Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (401)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Timothée opravdu válí. Na co sáhne, to promění ve filmové zlato. Nečekal jsem skoro nic, ale dostal jsem toho až nad hlavu. Včetně opravdu kouzelného příběhu a božského Hugha Grantha, kterému tyhle role dokonale sednou. Zatím film roku, ale kdo ví, za rohem je Duna 2 a zase Chalamet. Pokud podá stejný výkon, jako tady, vypadá to asi na hereckou topku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Trochu sem se u Wonky bál té muzikálové časti, ale naštěstí úplně zbytečně. Jednak se tu nezpívá tolik a jednak jsou všechny písničky správně chytlavé a nezapřou inspiraci v klasickém Hollywoodu. Možná by se Wonkovi dala vytknout jistá přeslazenost a absence temnějších podtónů, ale to je bohatě vynahrazeno extrémní dávkou hravosti a lepší rodinná zábava tu nebyla od druhého Paddingtona. King je v tomhle žánru opravdu machr a i když jeho filmy nepřináší nic extrémně překvapivého, dokáží pohladit po duši a to dnes není tak časté a samozřejmé…80% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Burtonova/Deppova Wonku ale bavil mě Paddington. A díky bohu mě bavil Wonka od tvůrce Paddingtona. Výborný, pohádkový muzikál, který funguje skrze fantaskní svět, kde nikoho nepřekvapí, že čokoláda způsobuje létání a kde jsou všechny zaporáci, přiznané karikatury. Timotheé je excelentní, písně rytmické a příjemně vlezlé i v českém dabingu a obsazení i postavy si člověk zamiluje. Jedinou výtkou je nedostatečně vygradovaný a trochu odfláknutý konec, který nepřináší dostatečné uspokojení a "akci". Naštěstí se nejedná o takovou chybu, která by výrazně zničila celkový dojem. Wonka tak je příjemným překvapením na konec roku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

PLUSY: Kouzlo viktoriánské Anglie, starosvětské uchopení, Hugh Grant, výtvarná stránka, vypočítavá domovnice Olivia Colman a její pomocník a asi i ten naivní snílek Timothée Chalamet. MÍNUSY: Absolutně nudné trio zlovolného čokoládového kartelu, nudní parťáci z prádelny, nevyužitý potenciál Umpa Lumpy, málo Rowana Atkinsona, občasná triková zaškobrtnutí, málo humoru, naivní a místy slabší muzikálová čísla. Celkově je to hravé, ale čekal jsem to hravější, zrovna jako výpravné a nápadité, ale čekal jsem to výpravnější a nápaditější. Paul King natočil feel-good vánoční pohádku pro celou rodinu, když ale budu hledat v nabitém televizním vánočním programu, zřejmě sáhnu po jiných jistotách. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je Tim Burton- o parník dál, Timotheé je ale skvělý, UmpaLumpa taky fajn, výprava pěkná, ovšem další obsazení je slabé, Olivia Colman sice trefná je, jako vždy, jinak se to násilně zavděčuje aktuálním obsazovacím trendům, zkrátka ošklivá dívka s knírkem byla děsná a je mi fuk, jaké barvy je, no a zbylý casting představil plejádu nezajímavých tváří, do jednoho zanikli ve všudypřítomné čokoládě. Na to, kam se posunuly za ty roky trikové možnosti, strčil Burton Kinga do kapsy levou zadní. Děti to bavit bude, u dospělých si nejsem nadšením jistá. Scénář totiž není nic moc. Laskavost a poetika z Karlíka nehrozí ani omylem. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Paul King povedal, že pribral asi 50 libier (23 kg) zo všetkej čokolády, ktorú zjedol na natáčaní, a dodal: "Je zázrak, že Timmy [Timothée Chalamet] zostal taký štíhly a pekný. Mali sme tu neuveriteľnú čokolatiérku. Vytvorila neuveriteľné zmesi a my sme ich ochutnávali. Chutili oveľa lepšie, než museli, pretože evidentne herci sú šikovní v pretvarovaní sa, ale zázrak spočíval v tom, že chutili presne tak dobre, ako vyzerali." (Arsenal83)
  • Timothée Chalametovi (Willy Wonka) se během natáčení několikrát udělalo špatně kvůli množství čokolády a sladkostí, které musel sníst. (Claw)
  • Timothée Chalamet priznal, že bol spočiatku voči filmu skeptický: "Ako mnoho ľudí, keď ide o remaky, cítim veľmi ochranný vzťah k pôvodným postavám a verziám, ktoré máte radi. Vaše obočie sa zdvihne so skeptickým pohľadom na to, či ide o legitímny, hodnotný príbeh alebo cynický pokus získať peniaze." (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama