Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Řečnická otázka.Může být snímek, kde hrají H. Bogart, W. Holden, A. Hepburn a režíruje jej B. Wilder špatný? Čistě hypoteticky ano. Není to však tento případ pohádky o novodobé popelce aneb jsou přední sedadla, zadní sedadla, mezi nimi sklo a (ne)jeden by si o něj mohl pořádně nabít držku. No jo, jenomže když to (nikdy) nezkusíte, nezjistíte, jaké to je. A to by byla škoda, nemyslíte? Jako návdavkem (francouzský) rychlokurs vaření, že i Zdenda Pohlreichů by zblednul závistí, sklapnul noty, pohladil si pleš a naleštil kulky (nebo obráceně?) a šel do sklepa loupat brambory.[...“včera jsme se naučili jak správně vařit vodu, dnes se naučíme, jak správně rozbít vejce aneb vše závisí na zápěstí“]. Souhlas, pouze pozor, nic se nemá přehánět, všeho moc škodí. Takový tenisový loket, to je... (jak by řekl Z. Svěrák) nepěkná to věc.Občas se změna vyplatí (teď nemám na mysli vaší ruky), tj; dát druhému (sám sobě) šanci.... Jelikož nás tlačí čas (děti) budeme pomalu končit. Jak? Přece tradičně (pohádkově)... a jestli neumřeli, žijí (spolu) šťastně dodnes. Že nevíte, kdo s kým resp. zda A. Hepburn „nazul střevíček“ (pro verbala a spol. myšleno, tak jak píšu, nikoliv obrazně) H. Bogart resp. W. Holden. A není to jedno? Hlavní přeci je, že to zůstalo v rodině. P.S. a nezapomeňte. Žena šťastně zamilovaná soufflé spálí, žena nešťastně zamilovaná zapomene zapnout troubu. Chtělo by se cynicky (ze života) dodat „a není nic horšího (dámy) než hladovej, tj; špatně naloženej chlap“. Já si to však nechám, protentokrát, raději pro sebe. S dovětkem na závěr. Osobně mám Humphreyho přecejenom raději v poněkud odlišnější poloze a s poněkud více prostořekou „Popelkou“ L. Bacall. To je však věcí osobního vkusu a zejména úplně jiný příběh. „To have and have not“, to je oč tu běží. Ten si však povíme (děti) někdy příště. 75% ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tenhle příběh, zpracování s Fordem. Proto jsem byla připravená dát tomu plný počet. Dokoce se mi líbilo, že nové zpracování není jako přes kopírák, takže i tady mě něco překvapilo. Jenž David se jim vůbec nepovedl. Jeho představitel by měl spíš hrát Linuse. Samotný Linus byl samozřejmě dědula, ale o byl Ford taky. Ale nic z toho by mi ani tak nevdalo. Ale ten konec. To se jako opravdu jen objali? To si nemohli dát pořádnou americkou pusu? Tak to teda ne. A co nejdřív si pustím novější verzi, protože jestli se na konci taky jenom objali, tak tu hvězdu uberu taky. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Wilder byl prostě ojedinělý úkaz. Dokázal utáhnout romantické slaďárny tak, že ve chvíli, kdy by film sklouzl k trapnosti a patosu, on z toho vybruslil s grácií sobě vlastní a vtipným dialogem. Nejsem zrovna fanouškem Audrey Hepburn, ale už jsem si na ní po několika filmech tak nějak zvykl a věděl jsem co můžu čekat. A když ne, tak to Humphrey zachránil. 7/10 ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

když jsem vkládala dvd s fixkou napsaným nápisem "sabrina", tak jsem se strašně bála.. strašně jsem se bála, že už jsem ten film viděla a že tam bude hrát ten nemožný harrison ford a já se zase zadusim tou přiblblou romantikou.. a ejhle! ford se nekonal, jednalo se o tenhle původní snímek s něžnou, krásnou audrey a charismatickým fešákem bogartem:-) takhe sladké to bylo akorát.. nemůžu se zbavit dojmu, že některé snímky si remaky prostě nezaslouží.. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Když se Holden do Hepburn zamiloval, Bogart ji zamítl a místo ní požadoval svou ženu Lauren Bacall. (Kulmon)
  • Poslední film, který Wilder natočil pro Paramount Pictures. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno