Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Raz za čas si rada pozriem nejaký pekný starý čierno-biely film. Tento ma bavil. Bolo to roztomilé, vtipné, romantické, noblesné. Chápem, že Audrey Hepburn bola taká obľúbená, naozaj má v sebe kúzlo a šarm a dobre sa na ňu pozerá. A ako Sabrina bola rozkošná. Mladučká, nevinná, nešťastne zaľúbená, elegantná, vtipná a pokorná. La Vie en Rose, v Paríži sa nenaučila len variť, ale aj vedieť si ten život viac vychutnať...hmh 3,5 až 4* ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Pekny romanticky film Billyho Wildera. Scenar je ale dost naivni, jako vetsina filmu s A. Hepburn, ktera mela hezkou a zajimavou tvar, herecky me ale ne vzdy presvedcila. Souhlasim s nazorem, ze Bogart se k ni uz vekove moc nehodil. Wilder natocil daleko lepsi romanticke komedie, (Nekdo to rad horke, Odpoledni laska, Slameny vdovec, Avanti, Sladka Irma) ve svem zanru se ale jedna o nadprumerny film. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Wilder byl prostě ojedinělý úkaz. Dokázal utáhnout romantické slaďárny tak, že ve chvíli, kdy by film sklouzl k trapnosti a patosu, on z toho vybruslil s grácií sobě vlastní a vtipným dialogem. Nejsem zrovna fanouškem Audrey Hepburn, ale už jsem si na ní po několika filmech tak nějak zvykl a věděl jsem co můžu čekat. A když ne, tak to Humphrey zachránil. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

High class komédia. Teda žáner značne obľubený v amerike v 40 a 50 rokoch. Sabrina v réžií nekompromisnej osobnosti tohto obdobia Billyho Wildera, predstavuje odľahčenú, príjemnú a po hereckej stránke veľmi podarenú komédiu. Hepburnová je ako obvykle na spapanie a ústredná dvojica Bogart a Holden si skvelo sekundujú. Len mi nejde nespomenúť, že taký Príbeh z Filadelfie s Kathrine Hepburn dopadol o triedu lepšie. Aspoň v mojich očiach. Nie že by Sabrina bola zlý film. Len konvencie tohto žánru nemajú možnosť prísť s nápaditým gagom, alebo vtipom. Jediné čo zostáva je úsmevný príbeh a koncepcia romantického filmu aká nemohla sklamať. Príjemné posedenie pri klasike, kde hlavne scény s pexisklom boli nezabudnuteľné. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)
  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Poslední film, který Wilder natočil pro Paramount Pictures. (Kulmon)

Reklama

Reklama