Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 16

Recenze (403)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Zřejmě trošku nadhodnotím, protože mám slabost pro dobré muzikály, ale přesně takhle má vypadat parádní vánoční film. Jednoduše krásně vypadající pohádka, která hezky odsýpá, někdy nedává moc smysl, ale člověk se u ní zasměje a Willyho příběh ho zahřeje u srdíčka. Paul King natočil novou vánoční klasiku a zřejmě se zařadil mezi režisérské jistoty. Sice to Burtonova Karlíka nepřekonalo, ale své místo si to rozhodně najde. PS: Timmy zpívá lépe než bych čekal. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Člověk stárne, přitom mu jaksi dochází, že život rozhodně není pohádka. Paul King ovšem po dvou Paddingtonech opět dodal ryzí film pro celou rodinu. Jeho síla tkví v tom, že nejenom v pořádku uspokojí dětské diváky, ale dospělý doprovod nejspíš opět zvládne alespoň na chvilku vrátit do dětských let. Timothée Chalamet dokazuje své všestranné herectví, kdy  výtečně šlape ve stopách Wildera i Deppa, zároveň je Wonka nejsympatičtějším a nejnaivnějším vánočním filmem, se kterým budou mít letos kina to dočinění. Paul King je oficiálně výtečný audiovizuální pohádkový vypravěč, který nejslavnější postavě Roalda Dahla neudělal ostudu. Výsledkem je dost možná nová instantní vánoční klasika, která má potenciál stát se vánoční trvalkou. Naprosto zaslouženě! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina lidí z Česka jsem nikdy neviděl původního Wonku, ovšem ten Burtonův u nás doma frčel hodně často. Přesto to však evidentně nepřineslo nějakou větší lásku k předloze, spíše jen k filmu samotnému, protože od nového Wonky jsem nečekal vůbec nic a nijak mě nelákal do kina. A to si přitom myslím, že Paul King je výborný režisér, který natočil oba skvělé Paddingtony a Chalamet jeden z největších talentů své generace. Jen zkrátka ten motiv mně osobně nepřijde tolik zajímavý a když jsem těsně před premiérou zjistil, že půjde o muzikál (což marketingové oddělení z dobrých důvodů tajilo jak jen mohlo), mé očekávání ochablo úplně. Celkově se však rozhodně jedná o feel good snímek, který si užije celá rodina a většině to může úplně v klidu sednout a budou si to chtít pouštět každý rok, u mě tentokrát ta odlehčená a pohádková nálada nezaklapla a v druhé polovině jsem se začal docela už dost nudit. Takže za mě nakonec slabší subjektivní tři hvězdičky, i tak bych se ale Willyho nebál komukoliv doporučit. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Usmívala jsem se od začátku do konce a to je pro mě hlavní, protože to bylo ve správné míře kouzelný a magický, ale zároveň film nepůsobí (jak jsem se obávala) pateticky. Samotný příběh na mě fungoval a vizuál moc potěšil. Bylo fajn být po dlouhé době v relativně plném kině (což je u nás a na poslední den promítání poměrně překvapivé). A přestože je to film, který je pro menší i větší, nejsem si jistá, zda si to užily i ty úplně malé šesti leté děti, byť se tam "hezky zpívalo a mělo to hezký barvičky", kde bylo poznat, že je to na ně už moc dlouhý. Ale když se rozsvítilo, vypadly šťastný. Stejně jako my nudný dospěláci. A nenapadá mě víc, co chcete od filmu dostat... :) ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Opět jsem si po nějaké době řekl, že to v tom světě je přece jen v pořádku, když můžeme před Vánocemi zajít do kina na něco tak čistě pěkného, jako je nový Wonka. Přestože je to naivní rodinná pohádka, získává si vaše sympatie svým kouzelným prostředím, chytlavými texty a povedenými žerty, které dělají žánru všechnu čest. Vyzdvihnout se však musí Timothée Chalamet, který nejen že je jedním z největších talentů nastupující herecké generace, ale nikdy bych neřekl, že mu muzikálová role sedne takovým způsobem. Hugh Grant jako ukázkový Oompa Loompa je už je třešničkou na tomto čokoládovém dortu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (17)

  • Wonka (Timothée Chalamet) vyrobí jednu čokoládu z modrého z nebe, kterou dá Noodle (Calah Lane), aby dostala nápad. Poté, co ji Noodle celou sní a nápad dostane, si Wonka dojde ke stolu, kde žádná jiná čokoláda není a přeci si z toho stolu vezme čokoládu a sní ji, aby také dostal nápad. Ve skutečnosti byla na stole čokoláda jen jedna. (McFly2)
  • Pre režiséra Paula Kinga bol Chalamet prvou voľbou, pretože ho zaujali jeho výkony vo filmoch Daj mi tvoje meno (2017) a Lady Bird (2017). King ponúkol hercovi rolu bez konkurzu po tom, čo videl jeho stredoškolské vystúpenia na YouTube, čo dokázalo jeho vokálne a tanečné schopnosti. (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama