Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín prožívá zlatou éru a místní muž, kterého zajímají jenom sex a prachy, právě plánuje ukrást šperky za 44 milionů. (Netflix)

Videa (1)

Promo

Recenze (104)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Papírový dům byl pecka, i když byla poslední série už taková scénářem narychlo vytvořená, ale furt super. Tenhle spin off/prequel - to je něco jiného. Divák by neměl čekat to samé jako u Papíráku. První tři díly jsou docela podobné originálu, pak to začne nabírat takový, jak bych to řekl ... směr typické love story, kdy tu máme několik dvojic, kteří se do sebe zamilují. Někteří na to nadávají, ale já to celkem přijal. U mě bylo dobré, že jsem si většinu postav oblíbil, takže ok. Akce tu není moc výrazná, ale napětí tu chvílemi je, především tu máme skvělou postavu Berlína, který mě bavil už dost i v Papírovém domu. Zde není hlavním dějovým středobodem loupež, což mě trochu překvapilo, ale dobrý. Nejsem zklamaný, sice bych to stáhnul tak na 6 epizod. Některé ty linie jsou zdlouhavé, ale jak píši, oblíbil jsem si postavy, tak mi to romantická linka vůbec nevadila. Podruhé už tuhle sérii asi neuvidím, vyloženě pecka to není, ale během 2 dnů jsem to dal a nenudil se. ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Inu, tedy. Kdo očekává totéž, co dostal od Papírového domu, bude pravděpodobně zklamán. Papírový dům byl akční hukot, kde jste se báli s postavama o jejich život a věřili jste jim každou hlášku. Tady je to po pár dílech jen pár ublábolených postav velmi podobných těm původním a člověk už to dokouká jen ze zvědavosti, jakou další ptákovinu si scénárista vymyslel. Jen tady hloupě paroduje sám sebe a celý spin-off ve finále působí jako něco, co snad až na pár výjimečných chvilek ani nebylo třeba točit. ()

Reklama

TheStitch630 

všechny recenze uživatele

Prequelová série oblíbeného a geniálního Papírového domu vypráví příběh ze života jedné z nejoblíbenějších postav – Berlína. Co za lupy spáchal před obsazením Královské španělské tiskárny cenin a které nástrahy ho čekaly?  Přiznejme si narovinu, že o peníze nejde pouze Berlínovi, ale i Neflixu, který se snaží vytěžit značku na maximum. Bohužel spin-off působí jako vykradení původního nápadu a zdaleka nedosahuje kvalit svého předchůdce. Samotná loupež by sotva vystačila na polovinu nastavené stopáže, a proto bylo potřeba ji pořádně naředit milostnými linkami a prostřílet děj děrami do scénáře naprosto nelogickými rozhodnutími a uměle vytvořenými rádoby momenty napětí. Namísto úžasu nad perfektním plánem se dostaví nuda ze sledování španělské romantické telenovely, ve které se zákonitě každý do někoho zamiluje. Ostřílený tvůrce Álex Pina sází na jistotu a nepřichází s ničím inovativním ani nápaditým. Všechno vychází ne díky dokonalému plánování a přechytračení všech, ale protože to tak děj vyžaduje. Postavy nejsou ničím zajímavé ani sympatické a nepomáhá ani na sílu tlačený fanservis v podobě návratu několika známých tváří.  Jestliže někoho seriál Berlín okradl, tak jedině diváky o drahocenný čas a naděje v kvalitní návrat do světa Money Heist. 2/5* ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Stále výborná, nadprůměrná a zábavná krimi série, ale na původní La casa de papel (a tím myslím na kteroukoliv sérii, kdy osobně i tu poslední považuji za excelentní) se ani zdaleka navázat nepodařilo. Chybí tomu drive, ten neskutečný důvtip, to vodění si diváka za nos i za ručičku, chybí zde i lepší herecké obsazení, hudba, akčnější kamera. Je to zkrátka úplně něco jiného, jako byl původí La casa a kdyby zde nebylo pár odkazů na profesora a hlavní postavou nebyl Berlin, tak vás ani nenapadne, že to nějakou souvislost mít má. Nicméně, jak jsem zmínil v začátku. Stále jde v rámci žánru o nadprůměrný počin, který rozhodně neurazí, má spoustu světlých chvilek a hlavně perfektního Pedra. Další sérii si klidně dám, ale pokud nebude, nic si z toho dělat nebudu. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto na Silvestra na jeden zátah. Kvalit Papírového domu to nedosahuje, hodně keců o lásce, všichni někoho milují, j eto úplně něco jiného, ale pěkné, líbilo se moc. Nemám rád, když se se staršími herci natočí prequel to samé jako Orphan 2, navíc, jak mu můžou říkat Berlin, když přezdívka vznikla později v Papírovém domě od profesůrka, který celou bandu pojmenoval podle hlavních měst? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě je zmíněn český křišťál, který vyrábí firma Sklárny Bohemia v Poděbradech. (Pepitu)

Reklama

Reklama