Reklama

Reklama

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v životě šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a vyčistit rodné město od zločinu a korupce... (HBO Europe)

Recenze (19)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Místo aby se usadil v klidu a pohodě s rodinou, vsází všechno v boji dát svý rodný město do pořádku od korupce a neřesti. Je to drsnější než remake, ale hrozně utahaný, odfláklý po všech možných stránkách, ve výsledku prostě velmi špatně dívatelný a ještě k tomu plný ošklivých lidí. Bohužel... Tahle dobová pecka mě zklamala. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Neúměrně dlouhý film na tak jednoduchou dějovou premisu. A na to, že jeho režisér neumí rozkrývat vnitro postav a probouzet emoce. Proto jsme tady jen vzdálenými pozorovateli událostí, kterých je na onu délku, a na to že víme kam směřují, zbytečně moc. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bacha na to, do čeho jdete. Tohle nené laciná béčková sedmdesátková atrakce se střílečkama a instantním drsňákem, který dává všem na prdel. Tohle je ambiciózní (125minut, podle skutečných událostí) drama, kde se nestřílí od boku a postava se vyvíjí. Joe Don Baker je na začátku jelito a na konci chlápek, ze kterého máte respekt. Film, který mě emocionálně dostal tam, kam přesně chtěl (a věřím, že na 90 minutách by se to nepovedlo) a finále jsem prožíval. Dobrá práce. To, že remake s The Rockem nemůže být dobrý, je jasné už z toho, že tvůrci neměli koule na to nechat hlavní postavě jméno Bufford Pusser. P.S. Hellfire: Já si ničeho nevšiml a mimochodem mikrofon je třeba vidět i v prvním Rockym. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Příběh skutečného šerifa Buforda Pussera je rozhodně hodný zfilmování. Otázkou však zůstává, jestli si zasloužil i takovéhle céčkové zpracování. Já bych řekl, že ne. Akční a potažmo explotační scény jsou zábavné, u zbytku jsem nudou zatínal prsty do křesla a z režijního hlediska je to katastrofa. Zájímavostí je, že skutečný Buford Pusser zemřel při autonehodě ve stejný den, kdy podepsal smlouvu na sequel k Walking Tall, ve kterém měl hrát sám sebe. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bývalý wrestler Buford Pusser se vrací do svého rodného města, aby zde s rodinou žil usazeným a klidným životem. Velmi rychle ale zjišťuje, že se jeho město během let změnilo v hnízdo hazardu, prostituce a korupce. A po prvním vyhroceném střetu s místní zločineckou cháskou se rozhodne vzít do vlastních rukou nejen spravedlnost, ale i velkou dřevěnou pálku. Snímek podle skutečného příběhu šerifa z Tennessee mapuje snahu odhodlaného člověka, který přes mnoho neúspěchů jde za svým cílem vymýtit zločineckou organizaci v malém jižanském okrese, i když ho to později bude stát vysokou cenu. A ačkoliv je chvílemi děj trochu schematický, jde o podívanou, od které dvě hodiny nebudete moci odtrhnout oči. Jednou za čas je potřeba držet palce člověku, který se nebojí bez okolků vzít pár lotrů pálkou po hlavě, když běžné cesty selhávají. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád remake s The Rockom. A tu som si dosť dho hovoril WTF? Čo za sociálnu drámu to tu na mňa skúšajú? Šerif nie je práve sympatický, jeh baseballka je skôr kmeň menšieho stromu než použiteľná zbraň... A potom to prišlo. Fakt je z toho napokon slušná mlátička. A aj vďaka (vlastne nudnému) úvodu vyznieva omnoho drsnejšie než v zábavnom remaku. Je z toho cítiť sedemdesiate roky v dobrom aj v zlom, ale film dokáže utkvieť v pamäti... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Originál Kráčející skály, dnes známý už jen z remaku s Rockem. A jako originál taky před svým remakem obstál se ctí. Výsledný dojem trochu kazí drobné vady na kráse, jako např. v několika záběrech dobře patrný mikrofon, který někdo "omylem" nechal v záběru (podobnou věc jsem viděl jen ve "filmech" Uwe Bolla). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny film, ktory je oproti rymejku s Dwayne - Skalou -Dzonsonom o hodne vyssie. Vyborne su vykreslene realie USA 70. rokov, pribeh nenudi a film ma dobre tempo. Snad len v strede sa najde trochu nudy, ale to je vec tolerancie. Joe Don Baker /bondovky Golden Eye, Tomorrow never Dies/ to ustal velmi dobre. Najdu sa aj vybuchy, takze za mna spokojnost : 77 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral sľubnejšie, ako to napokon celé dopadlo. Hlavne dopláca na slabšie, skoro až televízne, spracovanie a naivný scenár. Hl. hrdina fajn, s tou bejzbalovou pálkou mu to seklo a scéna kde rozmátil miestny 'saloon' patrila k top, vlastne po nej už nič také dobré neprišlo. Dnes už nič podobné nie je možné vidieť - mám na mysli bitky 60-ročných starcov, čo je chvalabohu dobré. Mal som problém ešte s jednou vecou, a to s voľbami na šerifa - neviem, či 19. storočie a obdobie divokého západu už dávno neskončilo, ale súčasný šerif policajné vzdelanie musí mať - zatváranie ľudí bez poznania trestného práva, rôzne spôsoby vyšetrovania pre vraždy, krádeže a pašeráctvo, dopravné predpisy, práca so strelnými zbranami - ale asi vyslúžilí wrestleri majú všetko toto v malíčku. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně se dá bavit tím přímočaře černobílým pohledem na spravedlnost, kdy se "dušínovsky" rovný, nelhostejný občan (vysloužilý wrestler), posléze šerif, rozhodne vymýtit hazard, prostituci, korupci a nelegální palírny ze svého městečka. Čiré sedmdesátkové skorotelevizní béčko velebí zbraně (ve správných rukách!) přesně po vzoru smýšlení amerických "jižanských buranů". ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak i Kráčející skála má originál o kterém jsem ani netušil. A nebavilo mě to. On i remake byl naivní, ale měl frajera Rocka, krátkou stopáž a byl to klasický akční film, na nic víc si nehrál. Tohle má naivní příběh - hrdina co neví nic o zákonech je zvolen šerifem, nenosí uniformu, ale místo ní má obří klacek, mafiáni jsou všemocní a projde jim cokoliv. K tomu mizerné neherece v čele s příšerně nesympatickým Bakerem. A s tím se režisér pokusil natočit pomalu plynoucí krimi/drama, na což neměl ani on, ani ti herci. Plusem je pár bitek a občas nějaké to střílení, minusem vidlácká atmosféra a zbytečná tragédie před koncem. Nenudil jsem se, ale celou dobu měl pocit béčkové kraviny, který si marně hraje na něco víc. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Prihlednu k tomu že je to prostě 50 let starý film. Proto dám ty dvě hvězdy. Ale oproti remaku s The Rockem to má o 40 minut delší smrtící stopáž. Hrozně se to vleče , nic moc se tam neděje. Škoda, vždycky jsem to chtěl vidět. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mi tenhle film připomínal televizní kurzy angličtiny v sedmdesátých letech, kdy se dva neherci baví v nějakých kulisách a probírají gramatiku. Nevím, jestli to byl záměr, ale spíš jen herci neuměli hrát a režisér je to během natáčení nebyl schopen naučit. K tomu neschopní mafiáni, kteří nebyli schopní se alespoň jednou trefit do člověka ozbrojeného pouze klackem a vychází z toho podprůměrná podívaná. Kupodivu některé akční scény nebyly vůbec špatné a vlastně zachránily tenhle film před pádem až na samé dno. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se těšil na původní drsný, syrový snímek s atmosférou sedmdesátých let odehrávající se v zaprděném balíkově - a svým způsobem se mi toho dostalo. Jenže ono nestačí, že při pohledu na každého z herců si člověk ihned vybaví vůni třikrát obrácených ponožek, uhelnatých trenýrek, kozího dechu a čpavého potu. Oni všichni tak nehorázně přehrávají, (horkou kandidátkou je Pusserova manželka) že mi to i přes dané téma a prostředí bylo dost otravné. Jedinou pamětihodnou scénou pro mě zůstává, jak Pusser vydrbe s prohnilým soudcem a to je sakra málo. Rvačky působí spíš směšně a proto jsem po zbytek filmu nejvíc žasl nad podobou Bruce Glovera s jeho slavnějším synem Crispinem známým ze série Návrat do budoucnosti... ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Po Benovi (1972), je tohle podle mě nejlepší Karlsonův film který natočil. Spousta lidem bude spíše známá novější verze s Dwaynem Johnsonem, ale já se rozhodl si nejprve pustit verzi původní. Herci jsou perfektní, i děj. A jak říká moje Teta, že neuznává superhrdiny ve stylu Iron Mana, Spider-Mana, ale, že uznává hrdiny z různých válek, a celkově skutečné hrdiny. Bufford Pusser byl skutečný hrdina. Kráčející skála je jeden z mých nejoblíbenějších filmů. ()

Reklama

Reklama