Reklama

Reklama

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v životě šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a vyčistit rodné město od zločinu a korupce... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně se dá bavit tím přímočaře černobílým pohledem na spravedlnost, kdy se "dušínovsky" rovný, nelhostejný občan (vysloužilý wrestler), posléze šerif, rozhodne vymýtit hazard, prostituci, korupci a nelegální palírny ze svého městečka. Čiré sedmdesátkové skorotelevizní béčko velebí zbraně (ve správných rukách!) přesně po vzoru smýšlení amerických "jižanských buranů". ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bývalý wrestler Buford Pusser se vrací do svého rodného města, aby zde s rodinou žil usazeným a klidným životem. Velmi rychle ale zjišťuje, že se jeho město během let změnilo v hnízdo hazardu, prostituce a korupce. A po prvním vyhroceném střetu s místní zločineckou cháskou se rozhodne vzít do vlastních rukou nejen spravedlnost, ale i velkou dřevěnou pálku. Snímek podle skutečného příběhu šerifa z Tennessee mapuje snahu odhodlaného člověka, který přes mnoho neúspěchů jde za svým cílem vymýtit zločineckou organizaci v malém jižanském okrese, i když ho to později bude stát vysokou cenu. A ačkoliv je chvílemi děj trochu schematický, jde o podívanou, od které dvě hodiny nebudete moci odtrhnout oči. Jednou za čas je potřeba držet palce člověku, který se nebojí bez okolků vzít pár lotrů pálkou po hlavě, když běžné cesty selhávají. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místo aby se usadil v klidu a pohodě s rodinou, vsází všechno v boji dát svý rodný město do pořádku od korupce a neřesti. Je to drsnější než remake, ale hrozně utahaný, odfláklý po všech možných stránkách, ve výsledku prostě velmi špatně dívatelný a ještě k tomu plný ošklivých lidí. Bohužel... Tahle dobová pecka mě zklamala. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád remake s The Rockom. A tu som si dosť dho hovoril WTF? Čo za sociálnu drámu to tu na mňa skúšajú? Šerif nie je práve sympatický, jeh baseballka je skôr kmeň menšieho stromu než použiteľná zbraň... A potom to prišlo. Fakt je z toho napokon slušná mlátička. A aj vďaka (vlastne nudnému) úvodu vyznieva omnoho drsnejšie než v zábavnom remaku. Je z toho cítiť sedemdesiate roky v dobrom aj v zlom, ale film dokáže utkvieť v pamäti... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bacha na to, do čeho jdete. Tohle nené laciná béčková sedmdesátková atrakce se střílečkama a instantním drsňákem, který dává všem na prdel. Tohle je ambiciózní (125minut, podle skutečných událostí) drama, kde se nestřílí od boku a postava se vyvíjí. Joe Don Baker je na začátku jelito a na konci chlápek, ze kterého máte respekt. Film, který mě emocionálně dostal tam, kam přesně chtěl (a věřím, že na 90 minutách by se to nepovedlo) a finále jsem prožíval. Dobrá práce. To, že remake s The Rockem nemůže být dobrý, je jasné už z toho, že tvůrci neměli koule na to nechat hlavní postavě jméno Bufford Pusser. P.S. Hellfire: Já si ničeho nevšiml a mimochodem mikrofon je třeba vidět i v prvním Rockym. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Skutečný šerif Buford Pusser se na filmu podílel jako technický konzultant. (HellFire)
  • Koordinátor kaskadérů Carey Loftin si zahrál ve filmu cameo jako muž, kterého Pusser nachytá při podvádění. (HellFire)

Reklama

Reklama