jo a profesor se kurva už vůbec nepovedl. Chce se mi blejt velebnosti. 1/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

kdo má rád korejskou tvorbu a nezná originál, ten bude pravděpodobně spokojen a klidně si může jednu až dvě hvězdy přidat. Já mám sice rád korejskou tvorbu, ale originál znám a tohle je až na kosmetické úpravy úplně to samé s tím rozdílem, že korejská verze má méně sympatické obsazení, necharismatické záporáky, hůř vypadá a působí roztahaněji (v druhé polovině je přímo zdlouhavá). Korejci se sem sice snažili přenést něco z jejich typických znaků, jenže co je to platné, když se stejně nevyhnou srovnání s originálem a ten z toho ve všech směrech vychází lépe. Holt když dva dělají totéž nikdy to není totéž a v tomhle případě byla snaha "tvůrců" úplně zbytečná...40% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (2)

  • Lupiči v korejské adaptaci byli skryti pod tradičních korejskou maskou Hahoe pocházející z města Andong, jenž je známá tím, že je spojená s kritikou mocných a těch na vrcholu společnosti. (mikki089)

Reklama

Reklama