Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Z takovýchto romantických komedií by si měli dnešní hollywoodští režiséři, scénáristé i producenti brát příklad. Výborný příběh o tom, jak nepředvídatelná láska je, patří sice k těm typičtějším, v tomhle zpracování ale ani chvíli nenudí - naopak při každé scéně se budete výborně bavit. Svůj velký podíl na tom má samozřejmě i snad nejcharismatičtější herečka filmové historie Audrey Hepburn, jejímž velkým očím i přirozené upřímnosti uvěříte cokoliv, nebo neméně charismatický Hubhrey Bogart, který už od dob Casablanky zvládl okouzlit tisíce diváků. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn v roztomilé romanci, která pod režijní taktovkou mistra Billyho Wildera vznikla podle divadelní hry Samuela Taylora. Laskavý příběh prosté dcery řidiče, která je slepě zamilována do syna otcova bohatého zaměstnavatele. Po studiích v Paříži však přijíždí elegantní dáma, která dozrála do krásy a nehodlá se svých snů jen tak vzdát!! Snad jediné, co zrovna nefunguje, je chemie mezi Hepburn a omšelým Humphrey Bogartem, který se jí na „přání“ rodiny začne dvořit!! ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sladce sentimentální a kouzelné.Pořád to nejsou druhé Prázdniny v Římě,ale i tak je to zábavné a má to v sobě cosi pohádkového.Nesmím zapomenout zmínit úžasnou Audrey,na které film stojí.Už proto nechápu novější verzi Sabriny,kde má hlavní roli naprosto příšerná a ošklivá herečka.TOP ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Wilder byl prostě ojedinělý úkaz. Dokázal utáhnout romantické slaďárny tak, že ve chvíli, kdy by film sklouzl k trapnosti a patosu, on z toho vybruslil s grácií sobě vlastní a vtipným dialogem. Nejsem zrovna fanouškem Audrey Hepburn, ale už jsem si na ní po několika filmech tak nějak zvykl a věděl jsem co můžu čekat. A když ne, tak to Humphrey zachránil. 7/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý romanticko - komediálny film s Audrey Hepburn (podala priemerný výkon), ktorý v podstate nemôže nikoho uraziť a veľmi pekne dokáže dokresliť čas strávený napríklad s priateľom či priateľkou. Tak ho teda odporúčam pozrieť s vašou polovičkou, občas si ho pristavte a trošku sa cicmajte. O čom je film? Film je o žene Sabrina (Audrey Hepburn) čo je zaľúbená až po uši do jedného muža, ale ten o ňu nejaví záujem a vlastne úplne ju neberie do úvahy. Ďalej tu celkom zaujímavú rolu hrá rozdiel medzi chudobnými a bohatými (spoločenskými vrstvami). Sabrina sa počas filmu hľadá a snaží sa pochopiť čo vlastne chce a to aj mužský predstavitelia, čiže dá sa povedať, že film nie je prázdna romantická komédia, ale je aj o hľadaní a o pocitoch ľudí. Koniec je veľmi pekný a príjemný a objíme Vás, tak tento film jednoznačne odporúčam. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Poslední film, který Wilder natočil pro Paramount Pictures. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno