Reklama

Reklama

Éra samurajů: Bitva o Japonsko

(seriál)
  • USA Age of Samurai: Battle for Japan

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bouřlivé události a neustálé boje o moc ve feudálním Japonsku 16. století ožívají v dynamických rekonstrukcích bitev s komentářem odborníků. (Netflix)

Recenze (33)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky samurajů, historie a Japonské kultury povinnost!! Age of Samurai nám vypráví mohutný příběh o sjednocení Japonska v období Sengoku, na kterém se podíleli nejznámější Daimjóy Oda Nobunaga, Iejasu Tokugawa a Toyotomi Hideyoshi. Seriál má skvělou výpravu, naturalistické brutální akční scény, na fakt, že se jedná o polo dokumentární styl, tak tu stříká krve požehnaně, ale strhne i samotný příběh, kde dojde na klasické intriky, zrady a politikaření a to vše je podané v té nejvyšší kvalitě. Velmi mě to bavilo, líbilo se mi i vysvětlení několik důležitých Japonských pojmů, je to napínavé, dostatečně informativní a potěší i dostatek akce. Netflix jede! 8/10. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Z historického hlediska dobrý přehled začátku období šógunátu. Pro mě je to období, o kterém leccos vím, na druhou stranu ale leccos nevím, takže jsem se díval se zájmem. Dávám jen 3 hvězdy, protože všichni, kdo zde komentovali a evidentně vědí víc, než já, byli kritičtí a upozorňovali na nedostatky (viz například komentář Sashmen13) ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Přestože je historie (a zejména ta válečná) mým velkým koníčkem, do světa japonských samurajů a šógunů jsem nikdy zcela nepronikl. Proto jsem tento šestidílný dokument, v němž se střídá výklad japonských i západních historiků s naturalistickými výjevy z krvavých bitev, uvítal. Milovníci daného období na něm určitě najdou nedostatky, ale pro méně obeznámené diváky se může jednat o vhodný odrazový můstek k dalšímu studiu této tematiky. ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Obsahově Ve finále vcelku zkratkovitý a ne moc do hloubky jdoucí dokument, soustředící se výhradně na osudy třech nejvýznamnějších Daimjó v období Válčících států ( a výhradně jen z vojenského hlediska ). To co zpočátku formálně vypadá jako výpravné nahlédnutí do Japonska 16. Století, se záhy v rukou tvůrců změní v přehlídku drastických výjevů poprav a sebevražd, na které je kdo ví proč kladen větší důraz, než na hlubší a detailnější popis jednotlivých postav či událostí. Nemluvě ani o tom, že divák musí nabýt dojmu, že většina vyobrazených bitev ( s výjimkou Sekigahary a Nagašina ), se dle tvůrců odehrávala výhradně v lesích, což je poměrně zvláštní představa :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý úvod do problematiky. Netflixácký dokument se soustředí na divácky atraktivní věci a nejde moc do hloubky. Přesto se v jistých místech zadrhává a nechává dej plynout aniž by se povrtal v širším kontextu. Úvod s Nobunagou, vrcholící v Králi démonů, byl jednoznačně nejlepší pasáží, pak už je těch rodů tolik, že by to vystačilo klasický seriál o šesti řadách. Krásné záběry na Fudži a slušně natočené historické rekonstrukce jsou super. Černobílé mluvící hlavy to chtělo ještě omezit. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama