Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pozvolna sa rozbiehajúci príbeh, ktorý sa postupne "zvrhne" do napínavej a vcelku zamotanej gangsterky. Už v tomto filme si bratia Wachowski vyskúšali svoje režijné a scenáristické finesy, pričom aj vizualizácia niektorých scén predznamenala ich vrcholné dielo Matrix. Takýto formát im podľa mňa sedí viac ako neefektívne "hračičkovanie" v štýle druhého a tretieho dielu matrixovskej trilógie... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mafiánská pipka zahraná spíše roztomile než dobře Jennifer Tilly(ovou) a naopak velmi přesvědčivá Gina Gershon v roli jakési údržbářky, která čistí odpad tak, že se jednomu otřesou preference, se napřed sčuchnou za účelem radovánek (...dost dobrý..), aby pak vymyslely, že Violetinu páníčkovi, který - ač mafián - je celkem trouba, štípnou prachy. Svižní a příjemní The Wachowski brothers za pěkné 4*. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

súrodenci wachovskí sú talentovaní scenáristi a režiséri, ich režijný debut BOUND je plný skvelých režijných nápadov, hravý, zrelý, napínavý, sexi, komorný a nenápadný, no sústredený a kvalitný thriller - zvláštne na ňom je, že v ňom ako ústredná "romantická" dvojica vystupujú 2 femme fatale; a pantoliano je tu úplne skvelý, jedna z najlepších a najvýraznejších rolí jeho kariéry; výborná príprava na matrix; ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Krásně stylový (velmi zajímavá a invenční práce s kamerou) noir s žhavými hlavními představitelkami, který sice po úvodním "seznámení se" trošku nudí, ale v půlce se rozběhne vražedným tempem, zvrat střídá zvrat, hlavní postavy se chovají relativně logicky (což je příjemné) a rafinovaně a napětí se dá krájet. Nebýt slabší druhé čtvrtiny, mohlo to být za pět. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rafinovaný thriller, jenž se zpočátku moc rafinovaně netváří – jeho prvních několik minut je jako vystřižených z tuctového erotického béčka. Ve skutečnosti v nich jde o „seznámení“ se s hlavními hrdinkami. Jenže s přibývajícími minutami vzrůstá počet mafiánů a rázem je ve hře také kufr plný peněz. Ten chtějí všichni, avšak získat jej může pouze ten, kdo projeví dostatek nemilosrdnosti, lstivosti, vychytralosti, jednoduše ten, který všechny "přechčije". A s tím, že půjde přes mrtvoly se už tak nějak počítá. Film bratrů Wachowských poznáte snadno: efektivní průlety zdí a sem tam i náznak bullet-timeu. Vzhledem k tomu, že se Past z 90% procent odehrává ve dvou sousedících bytech, mohli se hoši skutečně vyřádit. Samozřejmě nelze sázet pouze na efekt, čili ani příběh není úplně marný. Zdá se, že by všechno mohlo skončit po necelé hodině – tak už to v podobných filmech chodí – jenže zvrat začne střídat zvrat, aby jej občas „zpestřil“ nějaký ten logický kiks a nechybí dokonce ani pár nervydrásajících scén. 75% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, jojinecko ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Joe Pantoliano byl do role Caesara doporučen Ginou Gershon. (D3VIL)
  • Tržby v USA za první víkend: 900 902 amerických dolarů. (blackrain)
  • Na plakátu k filmu má herečka Gina Gershon tetování na nesprávných rukách. Ostnatý drát má mít na levé a to druhé tetování na pravé ruce. (blackrain)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama