Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie náhodně narazí na erotické fotografie, na kterých jsou podle detailnějšího průzkumu dívky mrtvé. Začne pátrat po původci těchto fotografií a narazí na mladého taxikáře. Zatkne jeho i s celým příbuzenstvem a snaží se dopátrat pravdy o pohřešovaných dívkách, které se na fotografiích objevují. Po obtížném nátlaku začne muž vypovídat a divák sleduje jeho skutky, které spočívaly ve vraždění dívek, různém zacházení s jejich těly a likvidaci jejich těl. Další z temných a brutálních HK CAT III horrorů/thrillerů. (Flipnic)

(více)

Recenze (13)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol priaznivcom "HK CAT III" subžánru. Za prvé: vôbec mi nepripadá natoľko násilný, ako je to prezentované, za druhé: kvalita spracovania vzhľadom k vtedajšej dobe je prahmizerná. Zrejme by som musel vo vtedajšej dobe vyrastať, aby patril k mojim top. "Dr Lamba" som sa rozhodol vzhliadnuť z jediného prostého dôvodu, a to tematike sériového vraha, ktorá patrí k mojim najobľúbenejším. Beriem, že sú tu určitý jednotlivci, ktorý tieto snímky doslova "žerú", no fakt je ten, že i samotný príbeh je bohapustým priemerom, ktorý vzhľadom k odvíjajúcemu sa deju skrátka nemá ako prekvapiť. Karty sú rozdané hneď od úvodu, čo mne osobne pri tomto druhu príbehov skrátka vadí (výnimka potvrdzuje pravidlo). Film to zlý nie je, akurát je trošku preceňovaný. Chápem však, že vo vtedajšej dobe to musel byť šok, sledovať taký film - 57% ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Odjakživa mám slabost pro filmy, v nichž v jednom kuse prší - zvlášť mají-li atmosféru tak rezignovaně melancholickou jako Dr. Lamb. Trumfem nejvyšším je tu samozřejmě Yamův titulní psychopat - a přímočarý, nicméně poměrně účinný způsob, jakým vás tenhle film od začátku manipuluje k tomu, abyste příběh sledovali téměř výhradně z jeho perspektivy. Tohohle úchyla může mít člověk v zásadě docela rád, aniž by si ho nemístně romantizoval nebo si dělal iluze o jeho motivech - což je na jednu stranu svým způsobem ohromně milé, na stranu druhou značně zneklidňující. A mimojiné i to dělá z téhle řezničiny záležitost tak zvrhle podmanivou. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Absurdně prvoplánová exploatace podává démonizující obraz reálného masového vraha, který začátkem 80. let v Hongkongu zabil několik žen. Ve své době film vyzníval jako oslava policie a ospravedlnění jejich technik, ale dnes působí spíše jako obraz policejní šikany a neschopnosti (policejní úspěchy při vyšetřování se zakládají na náhodách, technologických nesmyslech a přiznání vraha). Vyprávění koncipované s maximálním důrazem na šokantnost účelně exploatuje předsudky publika o masových vrazích a předkládá tak zjitřenou karikaturu ústřední postavy jako blázna, který se nedokáže ovládat (je směšné číst si zdejší komentáře o psychologii postavy či uvěřitelném ztvárnění). Pozoruhodný je na filmu šovinistický rámec zdejšího ztvárnění - vrah je pasivní šmírák, který nedokáže zvládnout živou ženu a vzrušují ho akorát fotky a mrtvoly; oběti, které si vyhlédl, jsou přehnaně zvrhlé ženy (ve smyslu, že mají tetování či jsou sexuálně aktivní), které si o smrt říkaly svou vyzývavou drzostí. Vrcholem této tendence je figura policistky, která v jinak ryze maskulinním týmu figuruje jako hysterka a směšná figurka. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je mistrovsky povedenej HK CAT III kousek. Výborná kriminálka, které se postupně rozvine v retrospektivu a detailní vykreslení činů šíleného maniaka. Co dělá tenhle film dokonalým je úžasně vyrovnaná kombinace HK detektivky, vláčného atmosférického psychothrilleru (déšť, ponuré noci, hudba, tiché táhlé scény a další) a velmi brutálních scén (včetně nekrofilie), popisujících činy vyšetřovaného maniaka. Ten je navíc výborně ztvárněn, Simon Yam se role zhostil víc než dokonale a uvěřitelně. Tohle si plný počet bezesporu zaslouží, doporučuju. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hong kongská kruťárna, která v mnohým připomíná Untold story, ale podle mě je ještě o stupínek výš, díky vynikající mrazivý atmosféře a hlavně díky Simonu Yamovi s neskutečně psychopatickým a dalo by se skoro až říct zlým pohledem. On, jeho výpovědi o vraždách, který jsou mimochodem typicky asijsky hnaný do extrémů(kotoučová pila, soulož s mrtvým tělem) a atmosféra z tohohle filmu dělaj fakt silnej zážitek. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na životě skutečného hongkongského sériového vraha Lam Kor-wana. Ten byl v roce 1982 zatčen poté, co zabil čtyři ženy. (hladass)

Reklama

Reklama