Reklama

Reklama

Vítejte na dostihové dráze v Tor di Valle v Římě. Všichni už jsou tady. Paňák, Pomajz, Felice, advokát De Marchis, řezník Masíčko a obrovská spousta jim podobných bláznů. Všem totiž učarovalo jedno jediné - koně. Tedy spíš je fascinuje sázení na ně. Život sázkaře ale není lehký. Před každým závodem musí sehnat co nejvíc peněz a je pro to schopen udělat opravdu cokoliv. A na koho vsadí? Přece NA VÍTĚZE! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

fantomas19 

všechny recenze uživatele

Talianska komédia z roku 1976 je o bláznovstve stávkovania na dostihoch. Režisér Steno (veľa komédií s Budom Spencerom) natočil sviežu komédiu o trojici priateľov, ktorí pre stávkovanie urobia čokoľvek. "Panák" Bruno Fioretti (Gigi Proietti) je herec a manekýn, "Pomajz" Armando Pellicci (Enrico Montesano) je odborník na kone, vlastniaci licenciu jazdca, ale stále v dlhoch, tretím do partie je mladý Felice (Francesco De Rosa). Všetci sú ochotní pre získanie peňazí vymyslieť podvody, zapredať dušu, len aby si mohli staviť na víťaza. Problémy sa nabaľujú, vydajachtivej priateľke Panáka Gabriele (Catherine Spaak) dochádza trpezlivosť, veritelia sa množia, skupina bláznivých stávkujúcich a majiteľov koní však svoj život a svet nevymení za nič na svete. Ako dopadne súd o podivnom podvode ovplyvniť veľkú cenu? ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Pre mňa doteraz úplne neznáma komédia, pri ktorej som ale toľkokrát vybuchol smiechom, že sa takmer vyrovná Fantozzimu, Bažantom, Četníkom a podobným kúskom. Sranda ako hrom. Takáto skupinka dostihových maniakov určite nedá pokoj vašej bránici. Jednoznačne plný počet! Ja síce nechodím stávkovať, ale toto bol humor ako hrom. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná, vtipná a velmi bláznivá komedie o dostihových sázkařích a světem kolem dostihového sportu. Je to gejzír skvělého humoru, kde se jazyky herců skoro nezastaví ve svojí kadenci mluvení. Příběh o třech přátelích: Bruno Fioretti, zvaný Paňák (skvěle zábavný Gigi Proietti), Armando Pellicci, zvaný Pomajz (Enrico Montesano a rozhodně nezůstává pozadu) a Felice (Francesco De Rosa, který je ve srovnání s předchozíma dvěma do počtu) milujou koně a zvláště sázení na ně, a aby dokázali schánět peníze na neustálé sázení (i když prohrávání), vymýšlejí nejrůznější triky a podvůdky. Paňák musí neustále udobřovat svoji přítelkyni Gabriellu (Catherine Spaak), Pomajz má zase sestru Giulianu (Marina Confalone), která když dýchne, tak vraždí. Vrcholem je, když Paňák nevsadí Gabriellino vítězné Velké pořadí a v honbě po penězích se spojí s advokátem De Marchisem (Mario Carotenuto), majitelem jediného koníčka. Před nejdůležitějším klusáckým dostihem unesou žokeje největšího konkurenta a tím spouštějí nejzábavnější část filmu. Nádherně bláznivá a velmi zábavná komedie, která si utahuje z dostihových sázkařů, ale tento svět přibližuje přesně a ještě s nádherným nadhledem a humorem. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Typická italská komedie, která ale narozdíl od jiných italských komedií naštěstí postrádá vulgárnost. Skvěle vybrané typy (nebo spíš týpci?), z nichž mě vždy spolehlivě dostane manekýn Paňák - od té doby vím, že okouzlující úsměv lze vyrobit šťouráním se párátkem v zubech. A jak už tady bylo několikrát zmíněno - u tohoto filmu doporučuji dabing: že se dá italská kadence předabovat do češtiny a má to smysl a je tomu rozumět, to tedy klobouk dolů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ty vole, co to bylo za bandu ? Já málem zdechnul smíchy. Takovýhle řízky nám do tohohle filmu poslalo snad samo nebe. To byla skvadra bohů, jeden horší než druhej, totální nuly co měli v hlavě místo mozku minikoně. Samozřejmě téma sázení nabízí mnoho vtipných zážitků, pamatuji si jak jednou v Tipsportu chlapík vyhodil sázkový tiket do koše s tím že mu nevyšel Dortmund a najednou na výsledkovou tabuli přišla oprava zápasu Dortmundu. Ten chlapík skočil do toho velkého koše, kam se sypaly i zbytky jídla doslova šipku a když vytáhl hlavu z koše, tak s odpadky ve vlasech a čerstvě nabraným zápachem nasadil výraz totálního štěstí, v ruce totiž dřímal svůj vítězný sázkový tiket . Výhra mu činila 146 Kč ! Říkaval nám, že nejvíc pěnez si nevydělal sázením, ale za předlohu k filmu Febbre da cavallo. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Římě, na koňských závodištích Agnano (předměstí Neapole) a Tor di Valle (předměstí Říma). (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama