Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozprávka s veľkou porciou presvedčivej romantiky. Pod pláštikom dojímavého príbehu o naivnej pipke s veľkými očami, čo sa zaľúbila do toho nepravého, sa propaguje podnikavý kapitalizmus s čestnou tvárou, umožňujúci ľuďom ľahší život.. Jednoznačne stojí na strane pracovitých biznismenov a majiteľov firiem, neváhajúcich sa vložiť celým telom aj mysľou do riadenia firmy a inovačno-podnikateľských plánov. Tento postup tvorcovia podporujú aj u menej zámožných. Na ich príklade ukazujú, že vyslanie na štúdiá do zahraničia zatraktívnia i triedne nižšie postavených v očiach elity. Alebo ako plebs môže stúpnuť o level vyššie, ak sa naučí správne rozbiť (zlaté) vajce. Poznámka: V oficiálnom texte distribútora sa píše, že hlavná hrdinka je chudobné dievča. Nuž neviem - jej oblečenie, správanie a najmä jej samostatná veľká izba mi pripomínali všelilenčo, len nie chudobu. Ale možno to vyplynulo z akéhosi amerického distribučného textu k filmu. Pretože tesne po vojne sa v USA za príslušníka strednej triedy považoval vysokoškolsky vzdelaný človek s príjmom, ktorý stačil uživiť všetky potreby partnera v domácnosti bez príjmu, dve spoločné deti, vlastníctvo auta, chaty, dovolenku dvakrát ročne a náklady na vysokú školu pre oboch potomkov. Z tohto uhla pohľadu mohla byť Sabrína považovaná za chudobné dievča. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Romantická, lehce pohádková, fantazie. Rozkošná Audrey tentokrát né jakožto princezna, ale spíše jako popelka bezhlavě zamilovaná do svého bohatého prince, odjíždějící pochytit nějakých těch francouzských mravů, aby i zatuchlé srdce věčného suchara roztálo a zahořelo tím pravým citem k prosté a krásné dívce. Bravůrní milostná trojice + jeden velice sympatický šofér v zábavném kusu Billyho Wildera. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Zůstane to v rodině." Sabrina je neuvěřitelně mile natočený film prošpikovaný romantikou od A po Z s mnoha humornými momenty, který těží z inteligentního scénáře a hereckých výkonů. Audrey Hepburn byla jako vždy naprosto kouzelná - na její zasněný pohled a neskonale milý úsměv bych se mohl dívat od rána do večera. Humphrey Bogart se svou typicky hrubou vizáží tvořil skvělý kontrast ke křehké krásce a navíc měl charismatu na rozdávání. Vedle titulní dvojice nabízí film úsměvné vedlejší postavy v podobě potrhlého bratra s pořezaným pozadím, věčně kouřícího otce bažícího po olivách či služebnictva s trefnými poznámkami. Příběhově se sice nejedná o žádný hluboký a inovativní film, je však natočen a zahrán tak svěžím a nadčasovým způsobem, že mu nelze odolat ani po těch dlouhých letech od vzniku. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Je příjemné si občas v klidu sednout a nechat se unášet vkusnou a nekomplikovanou romantikou. Přesně takovou podívanou přináší Sabrina. Je sice pravda, že snímek v druhé polovině lehce ztrácí tempo, navíc Sabrinina přeměna není ve filmu ukázána a někomu může vadit i to, že Bogart už není žádní mladík...inu nikdo není dokonalý. Vlastně ano, někdo dokonalý je: Audrey Hepburn! 8/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Raz za čas si rada pozriem nejaký pekný starý čierno-biely film. Tento ma bavil. Bolo to roztomilé, vtipné, romantické, noblesné. Chápem, že Audrey Hepburn bola taká obľúbená, naozaj má v sebe kúzlo a šarm a dobre sa na ňu pozerá. A ako Sabrina bola rozkošná. Mladučká, nevinná, nešťastne zaľúbená, elegantná, vtipná a pokorná. La Vie en Rose, v Paríži sa nenaučila len variť, ale aj vedieť si ten život viac vychutnať...hmh 3,5 až 4* ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)

Reklama

Reklama