Reklama

Reklama

Setkání s obrovskými tichomořskými chobotnicemi

(TV film)
  • Německo Rendezvous mit einem Riesenkraken - Geheimnisvolle Wesen aus der Tiefe (více)
Německo / Rakousko, 2020, 45 min (Alternativní 51 min)

Režie:

Florian Graner

Obsahy(1)

Úžasné stvoření s osmi pažemi, devíti mozky a hlavně neuvěřitelnými schopnostmi... Na severozápadě Spojených států amerických, nedaleko od hranic s Kanadou, se z mořských hlubin vynořují podivní živočichové. Chobotnice velké. Rozpětí chapadel těchto hlavonožců s devíti mozky a osmi rameny může dosáhnout až deset metrů. Jsou neobyčejně inteligentní, avšak dodnes o nich stále ještě mnohé nevíme. Mořský biolog Florian Graner, který tyto podivuhodné živočichy zkoumá zjistil, že jsou obdařené jedinečnou osobností a jsou, podobně jako my, neuvěřitelně zvědavé. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vzdalene to pripomina nedavny dokument o pratelstvi vedce a chobotnice v mori, ktery ji take zkouma. Rozmnozovani chobotnic je podivne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Chobotnice jsou pro mě stále jedněmi z nejzajímavějších, ale také nejzáhadnějších tvorů mořského světa. Vypadají zajímavě a tento dokument navíc odhaluje, jak strašně působivé může setkání s nimi být a co všechno o nich nevíme. A přitom jsou nesmírně inteligentní a vnímavé. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dokument natočený v roku 2020. Nielen v Tichom oceáne, ale aj u nás sme sa dočkali jednej odpudivej chobotnice, ktorej sa teraz nie a nie zbaviť. Je tu však jeden rozdiel. Tichomorské chobotnice sú veľmi inteligentné. Tá naša je primitívna a vulgárna. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Umění naslouchat a vnímat je skutečně skýtající neustálá překvapení. Inteligenční přesah těchto měkkýšů - bezobratlých - je fascinující. Je také zřejmé, že stojíme na počátku další dlouhé cesty srovnatelné např. s kytovci. Poznání j stále vzrušující a podněcující součástí našich životů a připomíná nám, že jsme především "jen" jedním z mnoha živočišných druhů. Řada lidí na to ráda zapomíná. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama