Reklama

Reklama

Éra samurajů: Bitva o Japonsko

(seriál)
  • USA Age of Samurai: Battle for Japan

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bouřlivé události a neustálé boje o moc ve feudálním Japonsku 16. století ožívají v dynamických rekonstrukcích bitev s komentářem odborníků. (Netflix)

Recenze (33)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky samurajů, historie a Japonské kultury je to něco jako písek v očích!! Akurátní jsou snad jen informace typu: V ten a ten rok, pod vedením toho či onoho došlo k bitvě tam či onde a zvítězil ten či onen. Jinak je tam hlavně ve výpravě (dále pak dramatizace jednotlivých scén, vykreslování charakterů, atd..) tolik nepřesností a místy až nesmyslů, že se nad tím prostě nedá mávnout rukou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vzhledem k zajímavosti látky tu byl velký potenciál,ale nakonec ho Age Of Samurai naplnilo tak z poloviny.Osobně mi úplně stoprocentně nesedl formát polohraného dokumentu,což ale je ten menší problém.Větší je ten,že ač nejsem expert na Japonskou historii,nabyl jsem dojmu,že se tu dost klouže po povrchu a hodně se zjednodušuje.Vzhledem ke stopáži a ambicím nebýt psychicky vyčerpávající "nalejvárnou" je to asi pochopitelné,ale bohužel finální dojem - minimálně ten můj - to nevylepšuje...60% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neznámá historie Země vycházejícího slunce. Shlédl jsem všechny díly a hned od prvního jsem měl dojem, že v Japonsku probíhá celé dějiny nonstop občanská válka s občasnými kafobrejky. Začínám chápat jak je možné, že dnes ti k turismům milí a úslužní Japonci mají prarodiče, kteří před šedesáti lety mučili a vypalovali po Asii vesnice. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Tento šesťdielny krvavý seriál je naozaj kvalitka, ktorou Netflix potešil. Najviac sa mi páči, akým spôsobom je vyrozprávaný: jasne, pomaly a zrozumitelne. Týchto mocenských, krvilačných bojov (odštartovaných Nobuganom), začínajúcich o menej významné provincie až po ovládnutie celého budúceho Japonska sa odohralo neúrekom, no tento dokument to všetko podáva prehľadne. Sem tam sa síce (ale čiste mojou nepozornosťou) stane, že počujem čosi rozprávať o Akečim, potom o nejakom Micuhideovi a zakrátko zistím že sa rozprávalo o jednej osobe (pomstiteľ menom Akeči Micuhide), preto predsa len treba dávať pozor na mená od začiatku kedy sa prvý raz spomenie nejaké meno celé. Takže opakujem, boli to moje zlyhania s pozornosťou, dokument je spracovaný naozaj ukážkovo zrozumitelne a je to aj vizuálne lákavá lahôdka. 80%. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Přestože je historie (a zejména ta válečná) mým velkým koníčkem, do světa japonských samurajů a šógunů jsem nikdy zcela nepronikl. Proto jsem tento šestidílný dokument, v němž se střídá výklad japonských i západních historiků s naturalistickými výjevy z krvavých bitev, uvítal. Milovníci daného období na něm určitě najdou nedostatky, ale pro méně obeznámené diváky se může jednat o vhodný odrazový můstek k dalšímu studiu této tematiky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama