Reklama

Reklama

Dějiny nadávání

(seriál)
  • USA History of Swear Words
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nicolas Cage uvádí pěkně sprostý seriál o historii a dopadech některých z nejznámějších anglických vulgarismů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tato krátká dokumentární mini-série nás seznámí s dějiny nadávání a sprostých slov. Má to šest dílů, a každý díl se zaměřuje na jedno konkrétní slovo. Je to vtipné, zábavné a i poučné. Dozvíme se historický kontext, a taky jak je dané slovo vnímané dnes. V dokumentu se objeví dost známých hostů a i profesoři lingvistiky. Dokumentem nás provází samotný Nicholas Cage, který si to užívá na maximum. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Cage, resp. jeho role linku je místama až trapná a kdyby tam místo něho bylo víc lingvistů, bylo by to lepší. Mimo těch pár hluchých momentů s ním je to vtipná a zároveň příjemně informativní binge-watch jednohubka na večer. Od všeho je tu trošku. Etymologie, sémiotické nuance i kulturní kontext a k tomu pěkná bluesová písnička z třicátých let. Fuck yeah! ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Maximum jsou v tomto případě skutečně jen dvě hvězdy u mě. Jedná za to, že se skutečně něco málo o nadávkách dozvíme a druhá za Nicolase Cage, kterého bych si ideálně pro takové téma představoval po větší čas pořadu. Zbytek je pro mě nezáživná vata a výpovědi herců či lingvistů jsou zpravidla hlouposti. Je zajímavé, že Američané mají pár slovíček a mi pro to máme snad desítky výrazů. Jo a co to tam měla nějaká ta ženská o Sovětským svazu, kde žije? ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Netflix už ako klesol keď musí vymýšľať takéto veci. Ako niektoré epizódy sa dali a boli aj celkom fajn. Ale zaujímavé mi to veľmi neprišlo. Za pár pekných scénok z filmov a Nicolasa Cagea tomu dávam tri hviezdy. Zväčšia priemerne epizódy ktorých je však iba šesť a maju dokopy cez 20 minút. Úplne stačilo a človek sa aj niečo dozvie. Len keby tam neboli tie upjaté lgbt ksichty a nekomentovali to. Čakal som určite viac A varovanie, kto nerád nadáva nech to radšej ani nepozerá. Aj keď si myslim že každému nejáka nadávka občas ujde a uvoľní sa. 3* ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jelikož nadávám bohužel dost často, ale rád v anglických výrazech, tak jsem se na tuhle netradiční dokumentární sérku vyloženě těšil. Úplně největší radost jsem měl z angažmá Nicka Cage, jehož tvorbu v posledních letech vyloženě proklínám, tady je ale nejen sympaťák a příjemně se poslouchá, ale hlavně vypadá líp než i ve většině postarších, ještě kvalitních filmech. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Nicolas Cage nás provede dějinami vulgarismů

Nicolas Cage nás provede dějinami vulgarismů

09.12.2020

Pro skalní fanoušky mnohostranného herce přišly Vánoce o pár dnů dřív, Nicolas Cage se totiž stane průvodcem šestidílného dokumentárního seriálu na Netflixu s názvem Dějiny nadávání. Sám titul mluví… (více)

Reklama

Reklama