Reklama

Reklama

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v životě šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a vyčistit rodné město od zločinu a korupce... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně se dá bavit tím přímočaře černobílým pohledem na spravedlnost, kdy se "dušínovsky" rovný, nelhostejný občan (vysloužilý wrestler), posléze šerif, rozhodne vymýtit hazard, prostituci, korupci a nelegální palírny ze svého městečka. Čiré sedmdesátkové skorotelevizní béčko velebí zbraně (ve správných rukách!) přesně po vzoru smýšlení amerických "jižanských buranů". ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád remake s The Rockom. A tu som si dosť dho hovoril WTF? Čo za sociálnu drámu to tu na mňa skúšajú? Šerif nie je práve sympatický, jeh baseballka je skôr kmeň menšieho stromu než použiteľná zbraň... A potom to prišlo. Fakt je z toho napokon slušná mlátička. A aj vďaka (vlastne nudnému) úvodu vyznieva omnoho drsnejšie než v zábavnom remaku. Je z toho cítiť sedemdesiate roky v dobrom aj v zlom, ale film dokáže utkvieť v pamäti... ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Příběh skutečného šerifa Buforda Pussera je rozhodně hodný zfilmování. Otázkou však zůstává, jestli si zasloužil i takovéhle céčkové zpracování. Já bych řekl, že ne. Akční a potažmo explotační scény jsou zábavné, u zbytku jsem nudou zatínal prsty do křesla a z režijního hlediska je to katastrofa. Zájímavostí je, že skutečný Buford Pusser zemřel při autonehodě ve stejný den, kdy podepsal smlouvu na sequel k Walking Tall, ve kterém měl hrát sám sebe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, ktory je oproti rymejku s Dwayne - Skalou -Dzonsonom o hodne vyssie. Vyborne su vykreslene realie USA 70. rokov, pribeh nenudi a film ma dobre tempo. Snad len v strede sa najde trochu nudy, ale to je vec tolerancie. Joe Don Baker /bondovky Golden Eye, Tomorrow never Dies/ to ustal velmi dobre. Najdu sa aj vybuchy, takze za mna spokojnost : 77 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místo aby se usadil v klidu a pohodě s rodinou, vsází všechno v boji dát svý rodný město do pořádku od korupce a neřesti. Je to drsnější než remake, ale hrozně utahaný, odfláklý po všech možných stránkách, ve výsledku prostě velmi špatně dívatelný a ještě k tomu plný ošklivých lidí. Bohužel... Tahle dobová pecka mě zklamala. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Dvě z hereček, které ve filmu hrály, spáchaly sebevraždu: Elizabeth Hartman vyskočila z okna svého bytu v Pittsburghu v pátém patře v červnu 1987 a Brenda Benet si vzala život v dubnu roku 1982. (HellFire)
  • Oficiální představitelé města McNairy County v Tennessee odmítli, aby se natáčelo v jejich městě. Štáb se proto přesunul do sousedního Chester County. (HellFire)
  • Reklamní kampaň doprovázející film se stala jednou z vůbec nejúspěšnějších kampaní v historii Hollywoodu. (HellFire)

Reklama

Reklama