Reklama

Reklama

Plae Rak Chan Duai Chai Thoe

(seriál)
  • Thajsko แปลรักฉันด้วยใจเธอ (více)

Obsahy(1)

Teh a Oh-aew byli nejlepšími přáteli, dokud je rozepře v dětství nezměnila v rivaly. O několik let později, když se připravují na přijímací zkoušky na univerzitu, se znovu potkají ve třídě čínštiny. Jejich setkání probouzí v obou neznámé pocity, se kterými se musí poprat a přijít na to, kým opravdu jsou. (Gaytitulky.info)

Zajímavosti (16)

  • Polibek Teha (Putthipong Assaratanakul) a Oh-aewa (Krit Amnuaydechkorn) v podmořském akváriu se žraloky se natáčel v akváriu Sea Life Bangkok Ocean World, které je součástí obřího nákupního a zábavního centra Siam Paragon v Bangkoku. (emkon)
  • Kvůli protipandemickým opatřením v Thajsku v roce 2020 nabralo natáčení první série několikaměsíční zpoždění. V době, kdy musela být zahájena příprava druhé série, stále probíhalo natáčení první. Režisér Naruebet Kuno oslovil scenáristu a režiséra Tossaphona Riantonga s tím, že má příběh dvou zamilovaných z Phuketu, ale sérii zkazil tím, že ty dva poslal na univerzitu do Bangkoku. Kuno dobře věděl, že Riantong je kluk z vesnice, který šel studovat do Bangkoku, a jeho zkušenosti seriálu jenom prospějí. Režisér Kuno byl u druhé série producentem. (emkon)
  • Seriál posbíral mnoho cen a dočkal se obrovského ohlasu i mimo Thajsko, např. v Japonsku, Koreji, Vietnamu, Malajsii, Indonésii, na Tchaj-Wanu a zejména v Číně, kde dosáhl v nejlépe hodnoceném seznamu na recenzním webu Douban hodnocení 9,4 z 10. Zpětná vazba na seriál byla velmi pozitivní s chválou na herecké výkony a chemii mezi oběma hlavními postavami, stejně jako za působivou kinematografii, která účinně zprostředkovala kouzlo prostředí Phuketu. Diváci často její náladu a vyznění přirovnávají k filmu Call Me by Your Name (2017). (emkon)
  • Závěrečná a nejdůležitější scéna první série, kde Teh (Putthipong Assaratanakul) a Oh-aew (Krit Amnuaydechkorn) běží na mys Prom Thep, aby viděli západ slunce, byla v ohrožení kvůli dlouhotrvajícímu oblačnému počasí. Špička mysu je těžko přístupná a režisér rozhodnul, že scéna se musí natočit za každého počasí. Půl hodiny před západem se mraky rozestoupily a výsledkem je záběr, kde si Teh a Oh-aew vyznávají city, když je slunce na svém nejlepším místě a atmosféra je plná oranžového světla. (emkon)
  • Na konci první epizody druhé série je scéna v divadle, kde Oh-aew (Krit Amnuaydechkorn) zavře oči, aby se přizpůsobily tmě, aby po následném zhasnutí světel na jevišti byl jediný, kdo uvidí Teha (Putthipong Assaratanakul). Tvůrci se rozhodli přetočit již natočené záběry a opakovat tuto scénu i na konci epizody, kdy Oh-aew sedí osamělý v domě kamarádů, zavře oči a doufá, že po jejich znovuotevření uvidí Teha. Nikoho ale tentokrát nevidí. (emkon)
  • Ve třetí epizodě druhé série Teh (Putthipong Assaratanakul) a Jai sedí u řeky a v pozadí je vidět výrazně žlutě nasvícený lanový most, který se objevuje ve druhé sérii i během titulků. Jedná se o most krále Rámy VIII. přes řeku Chao Phraya v Bangkoku. Most má asymetrický design s jedním 160 metrů vysokým pylonem ve tvaru obráceného Y a rozpětím delší strany mostovky 300 metrů, což jej v době svého vzniku řadilo mezi největší mosty tohoto typu na světě. Most se objevuje v několika dalších seriálech, například v Sotus: The series (od r. 2016) nebo v Tonhon Chonlatee (od r. 2020). (emkon)
  • Ve třetí epizodě první série jsou Teh (Putthipong Assaratanakul) a Oh-aew (Krit Amnuaydechkorn) v chrámu, kde si přejí přání. Oh-aew říká, že si přál, aby se dostal na univerzitu Anantasart, a pokud se mu jeho přání splní, poběží od Tehova domu až na výběžek Prom Thep. To je ve skutečnosti přesně 18 kilometrů. (emkon)
  • Natáčelo se na dvě kamery, na které dohlížel kameraman Tawanwad Wanavit. Společně s režisérem Naruebetem Kuno měli představu o vizuálně bohatém filmovém díle, kde upřednostňovali teplé osvětlení ke zvýraznění barevných tónů ve scénách. Byl zde zohledněn i kostýmní a výtvarný návrh. Teh (Putthipong Assaratanakul) a Oh-aew (Krit Amnuaydechkorn) jsou prezentováni z velké části modrou a červenou barvou, které byly vyjádřeny prostřednictvím oblečení připraveného kostýmním výtvarníkem Chayanuchem Savekvattanou. Název první série I Told Sunset About You ve skutečnosti vzniknul z pojmenování návrhu jedné z košil, kterou v seriálu nosí Teh. (emkon)
  • Popularita seriálu pomohla oživit turistický ruch v Phuketu, jehož ekonomika orientovaná na turistiku značně utrpěla pandemií covid-19. Podle Úřadu pro cestovní ruch Thajska a Turistické asociace Phuketu seriál přispěl k podstatnému nárůstu návštěvníků zejména v oblasti starého města Phuket a mysu Phrom Thep, které sloužily jako hlavní natáčecí místa. (emkon)
  • Tvůrci se inspirovali místní kuchyní Phuketu a jednu z hlavních postav pojmenovali po dezertu o-aew, což je želé vyrobené ze semen rostliny o-aew smíchané s banánovou šťávou, podávané s drceným ledem přelitým sirupem. (emkon)
  • Kromě Bangkoku se mělo natáčet v Ayutthaye. Natáčení první série ale nakonec probíhalo na thajském ostrově Phuket a ve starém městě Phuket. Kavárna a čajovna Kopitiam by Wilai Phuket představovala restauraci Tehovy matky. Cape Panwa Hotel byl letoviskem rodičů Oh-aewa, kam přijížděl lodí z přístavu Ao Po Grand Marina. Dále se natáčelo v Bang Neow Shrine (čínský chrám v Phuketu), v Soi Romanee (úzká ulička v historickém centru Phuketu), v Saeng Tham Shrine (nejstarší chrám na ostrově), v Phuket Thai Hua Museum, v Dibuk Restaurant Phuket, v On On Hotel Phuket, na Cape Krathing a samozřejmě také na Cape Phrom Thep, což je malebný výběžek a vyhlídkové místo známé úchvatnými výhledy na moře, zvláště při západu slunce. (emkon)
  • Putthipong Assaratanakul (Teh) a Krit Amnuaydechkorn (Oh-aew) kvůli natáčení museli projít kurzem potápění a naučit se používat potápěčské vybavení. Museli se naučit dialekt jižní thajštiny a fráze v čínštině. Putthipong se také naučil zpívat čínskou operu. Krit kvůli své roli zhubnul 11 kilogramů za 2 měsíce. Oba herci si pod vedením stejného režiséra spolu zahráli již v seriálu My Ambulance (od r. 2019) a v civilním životě jsou blízcí přátelé od střední školy, což jim velmi usnadnilo natáčení. (emkon)
  • Scénář byl psán „na tělo“ hlavním hercům a postavy byly částečně založené na jejich životech. Teh a Oh-aew, kteří se v příběhu setkávají na škole u doučování k přijímacím zkouškám, je skutečným příběhem Putthiponga a Krita. Tvůrci původně plánovali čtyřicetiminutové epizody, ale s postupně se zvyšující ambicí projektu skončili na téměř dvojnásobné délce. (emkon)
  • Seriál se skládá ze dvou sérií po pěti dílech. Název první série odehrávající se v Phuketu je Told Sunset About You. Název druhé série odehrávající se v Bangkoku je Promised You the Moon. Krátkometrážní film Last Twilight in Phuket (2021) je tematickým mostem mezi první a druhou sérií. (emkon)

Reklama

Reklama