Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oslňující filmový debut slavného Claude Rainse, jež bravurně ztělesnil tajemného lékaře, kterému se podařilo objevit sérum neviditelnosti. Maskován bandáží a černými brýlemi, Rains přijíždí na Anglický venkov, aby utajil svůj ohromující objev. Stejné sérum, které mu umožnilo stát se neviditelným, v něm vzbuzuje nutkání páchat čím dál tím strašlivější zločiny. Mistr hororů James Whale natočil podle románu H.G. Wellse film, který dalece předběhl svou dobu a dodnes zůstává nezapomenutelným milníkem světové kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Film je to zajímavej, příběh je dost dobrej, i když se z tohoto tématu dalo vytěžit možná ještě trochu víc, ale bohužel tomu chybí výraznější herci. Jediný kdo stojí za zmínku je Claude Rains, ale toho bohužel buď vůbec nevidíte (jak z názvu logicky vyplívá), anebo vidíte pouze zafačovanou hlavu a černé brýle. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

K filmom z daného obdobia pristupujem zväčša ako ku raritkám, historickým artefaktom, ktoré pomáhali definovať obraz kinematografie. Sem patria klasiky typu Dracula, Frankenstein a pod. No Invisible Man je aj dnes až prekvapujúco sviežim dielkom, ktoré v mojich očiach zatieňuje celú "klasickú" tvorbu a vytŕča z radu. Reči o nadčasovosti sú často sprofanované, ale pre toto dielo sedia určite. Triky, príbeh, nápady, réžia- bezchybné a vynikajúce...právom sa radiace medzi kultové dielo! ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Klasika, která i přes určitou efektnost nekašle na psychologii postav. Claude Rains zvládá svým hlasem ztvárnit dokonalý portrét šílenství, o zbytek se starají trikaři, kterým se povedlo dobu několikanásobně předběhnout dobu. Veškeré efekty tak působí naprosto přirozeně a uvěřitelně. Díky krátké délce má navíc Neviditelný muž opravdu vysoké tempo, možná až moc vysoké na úkor atmosféry. I tak ale rozhodně film, který stojí za pozornost a kterému ty desítky let od jeho vzniku neubrali vůbec nic. 80 % ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, šel jsem do toho spíše z povinnosti a kvůli dlouhotrvajícímu pocitu, že bych měl mít nakoukánu i starší žánrovou klasiku, ale teď mohu říct, že nebyl důvod se takto starému filmu vyhýbat. Je to krátké, zábavné a s velkou historickou hodnotou. Občas hodně naivní (kdyby ho v té stodole rovnou propíchli vidlema, mohli si ušetřit ty manévry :-D), ale to jsou třeba i filmy o třicet a více let mladší. Takže určitě spokojenost a velké překvapení, že mě to skutečně bavilo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Lahůdka pro pamětníky i filmové nadšence, odshora až dolů napěchována skvělými nápady, které ve spojení s tehdejší těžce omezenou technikou vzbuzují upřímný údiv. Hlavní hrdina se mi sice svým chováním těžce protivil a počínání strážců zákona zase často nutilo k úsměvu, takže jsem moc neměl komu fandit, avšak svým vypravěčským drajvem a přímočarostí si mne film okamžitě získal a zcela se vymyká tehdejším uspávacím snímkům o vědeckých kiksech, Frankensteinem od samotného Whalea počínaje. V rámci žánru velký skok vpřed. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (14)

  • Ačkoli má Claude Rains (Dr. Jack Griffin) ve filmu hlavní roli a jeho postava je na plátně 95% času, herec se ve skutečností objeví až v úplném závěru. (Kulmon)
  • Neviditelného muže hrál obvykle Claude Rains, ale někdy ho zastupoval dublér. Od Rainse se dá rozeznat podle toho, že je vyšší a má výraznější nos, což je viditelné i přes obvazy. (Pavlínka9)
  • Když se šel Claude Rains (Dr. Jack Griffin) po letech na film podívat do kina, tak ho obsluha u pokladny hned poznala po hlase a mohl jít na představení zdarma. (Kulmon)

Související novinky

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Hvězda Hill House se zneviditelní

Hvězda Hill House se zneviditelní

13.07.2019

Herec Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House, Drákula) získal hlavní roli v chystaném remaku hororové klasiky Neviditelný muž z roku 1933. Snímek chystá režisér Leigh Whannell (Insidious 3:… (více)

Remake Neviditelného muže shání posily

Remake Neviditelného muže shání posily

13.03.2019

Studio Universal ještě před pár lety plánovalo po vzoru Marvelu a DC Comics své vlastní propojené univerzum. Nikoliv komiksové, ale hororové. Jenže prvním snímkem tzv. Dark Universe se stala Mumie s… (více)

Reklama

Reklama