Reklama

Reklama

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v životě šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a vyčistit rodné město od zločinu a korupce... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bývalý wrestler Buford Pusser se vrací do svého rodného města, aby zde s rodinou žil usazeným a klidným životem. Velmi rychle ale zjišťuje, že se jeho město během let změnilo v hnízdo hazardu, prostituce a korupce. A po prvním vyhroceném střetu s místní zločineckou cháskou se rozhodne vzít do vlastních rukou nejen spravedlnost, ale i velkou dřevěnou pálku. Snímek podle skutečného příběhu šerifa z Tennessee mapuje snahu odhodlaného člověka, který přes mnoho neúspěchů jde za svým cílem vymýtit zločineckou organizaci v malém jižanském okrese, i když ho to později bude stát vysokou cenu. A ačkoliv je chvílemi děj trochu schematický, jde o podívanou, od které dvě hodiny nebudete moci odtrhnout oči. Jednou za čas je potřeba držet palce člověku, který se nebojí bez okolků vzít pár lotrů pálkou po hlavě, když běžné cesty selhávají. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Originál Kráčející skály, dnes známý už jen z remaku s Rockem. A jako originál taky před svým remakem obstál se ctí. Výsledný dojem trochu kazí drobné vady na kráse, jako např. v několika záběrech dobře patrný mikrofon, který někdo "omylem" nechal v záběru (podobnou věc jsem viděl jen ve "filmech" Uwe Bolla). ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád remake s The Rockom. A tu som si dosť dho hovoril WTF? Čo za sociálnu drámu to tu na mňa skúšajú? Šerif nie je práve sympatický, jeh baseballka je skôr kmeň menšieho stromu než použiteľná zbraň... A potom to prišlo. Fakt je z toho napokon slušná mlátička. A aj vďaka (vlastne nudnému) úvodu vyznieva omnoho drsnejšie než v zábavnom remaku. Je z toho cítiť sedemdesiate roky v dobrom aj v zlom, ale film dokáže utkvieť v pamäti... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, ktory je oproti rymejku s Dwayne - Skalou -Dzonsonom o hodne vyssie. Vyborne su vykreslene realie USA 70. rokov, pribeh nenudi a film ma dobre tempo. Snad len v strede sa najde trochu nudy, ale to je vec tolerancie. Joe Don Baker /bondovky Golden Eye, Tomorrow never Dies/ to ustal velmi dobre. Najdu sa aj vybuchy, takze za mna spokojnost : 77 % ()

movie 

všechny recenze uživatele

Příběh skutečného šerifa Buforda Pussera je rozhodně hodný zfilmování. Otázkou však zůstává, jestli si zasloužil i takovéhle céčkové zpracování. Já bych řekl, že ne. Akční a potažmo explotační scény jsou zábavné, u zbytku jsem nudou zatínal prsty do křesla a z režijního hlediska je to katastrofa. Zájímavostí je, že skutečný Buford Pusser zemřel při autonehodě ve stejný den, kdy podepsal smlouvu na sequel k Walking Tall, ve kterém měl hrát sám sebe. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Oficiální představitelé města McNairy County v Tennessee odmítli, aby se natáčelo v jejich městě. Štáb se proto přesunul do sousedního Chester County. (HellFire)
  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, kterému bylo povoleno použití slova „fuck“ více než jednou při zachování tohoto ratingu. (HellFire)

Reklama

Reklama